Wednesday, December 30, 2009

Disember 2009

0 comments
Semua pn tahu bln Disember adalah penghujung thn..bln ni kte nk imbas blk azam2 kte yg dh lps samada dh tercapai ke belum..bln ini juga la kte mula merancang utk memulakan azam br utk menempuh thn yg br..Justify Full
Bg me, thn 2009 ni, bln Disember 2009 la yg plg tidak dapat dilupakan..bulan yg benar2 menguji kesabaran dan kematangan fikiran..yg benar2 menguji keimanan di ht..byk cabaran dan dugaan yg ditempuhi..Alhamdulillah, semuanya selesai tanpa ada sebarang masalah berbangkit..

12 Disember, tarikh yg xkn me lupakan sampai bila2..walaupun 2 berita gembira yg me terima pd tarikh tersebut, tp kejadian buruk yg menimpa lebih menguasai drp berita gembira itu...pada tarikh ni, me dpt news from my bff husband yg die bersalin, baby boy named Ahmad Hamizan, pg2 lagi dh dpt msg, around 4am..then pd tarikh ni jg, one of my fren kawen...dan segala2nya bermula dr sini...

Me n 2 other frens on d way to Kuantan, sesudah selesai mkn di Gambang, kami meneruskan perjalanan ke Kuantan sblm berhenti utk mengisi minyak di Petronas..tiba2...

Dummmm!!!...=(..huhu..'ape ni'
'mn plak dtgnye moto ni' said 1 of my fren..
me toleh ke blakang, nmpk ade org terbaring sebelah kete kt blakang..br la turun dr kete..panic mmg panic..mcm x pecaya pon ade..me accident..dgn moto..mlm tu adalah mlm terburuk pernah me lalui..dgn kereta yg x leh gerak..dgn dak motor tu yg patah kaki..mcm2 lg la..lucky all of my fren didn't get any injured..kemalangan itu telah mermukkan bhgn bumper depan kereta myvi kesayanganku dan telah memecahkan tangki radiator kereta..sedih, dan sakit rasanya bl tgk keadaan kereta waktu tu...

mlm tu mmg xleh tdo lgsg..kejadian tu sgt la menyebabkan me hilang semangat..sampai makcik risau tgk keadaan me.. sampaikan me kena paksa utk mkn..huhu..nk xnk telan je la supaya makcik x risau..=(..keesokan hr nye, slps semuanye setle, me blk KL..hadiah utk dayah pon me kirim je kt kwn yg pegi..to Nasriq n Arfiza, thanks a lot for ur cooperation..and i'm really sorry with all the things that happened on that day..really2 sorry..=(..to Jue n Aizad,thanks n sorry sbb dh byk sshkan korg hr tu..tau, korg semua penat..sampai x sempat nk tgk dayah nikah..=(..thanks n sorry again..

18 Dis, me dpt msg from Kaklong: 'salam eda, klau free call ayah..dorg accident'....duuppp!!..berdebar sgt2..terus call ayah tanya keadaan dorg mcmn..Alhamdulillah dorg selamat, kereta kemek skit sbb terlanggar pagar, waktu tu ayah x prasan kereta bergerak, kwsn bukit lak tu..kebetulan lak ayah tgh pandang kt tmpt ltk brg kt tgh..x smpt buat ape2, terus terlanggar pagar tu...

27 Dis, satu lagi kejadian buruk menimpa my family member..dlm pkul 8.50pm, my brother call kaklong: 'kaklong, fae jatuh motor, bahu ni mcm patah je ni..cpt dtg eh..dkt simpang nk ke LEP7'..sejurus dpt call tu, kami terus bersiap..tiba2 along bersuara 'mcmn kt nk kluar?kunci fae bw'...adoii...semua termenung sekejap memikirkan cr terbaik utk kluar rumah..'gergaji besi ade x?'tanya kaklong..'ha..ade2,p amik dlm stor'...along call kwn die utk tgk fae, sementara nk gergaji mangga rumah..sampaikan jiran cina dpn rumah tegur along buat ape tu, mgkn die igt nk rompak rumah kot..huhu..then kwn along dtg lps call ambulans n ambik kunci ngan fae...terus kami ke tmpt kjadian, paramedik tgh psg anduh kt tgn fae waktu tu..lps tu, bw blk moto..me terpaksa drive sbb along bw moto..sampai umah terus ke hosp serdang..Alhamdulillah, cuma calar2 je kt tmpt lain, bhgn yg patah pun hanyalah tulang yg plg kecik kt bahu tu...me pon xtau ape nm tulang tu..huhu..adik pon xde la kena msk wad..tp yg me x puas ht waktu tu adalah cr doc yg mengendalikan rawatan utk my brother..me tau waktu tu dh hampir pkul 11pm, doc pn penat, x bleh ke jwb dgn baik klau pesakit tanya ape2..ni ckp pn nk xnk je..sib baik senior die yg kt dpn tu counter blk, jwb dgn baik...ape2 pon semuanya selesai..dlm ms 2 weeks ni, fae xleh tanggal anduh tu..lps tu br leh wt xcercise tgn tu..hope xde la serius sgt..


Disember 2009, yg sepatutnya m'jd penghujung thn yg penuh dgn keceriaan bertukar menjadi seblknye dlm hidup me sekeluarga..byk sgt yg menimpa kami..walau apa pon, me bersyukur sbb semuanya selamat dan selesai dgn cara yg baik..semoga ape yg terjadi menjadi pengalaman dan pengajaran kpd me supaya lebih berhati2..dengan kehadiran tahun br yg x lm lg semoga menjanjikan sesuatu yg lebih lumayan dan bermakna dlm hidup me sekeluarga...amin..=)

SELAMAT TAHUN BARU 2010...=)


Monday, December 28, 2009

Pagi yg betul2 menyerabutkan my otak..huh

0 comments
Lagi 3 hari nk masuk thn br..tp tgn ni gatal je nk menulis..sbb hati tgh bengkak ngan driver taxi seremban ni..huh..igt bgs sgt ke????

