Sunday, November 10, 2013

Japanese Cuisine pulak...robek poket...huhu

3 comments
Salam semua..

Wah marathon nampak up entry hari ni...balas dendam ke apa ni sebab lama tak update blog ni ek..hehe

Ok, kat ofis saya ni memang kaki makan la semuanya..tiap tiap bulan ada je dorang ajak pegi sana pegi sini untuk makan besar...walaupun perut takde la besor mana..hehe

Nak jadikan cerita, sebelum Raya Haji baru ni saya mengalami tahap alergik yang agak teruk, pasai apa cek pun tak tau..tapi makan la apa pun badan naik ruam2..haih...lepaih tu depa ni ajak pulak makan seafood kat Jogoya Japanese Restaurant dekat Star Hill (amboi, omputih..ni kat Bukit Bintang la..hehe) memang berpantang habis la, tak syok bila kena pilih makanan masa nak makan..huhu..tengok je la dorang layan seafood tu..nak pulak ada less untuk ladies sampai bulan December ni..sempena apa ntah, lupa dah..so dapat la discount 50%, & untuk Gentle, tak de less tapi dapat free King Crab..pergghh..tapi King Crab kitorang bagi kat meja sebelah since dorang taknak makan..jom layan gambor..





Tetiba macam gambo ni sama je semua ek...malas nak edit biar kepala korang terteleng teleng tgk...hehe..gambar tak banyak sebab hp dah takdok bateri..maklum la power bank takdok nak cas cas hp ni..huhu

Ni lagi satu kami ke Tao Japanese Cuisine Restaurant kat Sunway Giza...kat sini menu order lagi banyak daripada yang dia sedia yang kita pilih2 tu..so ok jugak la sebab banyakkkkkk sangat menu yang sedap2, waktu ni dah tak alergik lagi so pulun makan habis habisan...hehe..layan je la ek gambo2 ni...


Soft Shell Crab with Cheese..sedappp

Abalone with creamy sauce..sedapppp..berkali2 kami order ni..

Oyster with lemon..erk...ni saya tak sanggup nak makan..

Fried Soft Shell Crab...ofismate cakap macam cekodok je tapi sedapp 

Ikan Yu...macam ikan masin kan..haha

Duck soup.

Desert dia tak banyak pun, ada aiskrim jugak tapi takde pulak gambo 



Berlakon sangat dorang ni tau..



Overall kalau nak compare dua restoren ni, i'll prefer Jogoya more than Tao...hehe..berbaloii....


p/s: jangan marah ye saya post pasal makan jerr...chill =)

Finally, hari ni bloghopping.. =)

0 comments
Assalamualaikum..

Seronok pagi2 ni line internet laju je..jadi sebelum buat apa2 saya nak bloghopping hari ni...jujurnya dah lama tak jenguk rakan seangkatan (erk, angkat apa je ek) rakan2 dunia blog ni la..wait for me all..hehe

Oh, jom layan gambar annual dinner office saya..theme Royal Palace Night2013 @Istana Hotel, KL, 8th Nov 2013.









Friday, November 8, 2013

Sekadar Luahan Rasa Yang Terpendam

1 comments
Assalamualaikum..

Mungkin ramai yang dah lena waktu ni..saya? badan memang penat,tapi mata ni sukar untuk lelap..ermm..waktu macam ni la terfikir macam2 pasal kehidupan..

Hati terdetik, mungkin diri ini tidak sebertuah orang lain..kebahagian hidup..pekerjaan..jodoh..perjalanan hidup dll..masih banyak yang belum dkecapi..siapa yang tak mahu memiliki kehidupan yang lengkap, masa depan yang cerah..

Ejekan manusia sekeliling sudah umpama mencurahkan air ke atas daun keladi..sudah tidak dihiraukan..
Namun, syukur masih dberikan nyawa untuk bernafas dimuka bumi ini..teringat detik cemas ketika jatuh di bilik air, kepala trhantuk lantas pengsan untuk seketika..syukur Ya Allah..syukur Alhamdulillah msih boleh truskan hidup di mka bumi Allah..amin

#entrY ini tiada kaitan antara yang msih hidup mhupun yang telah kembali ke rahmatullah..sekadAdar coretan peribadi














Tuesday, November 5, 2013

Terkejut, terkedu..sesungguhnya mati tak kenal usia dan tempat

2 comments
Assalamualaikum..

Waktu senggang tadi sempat singgah d fb beberapa kawan2 sekolah, sekadar ingin tahu perkembangan mklum la kalau nak tepon tu memang tak la..selalunya hanya menyapa dkat fb chat saja..

Namun hati terkejut bila dpat tahu seorang rkan telah kembali ke rahmatullah..Innalillahiwainnailaihirajiun..

