Monday, August 29, 2016

Family tetap nombor satu di hati...

Assalamualaikum...

Masuk hari ni, sudah hampir 3 bulan tak jenguk mak & ayah kt kampung. Rindu di hati dah tak tertanggung. Mengenangkan tanggungjawab yg perlu di pikul, hati menyembunyikan rasa sedih sebab terpaksa mungkir janji lagi untuk pulang ke kampung.

Andai mak & ayah baca coretan ini, anakmu ini terlalu ingin memeluk kalian. Sendu & tangis terpaksa disorokkan, tidak mahu ada yg terguris hati biar diri sendiri yg terhiris.

Hidup dalam persekitaran mertua buat aku terfikir, andai satu masa nanti aku sudah tiada, apalah yg akan berlaku. Bagaimana agaknya layanan yg akan diberikan kepada anakku. Sungguh bukan caraku untuk mendidik anak dengan kasar jauh sekali untuk menjarakkan hubungan anakku dengan sepupu2 mereka.

Di mata mereka, hanya mereka yg terbaik. Lumrah anak kecil suka bermain, jangan ditegah kerana itu salah satu proses pembelajaran tak formal bg mereka. Salahkan jika ingin bermain sesama sepupu? Yang amat menyedihkan bila ingin dijauhkan pula cucu & neneknya. Semua ni buat aku terfikir berpeluangkah anakku berjumpa nenek&atuknya jika aku tiada kelak?


#YaAllahkuatkanlahhatikuini
#rindupadafamilytaktertahan
#rindusangat2mak&ayah
#sentiasapositif

1 comments:

NasQ said...

Duduk dengan org tua mmg banyak càbatan.
Lagi2 dlm membesarkan anak.
Anak kita tapi cucu mereka. Syg atuk nenek kat cucu lain.
Pandai2 la bawak diri.

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template