Hari ni p kje nek komuter dr bdr tasik selatan ke seremban..lebih kurang 10 min tggu, tren pn sampai (0723)..mula2 xde tmpt duduk, sampai serdang br dpt..ok la tu..kul 0820, sampai ke stesen ktm seremban, beratur ambik cab..sib baik awl lg waktu tu..org pn xde la ramai pn..ye la 1st time p seremban nek komuter..tanya pakcik driver (bkn bangsa Melayu) tu nk ke oakland..dia angguk je..me pn nek la..

Dalam cab, pakcik tu tanya: dik, lokasi kt mn??

Me: Dekat area Tesco..tp bkn Tesco

Pakcik: (tiba2 brek dgn mengejut)..u nk pegi mn ni sbnrnye? u tau ke x lokasi tmpt nk pegi ni?

Me: (dlm ht) 'eh2 pakcik ni..geram pulak aku'..sy nk pegi oakland la pakcik..sy tau tmpt tu kt mn..nnt sy tunjuk la jalan klau pakck xtau..

Pakcik: membebel2 sampai la me rs nk sound je pakcik tu..tp sbb memikirkan xnk cr gaduh pg2 ni, me diam je...

Dlm 5 min lps tu hampir sampai trafik light menuju ke oakland...

Me: Pakcik, dekat trafik light tu belok kiri

Pakcik: ini sy tau la..kami driver taxi mesti tau jalan la, cuma nk tau lokasi sebenar itu..(membebel sampai me pn dh xde mood)...

Me: "ek eleh, td beria tanye itu ini mcm xtau je tmpt ktne..d sbbkan org len yg buat hal,aku plak yg kena pg2 ni"

Dh sdah byr tambang, me tutup dgn sekuat ht pintu taxi tu..geram glerrrrrrrr.....igt bgs sgt ke driver taxi kt seremban tu..me pn x hingin la nk nek taxi ni klau xde sbb..huh..pg2 dh buat org skt ht...sib bek dpt sabar lg..klu x mmg kena la....sesiapa yg nk nek taxi kt seremban ni, jgn la nek taxi no HN 160 ni...dh la byk membebel..sptt nye die kena la ikut customer nk p mn2..igt org yg nek taxi die tu x byr ke??????ishhhhhh..geraaaammmmmmm

Friday, December 4, 2009

I'm tired..wanna give up..

0 comments
Shud i give up??
.
.
or shud i not?..
.
really2 tired..
.
.
i need to rest..
.
.
for the time being, maybe there's no entry from me until new year..
.
.
hv a good day everyone..
.
.
see me again in 2010..=)

Thursday, December 3, 2009

Renung-renungkan dan selamat beramal..=)

0 comments
Daripada Abdul Rahman Bin Samurah ra berkata, Nabi Muhammad saw bersabda: "Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada malam aku sebelum di Israqkan"....

1. Aku telah melihat seorang dari umatku telah didatang oleh malaikatul maut dengan keadaan yg amat mengerunkan untuk mengambil nyawanya, maka malaikat itu terhalang perbuatannya itu disebabkan oleh KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBUBAPANYA.

2. Aku melihat seorang dari umatku telah disediakan azab kubur yang amat menyiksakan, maka ia telah diselamatkan oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.

3. Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh syaitan-syaitan dan iblis-iblis lakhnatullah, maka ia diselamatkan dengan berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS kepada Allah.

4. Aku melihat bagaimana umatku diseret dengan rantai yang diperbuat daripada api neraka jahanam yang dimasukkan dari mulut dan dikeluarkan rantai tersebut ke duburnya oleh malaikut Ahzab, tetapi SOLATNYA YANG KHUSUK DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK telah melepaskannya dari seksaan itu.

5. Aku melihat umatku ditimpa dahaga yang amat berat, setiap kali dia mendatangi satu telaga dihalang dari meminumnya, ketika itu datanglah pahala PUASANYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT memberi minum hingga ia merasa puas.

6. Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yang sedang duduk berkumpulan- kumpulan, setiap kali dia datang dia akan diusir, maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil memimpinnya ke kumpulanku seraya duduk disebelahku.

7. Aku melihat seorang dari umatku berada di dalam keadan gelap gelita disekelilingnya, sedangkan dia sendiri di dalam keadaan binggung, maka datanglah pahala HAJI DAN UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT lalu mengeluarkannya dari kegelapan kepada tempat yang terang-menderang. ..

8. Aku melihat umatku cuba berbicara dengan golongan orang mukmin tetapi mereka tidakpun membalas bicaranya,maka menjelmalah SIFATSILATURRAHIMNY A DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA UMATKU lalu menyeru kepada mereka agar menyambut bicaranya, lalu berbicara mereka dengannya.

9. Aku melihat umatku sedang menepis-nepis percikan api ke mukanya,maka segeralah menjelma pahala SEDEKAHNYA YANG IKHLAS KERANA ALLAH SWT lalu menabir muka dan kepalanya dari bahaya api tersebut.

BERSABDA RASULULLAH SAW, "SAMPAIKANLAH PESANANKU KEPADA UMATKU YANG LAIN WALAUPUN DENGAN SEPOTONG AYAT"

Wednesday, December 2, 2009

I'm not happy

0 comments
Mmmm...hr ni kt tmpt kje xde la byk sgt kje...dis week ngan next week kje hanya lah berkisar ttg visit and discussion with our partner in India...report dh settle..important action skang pn psl import permit..lps 2nd week byk sgt seminar, workshop and training yg kena attend..blog company nk kena update..tp sampai skang xde input..huhu..xpe, slow2 la yg tu...

kje sini enjoy...tp me still x happy sgt...xtau la nape.....
.
.
.
.
what i can say is....
.
.
i'm not happy........
.
.
.
don't know why
.
.
but today i realize it...
.
.
mmmmmmm...............................................