Rasa gentar lantas trasa di hati dan terfikir akan diri sendiri yang belum bersedia untuk mengadap Yang Maha Esa..takut mengenangkan balasan akhirat yang amat dahsya..mauT menjemput tak mengira usia..moga masih diberikan ruang olehNYA untukku bertaubat dan memohon keampunan..amin

Al-fatihah buat sahabat2 yang telah kembali ke rahmatullah..
Moga ditempatkan di kalangan umatNYA yang soleh & solehah..



Tuesday, September 24, 2013

Unexpected

1 comments
Salam..

Tanggal 24th Sept 2013, unexpected..speechless..and feel like cannot give trust to anyone else anymore eventhough it is your closest friend, especially when they just want to use us stheir batu loncatan to get something..really feel unexpected..haih..

Ya Allah, bukakanlah hatiku supaya sentiasa brsangka baik dgn semua orang

Friday, September 20, 2013

Diam tu lebih baik, tapi banyak implikasi dari tu..

0 comments
Salam semua, lama tak update sni..sama mcam tajuk entry kan..hehe

Orang cakap diam tu lebih baik, tapi banyak implikasi dari prbuatan tu sebenarnya..diam juga boleh gmbarkan perasaan seseorang atau ianya juga boleh menyebabkan salah faham berlaku..

P/s: komunikasi tu penting untuk keharmonian...

Saturday, July 27, 2013

Nak raya dah??

2 comments
Assalamualaikum..

Fuh fuh..uhuk uhuk...berhabuk gler blog ni..sawang sawang dah menebal 2 inci..belek belek entry sebelum ni last update bulan 5?????what????...suatu masa yang agak lama blog ni terbiar kaku tanpa fresh entry...

Ok..apa nak tulis ni yea..jenguk fb semua duk update shopim raya..shopping situ shopping sini..masjid jamek kompem tengah crowded gler ar..semalam KL keje, jalan jem yang amat pepagi, nak plak depan ofis, takkan orang ramai ambil kesempatan shopim kut pepagi macam tu..memang dekat la dengan masjid jamek tu kan...almaklumla semalam rata rata semua dah dapat gaji...masa ni la nak shopim raya kan..nak plak selangor cuti sempena Nuzul Quran..

Pejam celik pejam celik, dah 18 hari dah puasa..sekejap je rasa macam baru minggu pertama puasa, tup tup dah nak last..

Persiapan raya? belum siap apa apa pun lagi..cuma baru je beli popia simpul tu ngan opismate..satu bekas dah dibalun oleh anak buah, satu bekas lagi terpaksa sorok sebab takut tak sempat nak buat raya pulak nanti..haha..biskut raya?? buat coklat cip cookies je kat sini..lain lain biskut raya tu nanti buat kat kampung, balik awal boleh la buat ngan mak kuih raya..tahun ni macam takde feel nak beli biskut raya, so kita pulun buat sendiri..hehe..shopim baju raya?? BELUM LAGI..sob sob sob..tekan tekan cimbclicks, tgk baki..sedey je..duit yang ada memang simpan kalau ada apa apa kecemasan je..so sabar ye wahai cik nafsu shopim, minggu depan la kita shopim baju raya..tudung kita beli kat kelantan je, banyak sikit choices..boleh beli tuk mak ngan adik skali..

Cuti raya?? Alhamdulillah, boleh la cuti seminggu..tu pun sib baik ofis buat replacement untuk extra cuti 2 hari..takpe la kena replace keje hari sabtu pun, janji takde la kena ambil AL banyak..4th Aug -12th Aug..lama tak lama tak? hehe..ok la kan...ambik cuti 2 hari je tapi boleh cuti sampai 8 hari..tp cikgu cikgi lagi lama cuti, 2 minggu tu...untung laaa...

Eh, macam panjang pulak entry ni..ok la tu..lepas ni entah bila pulak boleh update kann..busy skit..balik keje slalu lambat..hari ni free skit..so sat lagi nak pi cari bahan bahan buat cookies..  

So, kesempatan ni nak ucap selamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya aidilfitri..maaf kalau ada salah silap terkasar bahasa terguris hati dan perasaan anda semua..:)

Wassalam..


Sunday, May 19, 2013

Kebahagian itu kekal jika bersamaNYA..

1 comments
Assalamualaikum..

Rindu bertamu lagi..pada tulisan pada blog ni..erm..mahu mencoretkan sesuatu tapi tak tahu macam mana nak diluahkan.

Semakin hari semakin bertambah usia (uhuk..dah tua rupanya) dan semakin hari kadang kadang terasa begitu jauuuuhhhh denganNYA, kadang kadang terasa begitu dekat denganNYA..

