Saturday, September 8, 2012

Yang muda ke yang tua, yang local ke yang tak local...aduhhhhh...

4 comments
Salam semua...


Haaaaaa....tu tu tengok tajuk entry ni...awat la di bagi nya otak geliga hamba ni untuk berfikir sesuatu yang buat terpinga-pinga untuk berfikir...wawawawawaw


Ceq tak tau hujung pangkal cerita, tetiba soklan ni di beri kepada ceq..

M: Kalau ko di beri 2 pilihan, mana satu ko pilih?

Saya: apa dia?..kalau duit sekepok dengan duit sejemput mesti la aku pilih duit sekepuk...hehe..(materialistik tak..;)

M: ko ni mmg materialistik la mek..haha
Saya: hah..pe dia

M: ko ada 2 pilihan calon untuk dijadikan suami....(belum sempat abis ayat saya dah potong)
Saya: ha...ko jangan nak bagi aku pilihan yang bukan2 k..

M: ko dengar la dulu..yang sorang tu orang Malaysia, muda lagi, kerja pun ok cuma gaji takdo bosar mano eh...yang sorang lagi tu orang obersi, umur pun jauh gak la beza ngan ko, pastu ado ank 2 org, gaji bosar...mana satu ko pilih, dua2 pun cinta & sayang bangat kat ko..ko pun sayang kat dua2 skali...ha...ko bagitau aku ko pilih yang mano satu eh..

Saya: sambil mata bulat memandang si yang bertanya.....ko ni kan...dah terang lagi bersuluh la aku pilih orang malaysia, itu pun x reti nak pk ke..gaji kecik takpo..asalkan duk malaysia..nape? ko tak tau nak pilih yang mana satu ke?

M:tu la masalah aku skang ni...aku sayang bangat yang org obersi tu...bukan sbb dia kaya ke apa ke..tp yang orang malaysia tu pun aku sayang gak..aku buntu weiiiii..

Saya: ermmm..parents ko dah tau ke ko de 2 pilihan ni?

M: ko gila ke nak aku gitau dorang aku becinta dengan laki orang...mau nya kena buang daerah aku ni nanti..
Saya: hah..tau pun..ko buat la pilihan yang paling tepat...aku x mo campur hal2 cm ni..ko pn tau mana yang baik untuk org sekeliling ko juga kan..

M: adoiiiiii....sesak dadaku rasakan..
Saya: mmmmm...hehe..ko yg cari masalah ni sape suh..


bersambung.....



p/s: mak datuk punya pilihan.....sampai saya pun de rasa nak tergelak...tp tu la, bila dah cinta......semoga pilihan yang tepat dibuatnya...huhuhu....buntu juga kalau dah 2 serentak ni..ye dak...hehehe


Friday, September 7, 2012

Revealation..22 days more

4 comments
Salaam semua..

Hari ni saya half day..sebab? Bukan sakit atau apa pun, cuma malas buat kje je..hihihihi..

Lagi 22 hari je lagi, kemudian semuanya akan berakhir di sini..harap2 ini adalah keputusan terbaik yang saya buat..

Surat keramat dah selamat sampai ke tangan bos besar, jadi kata putus sudah pun saya buat dan takkan di ubah lagi walau pun itu adalah keputusan drastik yang saya buat..sebabnya? hehe..ye la, ada ke belum dapat kerja tempat lain dah hantar resignation letter..huhu (macam letak pisau kt leher sendiri je)

Bukan tak suka atau apa, tapi cukuplah setakat ni saja khidmat untuk company ni..saya cuma mahukan keberkatan dalam mendapatkan rezeki yang halal..byk sangat yang tak betul kat sini..

3 tahun di sini, tak tahu la apa pengalaman manis yang ada kat sini..macam takde je..mungkin satu je la..peluang ke India untuk pertama kalinya dan semestinya itu bukan untuk yg terakhirnya..hehe

Yang paling banyak dapat belajar kat sini adalah "How to manage your stress"..that the most thing yang saya belajar dekat sini..bidang kerja tak sangat, kerja2 admin "YESSSSS"..too much admin work also..

Lepas ni boleh la saya tanam anggur di depan rumah..huhu..untung2 boleh jadi peniaga kat pasar malam ke..ye x..hehe

Apa2 pun yang penting, im free after this, no more working hours, no more order frm boss, no more noise frm boss in the morning..:)


p/s: kawan2 jangan tiru saya yea..dapatkan kerja dulu baru tendering resignation...hehe..;)

Saturday, September 1, 2012

Raya 2012..sangat bermakna..=)

5 comments
Salam semua

Masih dalam mood raya kannnn..hehe
Sana sini open house, tapi saya rasa tahun ni paling kurang kedengaran open house..

Jom layan gambar2 raya kami sekeluarga.. =)




We are siblings!

 

 

 


Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template