Monday, November 30, 2009

dr pg sampai ke ptg asyik ngantuk je..huhu

0 comments
apsal la hr ni me rs ngantuk yg teramat sgt..ms drive from bkit jalil to seremban pn asyik menguap je..mt dh pedih2..jgn la terlelap ms drive..at last me sampai petronas r&r seremban dlm kul 8.05am..awl la plak sampai sini..p topup touch n go, topup hp..tp x isi minyak pn sbb byk lg..duduk2 jap dlm kete sambil dgr lagu..mlsnye nk sambung drive..huhu..sampai oakland dlm kul 8.20am..p anjung selera jap cr kuih..de karipap je..blasah je la..sib baik pns2 lg..beli sampai 4 biji..hehe...

sampai depan ofis dlm 8.30am...alamk ofis lak x bk lg..mkn karipap sambil dgr hotfm..=)..nmpk ms chong bk pintu opis..biar dulu la..tggu lg..lps abis panggilan hangit br me naik ats..huhu..mood mmg xde langsung la nih..msk ofis dh mula menguap..xkn mkn 4 biji karipap bleh ngantuk gler cm tu..buat itu buat ini..ngantuk x hilang2 jg..men game la, fb la..haha..leh lak ek..=P...jgn kantoi ngan bos sda la..huhu..

tgh taip report pn bleh ngantuk gler..adeh..apsal la ek..lunch hr ni p mkn kt tmpt br, blakang cimb seremban 2..me pn ambik la aym ms pedas..skali mak ai, manisnye die msk..igt kn pedas..rupanya manis lak..agaknye tukang msk tu pn ngantuk sampai tertumpah gula dlm mskn die..huhu..

lps lunch blk ofis, lelapkan mt kejap then p solat..mula2 nk ngelat tdo kt surau..hehe..tp bl pk2 blk x jd la..kang tetiba bos msk nk solat..x ke kantoi tu..huhu...me pn p msk bilik komputer dpn ni,de sorg staf tgh nk print report..me pn ape lg..'klau ade org dtg bgtau eh,nk tdo jap la..ngantuk gler'..staf tu jwb'ok'..hehe..kami satu kepala..so, ok la..sampai tahap tu skali betapa mengantuknye me hr ni..

tgh type entry ni pn mt rs pedih2 gak ni..blk ni nk p beli brg kt tesco jap, then blk umah bleh la tdooo..hehehehe..

adios..\^-^/...

Friday, November 20, 2009

what a boring day @ office..

0 comments
setelah 2 hr berada di kl, akhirny aback to office..hehe..igtkn sehari je p KLCC..sbb x sempat, bos soh p 2 hari..hehe..tp semua actvt kne inform kt die..huhu..so, xde la nk merayap mn2..

pg2 kul 7.20 dh bertolak blk ofis di seremban..alhamdulillah, trafik ok..cuma sesak skit kt bandar putr permai, mn x nye..jln yg pd asalnye 4 lorong tetiba jd 2 lorong..mmg la sesak skit..lps dh msk exit ke putrajaya trafik dh lancar..byk kete tu biasa la sbb semua org pn nk p kje..

sampai opis dlm kul 8.30am, sempat singgah petronas kt R&R seremban utk isi minyak, beli mkn skit, p toilet..then br gerak...dh sampai kena la tggu s/u co dtg tuk bk opis..sambil2 tu mkn dlm kete..huhu..dh msk opis, tgk pic yg ktorg snap sepanjang 2 hr kt BioMalaysia 2009 KLCC..byk jg.. brochure ngan souvenir yg dpt pn byk...tgk2 pic bos pn dtg...soklan pertama from bos..

'ha, mcmn smlm?..hujan lebat x kt KL?'..huhu...igtkn pe la yg die nk tanya dulu..huhu..'smlm x hujan tp kelmarin hujan lebat la'..ktorg jwb kt bos..bos pn tanya la psl BioMalaysia tu..bla bla bla.. tgk skali pic yg my colleague amik..tanya itu ini..bos pn msk bilik die blk..

sampai la skang kul 11.56am, bos msh lg kt bilik x gerak2 p ke mn2..me pn mt dh nk tertutup ni..adei..apsal la ngantuk sgt hr ni..padahal x mkn berat pn pg td...dh la xtau nk buat ape..semua kje dh settlekan b4 p KL hr tu...mm..slalu bos ade gak pggl ktorg briefing ape2 yg ptt di buat.. boringnye hr ni.........bl la lab ni nk siap..hr selasa hr tu p tgk dorg renovate lab kt bwh ni..tgh psg half glass wall..cpt jg dorg wt kje..skang me x p tgk lg..lunch hr nnt p tgk jap la..ntah2 dh siap semua pn partition utk lab tu..huhu...

hr ni mmg sgt boring.........huhu

Monday, November 16, 2009

Ape yg kita impikan x semestinya kita dapat...

0 comments
Salam semua..rajin lak me nk update blog ni..skang kt umah kakak kt bukit jalil..so, sok p kje dr sini je la..hopefully x jem la kt seri kembangan pg sok..ok la seperti tajuk utk entry kali ni 'ape yg kita impikan x semestinya kita dapat'..

seperti yg kamu2 semua sedia maklum, skang ni pun dh hampir penghujung tahun 2009..menjelang awl thn depan mesti ramai yg akan tanya, 'azam thn lepas dh tercapai ke blom?' dan 'ape azam thn ni?'..soklan basi la tu kiranya..hehe..me pasti semua org pn ade azam yg ingin dicapai tiap2 thn..klau x dpt capai extend lak thn berikutnya kn..eceh..mcm extend blaja lak ek..hehe..

me pn ade azam sendiri..Alhamdulillah..byk jg yg dpt dicapai..antaranya me abis blaja on time, me dpt grad thn ni jg, me dh dpt kje, dan yg plg penting, me dh bleh bantu family..w/pn x byk tp at least bleh la skit2..=)

tahun depan ape lak ek azam br?..blom pk lg..mgkn dpt kn ape yg x tercapai utk thn ni..ye la kn, x semestinya ape yg kte impikan tu kita akan dpt..klau bkn skarang, mgkn kena bersabar la skit utk capai jg impian tu..hehe..xtau dh nk tulis ape..huhu..ok la..daaaaa..

Friday, November 13, 2009

ade life ke xde life?