Betul orang kata, kalau kita sentiasa dekat denganNYA..kebahagiaan yang kita kecapi akan kekal selamanya..tidak dinafikan..semoga kebahagiaan itu juga kekal menjadi milikku..aminn..

Saturday, March 30, 2013

Tak boleh tidur pulak dah..

2 comments
Salam semua..

Mesti tengah dibuai mimpi indah semua ni..saya juga yang tak dapat lelap skang ni...sib esok tak keje..kalau tak kompem lebam mata ni esok..huhu

Nak buat apa pun tak tahu ni..adoiiiiiiii...

Sunday, March 10, 2013

Selamat Berhujung Minggu

5 comments
Salaam semua..

Pagi2 hujung minggu ni tangan terasa rajin nak mencoretkan sesuatu dalam blog kesayangan yg lama menyepi nih...

Tugasan utama hari ni adalah menjadi babysitter..huhu..akak minta tolong jaga anak dia sbb dorang ada kerja skit dekat Johor..tapi dak kecik ni tak bangun lagi la pulak..nak mengaco kang nanti teriak takmo brenti susah plak..hehe..

Nak update apa pun takde idea..nak cakap pasal Sabah yg tengah bergolak tu, sana sini dah banyak berita tentang tu..cuma, yang kami risau pasal Sabah ni sebab cousin & wife dia ada di Semporna bertugas di sana, harap2 semuanya dalam keadaan selamat hendaknya..bbm tak di balas pulak tu yg risau tu..Semoga Sabah sentiasa dalam lindungan-NYA dan cepat2 la ketegangan tu berakhir..

Ok, kita tinggalkan hal Sabah tu dulu, biar org yg lagi pakar je yang mengulas isu berkenaan ya...

Niat di hati nak pergi bercuti ke tempat2 peranginan yg ada kat Malaysia ni, tp macam kena hold je dulu, ada urusan yang lagi penting perlu diuruskan...member2 dah calling2, ada yg ajak pegi Krabi la pergi Redang la..oh, semua tu dalam list yg terpaksa hold dulu, Bandung pun best jugak..oh..terpaksa dipendamkan sahaja..huwaaaaa...

Dari rumah boleh nampak KLCC, kalau TS tu tak sampai 5 minit boleh sampai...hari2 lalu pun tak terasa nak singgah..kalau dulu waktu belajar gigih la naik monorail semata2 nak ke TS, sekarang lalu pun tak pandang..jalan depan sikit lagi, jumpa pula Pavilion, tu pun hari2 lalu tak terasa pun nak singgah, kalau dulu teringin la sangat nak pergi tapi sekarang, pandang pun tak..jalan depan lagi jumpa Sogo, kalau dulu pergi jarang2 sebab jauh dan parking asyik full je, tp sekarang beli lauk pun dalam sogo..haha (ni akak ye, saya ikut je..macam takde kaitan je dengan parking tu kan..huhu)..Masjid Jamek, tumpuan orang ramai..apa yg jadi tumpuan pun saya tak tahu la..sebab kalau pergi sana tanpa tujuan toksah pergi la..buat penat je jalan situ..kalau pergi sana mesti sebab nak cari tudung ke telekung ke kain pasang ke..ha sebab tu je la kut..ke ada lagi yg boleh dibeli kat sana?

Apa motif cakap pasal di atas tu pun tak tahu la..rindu nak shopping...ingatkan hari ni boleh kuar jalan2 sambil shopping, terlupa pulak kena jadi babysitter hari ni..pagi ni sarapan cucur bawang ngan teh o je..lunch nanti nak masak apa pun tak tahu..sementara si kecik tu tak bangun lagi mau bloghopping jap cari resipi menarik untuk hari ini....bye..selamat berhujung minggu semua.. =)

Friday, February 1, 2013

Suratan atau Kebetulan..

2 comments

Salam semua...

Lama tak singgah untuk coret sesuatu kat sini..tugasan baru amat mengehadkan masa untuk ber'internet'..

Suratan atau kebetulan? kenapa agaknya ya..

Tahun 2009, setelah 40 hari bekerja di Seremban, saya mengalami satu kemalangan yang mungkin takkan saya lupakan sampai bila2...

Tahun 2013, setelah 40 hari bekerja di KL tayar kereta saya pancit..dan tayar spare juga terpaksa dibuka semula sebab tak ada angin menyebabkan saya tersadai di Shell minyak hingga pukul 10 malam..huhu




Dua2 kejadian ni mengingatkan saya tentang ikatan persahabatan dan juga kekeluargaan..

Terima kasih pada yang sudi membantu...jasa kalian amat saya hargai...

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template