0 comments
Ramai org ckp, bila dh kje mesti rasa nk blaja blk..kenape ek..skang br me faham kenapa golongan yg bkerja ni pk mcm tu..

bila kt dh kje keutamaan mesti la pd kje..itu dalam ofis hour la..waktu kje kena kje xleh wt benda len..kang de je yg mereport..huhu..de ke kt sini??..Alhamdulillah kt tmpt kje me ni, x ramai stuff yg duk bgnn ni..so, dorg pn wt kje msg2 je..xde ms lgsg nk borak kosong ke borak satu ke dua ke..huhu..mmg agak boring situasi mcm tu..tp its better drp org yg ske kepoh2 ni..hihi..

setelah hampir 2 minggu mneta kt seremban ni, me rs xde life lgsg..pg2 pegi kje, ptg blk kje..p beli pape yg ptt utk dimakan, then blk umah..rehat2 jap..pastu dh mlm..mlm x sampai 1 jam tgk berita kt tv dh mula menguap2...last2 kul 9 lebih dh masuk bilik tdo..tu la rutin harian me kt sini..xde life kan..hati mmg teringin nk ronda2 sekitar kwsn..tp, bila pk2 blk..dh la xtau jln..sekitar seremban2 ni ok lg la..ssh plak klau sesat kang..pastu xde kwn lak tu..hsmate asyik kuar je..bkn nk ajak pon..huhu..sedey2..nk kata sronok tu, frankly speaking..mmg x best lgsg hidup mcm ni..huhu..rs nk nangis dh ni..tahan2..kt opis ok la jg de kwn..haih..

menyesal ke??..tak..bkn menyesal..cuma bila d pk kan blk lg sronok zaman blaja dolu2..ade ramai kawan..slalu keep in touch w/pn dh abis blaja..bleh slalu jpe..pastu nk kuar jln2 ngan dorg pn sng..x selfish..semuanya ambik berat (bkn busybody ye..hehe)...

so, itu lah sedikit sebanyak luahan ht..ok la..nk sambung wt kje..klau rajin me update lg..=)

p/s: rindu kt kwn2 di UM..pe kaba kamu smua ye..hope bleh jpe ahad ni kt kenduri kak aza..=)

Wednesday, November 4, 2009

new environment, new people, everything are new..

0 comments
Salam...

huhu..curik2 tulis blog waktu opis hour..bos xde..so, wt hal sendirk la..
skang me dh start kje kt seremban ni..dh start tggl kt umah sewa yg jauuuuhh dr family terchenta..huhu..klau dr umah ke opis tu x sampai 10 min pn...tp asyik terdtg awl jer 3 hr yg pertama ni..huhu..hihi..bkn ape..bkn leh msk opis pn klau dtg awl..10 min b4 kul 9 br opis bk..blk lak xleh blk lwt..kul 5 dh kena kms2 n balik..almaklumla, cek xdak kunci opis, hr tu COO ade bg kunci kt me..tp smlm ms nk blk, korg semua cr die kt blik sbb kasut die ada tp orgnya xde.. so, me tggl la kunci tu kt die..kang terkunci lak kt opis..lgsg bos xleh blik..hihi..

kehidupan kt sini x jauh beza pn dr zaman blaja dulu2..buat ms skang, lab tgh renovate lg..my ofis pn blom siap lg..terpaksa la tumpang opis yg kt ats ni..bos ckp bln dpn br siap..hopefully.. kje pn skang byk nk kena cr info,paper2, jurnal2..mm...cm nk wt research lak..huhu..dh kje pn dlm bdg R&D mmg ler..huhu..opismate ramai chinese..yg malay nye bos2 jer..admin semua chinese, finance sorg je malay lain semua puak depa...tp kws ni pn mmg ramai dorg...huhu

rumah sewa so far ok..housemate ok..cm kena independent skit la..sbb hsmate ramai kwn kt sini, so klau nk buat ape2..kena la pandai2 sndr..kt umah, me x msk..sbb xde dapur..huhu..payah j klau nk beli gas tu..dh la umah tgkt 3..x larat den nk agkut tong gas tu, w/pn bleh pggl utk delivery kn kn kn..=)..rice cooker bw je..tp beras x bli lg..hikhik..so, bln pertama ni beli aje lah kt kedai..huhu..

umah ngan opis dekat ngan jusco, w/pn hari2 me lalu utk pegi n blk kje, tp blom berkesempatan lg utk ronda2 kt situ..tgk la weekend ni cmne..klau x p KL, p window shopping la kt situ..xleh nk shopping lg..elaun asasi pn ntah bile leh dpt..gaji of course la lmbt lg...huhu..byk brg nk beli ni..tp kena hold dlu...mmm..sabar...=)

ok la..len kali me update lagi cte2 dr sini...Justify Full

p/s: miss peoples in UM so much, ble la leh jpe ni...huhu

Monday, October 26, 2009

umah sewa...ske ke idak??..huhu

0 comments
smlm p semban 2 tgk umah sewa..mmm...act mcm x brape b'kenan..tp utk sementara bleh la..rumahnye kecik je..ade 3 blk..hsmate pn cm ok je..sian lak kt die kena tggu lama smlm..huhu.. sewa pn ok la..x lebih dr baget lg..hehe..nk p ke tmpt kje pn x sampai 10 min dh leh sampai..

part x berkenan tu sbb ruang dapur ngan ruang tamu terlalu la dekat n open..klau ade dinding ke pape la yg bleh halang 2 ruang tu ok skit...=)..nk xnk kena cr gak umah len pasni..huhu..

Thursday, October 22, 2009

bila la nk baik ni..=(

0 comments
masuk hari ni dh dekat sebulan me batuk2..ptg td nak xnk p la juga klinik..huhu..dek dh x larat nk dengar mak ngan ayah asyik membebel soh p klinik..bkn ape, me mls sbnrnye nk p klinik ni.. sampai2 klinik td doc terkejut sbb batuk dh dekat sebulan..ape lg kena b'leter lg skit ngan doc.. nk wt camne..degil sgt xnk p klinik..huhu..

harap2 mggu depan xde la batuk2 lagi..bln dpn dh nk start kje..ssh hati pun ade jg..huhu..tp sronok la yg plg byk..hehe..bos pun asyik kol je tanye itu ini..huhu..mcm dh start kje lak..ape2 pn me bersyukur dgn rezki yg dtg..amin..rumah sewa pn br nk p tgk ahad ni..hopefully ok la umah tu..mls lak nk cr2 tmpt len..dh la x familiar kt semban 2 tu..lps ni dh x bleh nk blk umah slalu..jauuuuhhhh..waaaaaa..=((...nampak gaya nye time raye je la leh blk..huhuhu...=(

Monday, October 19, 2009

apa nak jadi ni..haih

0 comments
pagi ni mcm biasa me akan cek emel..tatkala buka emel from 1 of my fren, hati tersentap..'blog hina Malaysia' tajuknye...

skrol down, ya Allah...betapa hinanya Malaysia ni di pandangan masyarakat Indonesia yg begitu membenci Malaysia..byk sgt gambar2 yg x sanggup nk lihat lg..gambar bendera Malaysia dibakar, gmbr2 yg x senonoh, gmbr yg menunjukkan asal usul penduduk Malaysia.. sedih..mungkin kita di Malaysia x brape di provok dgn berita2 spt itu..tp perbuatan menghina negara Malaysia adalah suatu yg sgt melampau..tidak kah mereka2 yg benci sgt kt Malaysia ni tahu yg berapa ramai penduduk mereka di Malaysia ni mencari rezki kt bumi Malaysia ni??..tak malu ke mereka klau ade di antara ahli kuarga mereka yg kerja kt Malaysia pastu hantr duit blanje hasil pendapatan kerja kt sini??..x malu ke mereka dgn brape byk jenayah kt Malaysia ni yg puak2 depa buat?..x bersyukur lagi ke dorg ni?..isu yg ditimbulkan kecik je..x luak pun klau di fikirkan..dorg duk sebuk2 ckp Malaysia curi tarian dorg..ape ntah nm tarian tu..me pn lupa..dorg lupa ke yg penyanyi seberang pun sekarang berlumba2 nk nyanyikan blk lagu2 Tan Sri P.Ramli..ade ke org Malaysia sampai duk isytihar perang??..xde kan..sudah2 la nk provok benda yg bkn2..tgk la kejadian gempa kt padang tu..org Malaysia ramai yg hulur bantuan..tu pun duk ckp kita hantar brg2 yg dh expired..sebenarnye x pun..media sane pun x patut la provok sampai kelirukan penduduk sane..isu nye kecik sampai nk perang..

sebagai rakyat Malaysia..me sgt kecewa dgn emel yg me terima..w/pun me insan yg kerdil je kt Malaysia ni, tp patriotisme dlm diri semakin mendalam tatkala melihat foto2 yg di hantar..sedih..sanggup ke kita lihat jiran kita menghina kita sebegitu rupa???..renung2 kan..=)

saya sayang MALAYSIA!!..=)

Saturday, October 17, 2009

macam ayam dan itik..=)

0 comments
Semalam, kt umah de buat solat hajat..sempena adik nk spm & mcm2 lg..=)..usai je majlis, me n jiran2 dekat sini pun nk mula la mengemas..kebetulan, hujan turun renyai2 sebelum bertukar menjadi lebat..me kt dapur ms tu, tetiba kakak sebelah rumah terus masuk dapur ngan sorang lg kwn mak..duk kecoh2 tanye, 'eh, sape tu, dh la x paham die ckp ape, takut la'..dgn perasaan ingin tahu me pun jenguk la ke belakang rumah..de 2 org lelaki berpakaian kemas..mula2 igt kan dak2 pengakap..huhu..ye la dulu2 kan slalu jg dak2 pengakap wt program dtg umah tolong2 wt kje pape kn..tp tu dulu la..tp bila tgk betul2 xde lak depa ni pakai baju pengakap..so, me pun turun la ke bawah di sebabkan semua pn dh menyorok..kot2 la perompak..mn x nye..lengan sorg2 penuh dengan gelang emas..huhu..

waktu tu tgl c'ngah ngan ani..'da, tgk la dorg ni ckp ape, c'ngah x paham ni' kata c'ngah..'ok2' me jawab...dgn perasaan yg takut2 berani..huhu..ade ke??..hihi..pape la..e pn tanye la bleh tolong ke? pastu depa tu ckp la..bla bla bla..in english..ooo..patut la dorg semua lari..mn la org2 tua paham english..dh la kt kg..klau kt bandar tu mgkn la depa paham kn..rupa2 nya dorg ni dtg nk jual barang, tp masuk kg ni xde sorg pn y paham dorg ckp ape..haha..lawak jg bl dgr..kesian pun ade..me pn tanye la dorg ni dr mn..student uia seri gombak rupanya, from pakistan..tp pelik juga, dorg dtg malaysia guna visa utk belajar, tp dtg sini kje jd salesman plak..mmg la tgh semester break katanya..tp x bleh la klau ikutkan..itu sudah menjadi satu kesalahan kan???..huhu..

dlm duk sembang2..me pn tanya la dorg jual ape..yg sorg ni pun kuarkan la brg yg dorg jual..brg kraftangan..mula2 wt kuar bakul, mmg cantik..tp klau kt luar bleh dpt lg murah drp yg dorg jual..pastu de hiasan asma'ul husna, ukiran Allah, Muhammad, mcm2 lg la..pastu de la jiran me ni die duk berkenan kt jam ngan ukiran Allah ngan Muhammad tu..pastu me pun tlg la tanya kan..dh jd cm translator lak smlm..=)..dak pakistan tu pn ckp la rm65..kakak tu ckp mahal la..die ckp klau bg rm40 die ambik..huhu..tawar menawar pn berlaku la..dorg xnk kasi..mula2 dorg kasi rm55, pastu turun skit rm50, pastu turun lg rm42.50..huhu..rm41.50..last2 dorg terpaksa mengalah disebabkan xnk bazirkan waktu ktorg ngan waktu die..haha..last2 rm40..jadi lah hiasan tu milik jiran me ni..huhu..

dh sudah semua tu..me pn msk blk umah sbb byk lg kje nk buat..hujan pun makin lebat..mak pun ambik la gelas ngan air bg kt mamat 2 org ni..kebetulan de buat mkn2, mak pelawa la..tp dorg xnk..dorg just mkn buah je..mgkn x brani mkn mskn melayu kot..huhu...sambil2 duk cuci pggn tu, makcik2 yg dtg umah me pn b'celoteh la..me dgr je..dorg duk gelak2 psl salesman tu..huhu..patut la dorg lari pn ms dak2 pakistan tu dtg..dorg ni pn satu..mcm tau2 je de ramai org perempuan kt situ...lagi satu, klau nk jual brg2 kt kws kg ni, blaja la dulu bhs malaysia ni..br la bleh tarik pembeli..ni klau ckp pn mcm ayam ngan itik..cmne la depa nk paham n beli brg2 korg tu..huhu..=)

Friday, October 2, 2009

Last day in room C025..=(

0 comments
mmm..pg2 bgn, termenung..mlm td adalah mlm terakhir me tdo ats katil n tilam yg empuk la jg di bilik ni..C025..hampir 2 thn menginap di kolej 12..tiba ms utk mengundurkan diri..

sedih ke tidak?..sedikit la sedih sbb akn meninggalkan 2 org sahabat yg begitu baik dgn me.. sahabat yg berada di bilik C018..=)..lg pun byk yg berlaku sepanjang me tggl di sini..mmg x berapa ramai kwn kt sini, tp itu menjadikan kami rapat..semuanya dikongsi bersama..kisah suka, duka.. semuanya dikongsi..tiada benda yg terselindung..mgkn ade la yg x dpt dikongsi...hehe..belit2 plak..

sepanjang berada di kolej ni, perkara yg utama skali utk dielak ialah bertembung dengan student..haha..bkn ape, bila depa ni tau me duk kolej ni, abisla my privacy..tp alhamdulillah, stakt ni dorg xde la nk ambush bilik ni & bertanya itu ini..klau me soh dtg, br dorg dtg..klau x hp kn ade..=)

brg semua dh hampir 90% kemas, meja dh clear, tgl heater ngan mug je..dlm loker dh kosong, tgl pakaian yg nk dipakai hr ni je..kali ni semua brg sumbat dlm beg..semua skali ade 4 biji beg..huhu..satu beg bku---> sgt la berat n x terangkat, sib baik ade roda, 3 beg pakaian..2 yg beroda, satu lg x..huhu..brg yg kecik2 me masukkan dlm paper beg je..kasut2 yg ade tgh pk nk packing cmne..nk buang je kotak2 tu ke biar je kasut dlm kotak, klau buang kotak, nnt berhabuk lak kasut tu..mm...??

mlm ni keje2 mengangkut brg akn dilakukan..hoefully muat la kete tu..huhu..yela..w/pn xde kotak, tp beg2 ni besar2 semuanya..huhu...byk jg brg2 me..padahal 2 thn je duk sini..hehe..

ok la, nk samb mengemas..will update other things later..=)

Tuesday, September 29, 2009

Kembali kepada asal..

0 comments
Selamat Hari Raya...still dlm mood raye??..hehe

Well, raya pn dh disambut oleh kita semua..dh seminggu dh pn..tp thn ni berbeza skit berbanding raya (bln syawal) thn lepas..thn lepas byk undangan ke open house, tp bln syawal thn ni, byk plak undangan ke majlis kenduri kawen kwn2..ade yg bertindih tarikh lak tu..konpius je nk p yg mn satu..klau dekat2 bleh la lompat2 pegi..ni satu kt timur, satu kt barat..haih..

sebenarnye tgh mengemas brg2 kt bilik ni..maklum la dh nk kuar kolej..mm..mls tul..klau la ade org yg sudi mengemas brg2 sy..alangkah bahagianya hidup ini..haha..pemalas betul..hehe..:P

me tgh bosan..cd lagu tertgal lak dlm kete ayah..klau x bleh layan lagu skang ni sambil mengemas..mm..rs nk mkn pn ade..(w/pn erut dh kenyang)..hehe..mcm2 lak..:D

kepada rakan2 yg dh mula keje tu..jgn malas2..raya, raya juga..jgn sampai terbuai2 lg kenangan raya kt kg halaman..hehe...

ok la..daaaa

Wednesday, September 16, 2009

raYa RaYa raYa..

0 comments
Hari ni dh masuk hr ke-26 umat Islam berpuasa..
Hari ni, cadangnye nk buat kuih raya, tp kesihatan x mengizinkan..duduk kejap je rs pening..
Jpe doc, doc bilang bp rendah..gula kurang dlm darah..makanya di bg byk glukos gitu..patut la asyik pening je..Doc soh makan, tp sayang plak nk bke posa sbb dh sparuh hr..
Sudahnya x dpt la nk buat kuih ry tahun ni..kesimpulannya, tunjuk je la kt kedai..huhu..

Tahun ni, kami akan beraya di kampung halaman, di kelantan..igt kan xde majlis tahun ni, rupa2 nya ade jg majlis..cousin nk tunang, tp x sure lak raya ke brape..nmpaknye x dpt la me pegi kenduri x-classmate kt kemaman ry ke-3 ni..hmm..igt bleh la jln2 p umah membe lm kt sn..minta maaf ye Linda..=)..neway, congrats tau..

Raya, raya, raya...bila lama sgt duk umah, suasana nk beraya tu kurang la skit..ye la, berbanding duk di rantau, mesti ht dh menjerit2 nk blk kg kn..membe2 pn ramai yg ckp dh xde mood nk buat kje..yg dh nk blk kg hr ni pn ade..=)..di sebabkan thn ni beraya di kg, jd persiapan ry thn ni xde la kelam kabut sgt..ye la, kemas2 ape yg patut sda..hehe..klau x, mesti byk jg kje nk kena buat...ye la, nk kemas rumah, nk kena masak pg raya tu, kuih muih lg..mesti nk kena sedia byk..=)..klau blk kg, kemas rumah je la..xyah msk pg tu..xyah atur kuih muih..hehe..

x sabar jg nk beraya di kg..ye la..time raya ngan time ade kenduri je la kami blk kg..klau cuti skolah tu ade jg family blk, tp kami adik beradik ni jarang blk..adik excited gak tu nk blk kg..
hari sabtu blk kg..1st raya, p jln umah sedara belah ayah dulu, then br ke kota bharu, sedara belah mak plak..=)..me ske blk kg belah mak, sebab ramai sedara mak..klau sedara belah ayah, ramai yg duk jauh2..so, yg tgl situ x ramai, ntah dorg blk kg ntah tidak ry ni..=)

Dah x larat la nk type..huhu..

Slamat hari raya semua...hati2 di jalan raya kepada semua perantau yg akan pulang ke kg utk berhari raya..=)



Friday, September 4, 2009

Bersangka baik @ optimis..=)

0 comments
wah, tajuk entry kali..hehe
ok..ceritanya bermula begini..hr ni, 4/9/09 me ngan sorg lg membe p masjid jamek..nk cr bj raya.. sok kan dh nk blk kg..sib baik kejap je tggu cab nk ke lrt..klau x jenuh la izyan tggu kt lrt tu..naik je cab pakcik teksi pn borak la ngan me:

pakcik teksi: nak p jln mn ni dik

me: nk p msjid jamek

pakcik teksi: tu nk p mydin la tu..ye la student klau nk beli kelengkapan blaja slalu kt situ la kn..kertas2 nk buat assignment pn murah..sepatutnye dlm uni kena la murah skit harganya banding luar kan..

me: (dlm ht..'byk pl pakcik ni ckp..hehe..wah tetiba rs cm muda, pakcik tu igt me student lg..hehe) me senyum je pakcik tu ckp gitu..hehe..=D

pakcik teksi: dorg ni sepatutnye beli terus kertas2 ke..alat2 nk balaja ni dr kilang, br la dpt harga murah skit..ini tidak, klau beli dr supplier mmg la mahal nk jual blk..

me: (wah..kagum2 ngan pakcik ni..hehe..luas jg pemandangan die) kt dlm uni ni, buku rujukan murah la pakcik..tp klau benda2 lain, baik cr kt luar je..harga pn bleh dpt lg murah..cuma rajin nk kuar ke x je..=)

pakcik teksi: ye la..tp kesian la kt student nk kena kuar cr bhn2 nk buat assignment ni..

me: (diam je sampai ke lrt...mls nk borak sebenarnya..=)

hehe..itula kisah dlm cab..rupa2nye ade jg driver teksi yg optimis ngan student yg nk kuar ni..sbb nye sblm ni, klau ktorg ckp nk gi m.jamek ke mn2 la luar uni mesti dorg ckp "tu nk p shopping la tu"..=)..sungguh x sangka..mula2 serba salah jg nk bgtau nk p msjd jamek..hehehe.. yela..awl tu nk shopping ry..haha..

sampai kt lrt izyan dh tggu, ktorg terus ambik lrt..ms nk nek lrt tu terserempak la plak ngan cik linlin..igt kan dak ni dh dtg lab, rupa2 nya br sampai..smlm tdo lmbt kot..hehe..

terus ambik lrt ke m.jamek..skali hujan turun dgn lebatya..smgt bershopping mula kendur tatkala melihat hujan turun bagaikan x nk brenti..huhuhu..dlm ht doa, jgn la kt masjid jamek hujan..huhu..jangkaan itu meleset sm sekali..hujan tanpa segan dan silu terus mencurah2 menyimbah bumi..huhu..izyan dengan tanpa segan silu telah mengeluarkan wang kertas 5 rinnggitnya utk di beri kpd kakak yg jual payung..hehe..me dh bw payung so, segan la skit nk kuarkn duit lg..=P

mula2 ktorg masuk satu kedai bj yg sebelah jukebox(kedai kasut)..ade satu bj me berkenan..kaler hitam..simple je tp ntah kenapa me berkenan..=)..survey dulu..pastu kami jln terus ke kedai2 lain..ms ni x ramai lg org sbb b4 zohor..klau dh dekat zohor tu ramai la kot...sbb org nk solat jumaat lg..kami pn jln2 kt serata gerai2 yg de kt situ..izyan beli tudung..me x beli lg waktu tu sbb nk cr bj dulu nnt ssh lak nk matching..=)

pastu sampai kt satu kedai ni..kakak tu br nk bkk sbb hujan so, lmbt skit die bk...mmg sgt berkenan di ht..hehe..harga pn bleh thn sbb dh siap lining..izyan cuba imagine muat ke x size tu ngan me..skali org yg jg kedai tu pandang lak..huhu..me mls nk try la..=P..'ok, ktorg jln dulu la ye bang'..sambil tersengih2 malu..haha..jln2 sampai hujung jln mmg dh x nmpk yg lain..kt mt de 2 pilihan tu jer..last2 me pilih yg kaler purple pink..sbb klau nk bli yg first tu kaler hitam..cm x sesuai lak time ry pakai hitam..mcm nk berkabung je..hehe..selesai bab bj..

jln2 lg utk cr tudung..thn ni nk kelainan skit la..asik pakai tudung bawal jer..kali ni me beli selendang..hehe..tp satu hal plak nk cr yg sesuai ngn bj..so, nk xnk beli la yg x brape berkenan d ht tp masuk ngan bj ni..ish..xleh jd nih, kena gak cr yg berkenan..ht mula fed up..last2, 'jom la izyan kte blk, dh x larat nk jln nih..de pape lg ke nk cr?'..izyan pn jwb..'xde dh kot..:)'..kami pn jln la menuju ke lrt..sambil2 tu mt ni melilau jg tgk selendang2 yg ade..'eh, kt situ de slendang yg matching ngan bj ni la..jom2'..hehe..tanpa berlengah, kami menuju ke gerai yg berhampiran ngan masjid india tu..tawar menawar pn berlaku..ntah kenapa me asyk twr mnwr je..mgkn sbb dh terbiasa, jd x biasa lak beli klau x twr dulu..kecuali kt mall la..yg harga dh mati tu..akhirnye makcik tu kurangkn 5 hinggit jer..tp ok la..ktorg pn dh mls nk pusing blk sbb org2 lelaki sedang berpusu2 ke arah masjid utk solat jumaat waktu tu..pencarian pn selesai...=)

sekarang me rs x sabar2 nk blk kg..kain utk mak, bj tuk ayh, slendang tuk adik,telekong semua dh ade..cuma nk tggu wt blk je..hehehe..=)

spjg me kt umah rsnye blog ni akn kesunyian tanpa entry2 yg br..ye la..lps format blk laptop ni, hilang semua prgram termasuk la utk dial up punya internet..nk kn set up blk..itu kena la tggu adik blk dulu br leh setup..me x reti sgt bab2 tu..hehe..me tau guna jer..hehe..

oleh sbb itu, me nk minta maaf byk2 sempena nk sambut raya yg lmbt lg ni..klau ade terkasar bhs ke tutur kt yg menyakitkan ht ke..entry2 yg menyakitkan ht korg2 seme ke..me minta maaf byk2...selamat menyambut hr raya!!..MAAF ZAHIR & BATIN..=)



Wednesday, September 2, 2009

Now open to public..=)

0 comments
Setelah beberapa hr mengambil ms untuk mencantikan lg lay out blog..akhirnya inilah hasilnye..namun ade beberapa widget yg x dpt di selamatkan..namun me akan berusaha untuk mendapatkan bl mn2 yg hilang..hehe

bkn ape nk private blog hr tu..ini lah sbb nye..haha..ye2 jer..:D

12th day ramadhan

0 comments
Hari ni dh hr yg ke 12 puasa..cepatnye ms berlalu..x lama lg kte semua umat Islam akan menyambut raya plak..hr yg ke-12 ni la me demam..kepala pening2 je sjk smlm..

dalam pd demam tu sempat la jg me jahit sepasang bj kurung..hehe..di sebabkan bosan sgt dlm ms 2 hr je siap..=)..sy sgt ske...sepasang bj raya dh ade..mm..nk cr lg ke x ek bj raya??..perlu beli kot..haha..bkn ape..bj yg jahit sndr ngan bj yg org lain jahit byk bezanya..hehe..(sj nk menghabiskan duit la tu..haha)..

esok ade bkk puasa ngan labmates...dorg booking kt Naili's Place, Sentul..so esok kena la blk um..klau dr bkt jalil sapa yg mau dtg ambik..hehe..Huda penah pegi tempat ni last yr..mayb die yg suggest tmpt ni..katanya mknn best, suasana pon best, n harganya pn still mampu di bayar lg la..=)

last saturday, suppost ade bkk puasa jg ngan membe2 zmn skolah dulu..tp di sebabkan ramai yg blk kg..(maklumla cuti weekend pjg smpena merdeka) jd x jd buat..klau depa buat pn lps ni me dh x dpt join sbb dh nk blk kg sabtu ni..=)..awl kn blk ry...xde ape dh nk d buat kt KL ni...

selepas 5 minit..

adoi..tetiba dpt call from lectr in charge yg satu lab..ade mslh lak dh ngan sheet mark student..huh..mcm mn bleh terlepas pandang ni..haih..sib baik sorg je..klau the whole class x ke pengsan kt situ jg..huhu..xpe2..sok blk UM kena singgah lab kejap la nmpk nye..huhu..

tgk..nk cont tulis pn dh xde mood..huhu..stakat ini dulu la ye..

Thursday, August 27, 2009

Nak private blog..

2 comments
Kawan2 bloggers..
me rs mcm nk private kn blog..
mgkn utk sementara waktu..xtau sampai ble...tp sekranya anda semua still mahu mengikuti perkembangan blog ini, silalah tgllkan ur emel add ok...

..............................(^_^)...........................

Wednesday, August 26, 2009

Award from Fiha..=)

4 comments

1. Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda..
-----sebenarnya dh lm dpt award ni, tp mls nk wt,pg2 yg henin ni rajin lak nk post entry kt blog ni..hihi----

2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini..

1. She’s my x-classmate in UM for B.Sc
2. She's getting married soon..=)
3. She’s easy going,kind hearted...slalu tumpang Fiha klau nk p kenduri..hihi
4. Die juga blaja kimia..sm mcm kami2 di jabatan kimia..(dh nm pn jab kimia, x kn nk ambik maths lak kan..ngeeee..=P)
5. Sgt kreatif dlm bab2 jahit manik..=)

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya

Me sgt ske berangan..haha..bleh x letak first yg ni??

Seperti biasa, x bleh blah tanpa internet..kt mn2 pn mest kena ade ok..;)

Me ske mkn..but not sushi..huhu

Me ske shopping..n Me lg ske klau shopping sorg2 sbb xyah nk pk pendapat org..means Me lebih ske pilihan sendiri la.hehe..

Me sgt ske mkn char kue tiau yg kt sts LRT uni tu, tp ble dorg dh ubah tmpt, sy dh jd kureng skit..mgkn sbb environment kot..;p

Me ske pegi bercuti..stakat ni,percutian yg best adalah Langkawi with frens..

Me ske men bowling, especially with frens yg gler2 perangainya..n the best time main bowling adalah waktu industrial training kt Banting thn 2006 kot, haha..syok..=P..

Me sgt ske actvt lasak -->camping ke, hiking ke..n the best time pegi hiking were ms lps PMR n ms 1 yr degree..syok2..skang xtau bl sy bleh buat actvt sebegitu lagi..huhu..

Me ske ambik gmbr..testing2 with my camera..adjust2 mode according to cuaca..ske klau menjadi..hehe

Me ske gamelan..tp skarang pn dh x berpeluang nk main..ms konvo tempoh hr teringat main gamelan utk graduan yg konvo..huhu

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka

Linda---> sbb die memperkenalkan blog ni kpd me..haha..

Nas ----> slalu ade ms me ssh..xtau nk describe, tp i nk u buat..hehe..bleh x???

Raudhah ---> klau kamu ikut blog ini, sila la ye..;)

Sarah ---> dh lama x jumpa kamu, so i give u job..haha

Kak Ernie ---> she's my senior n also my cikgu gamelan..hehe

Nurul Nazneem ---> she's a cousin to Fiha..haha..also took chemistry same with all of us..

Arfa --> my x-housemate..rindu perangai gler2 kamu..hehe



hihi x cukup 10

less is more

me nk solat subuh lak ni...daaaa

Friday, August 21, 2009

.:saya xtau nk ckp ape:.

0 comments
Me xtau nk ckp pe act..tp nk tulis jg entry ni..hehe
T'pk2 ape akan jd in future..huhu

Me impikan kerjaya yg mantop..;)..bl la tu..
Rumah yg x besar sgt, xkecik sgt..
Kereta honda jazz..haha..klau mampu la..hikhik

Impian me yg plg besar adalah nk bw family gi Mekah sm2..doakan ye...;)

Me....sensitif ke?....mungkin..tp bl pk2 blk cm bdk2 lak..ahaks...
Bila dh tua..xde la tua sgt pn..huhu..sgl keinginan waktu muda2 dulu sedikit sebanyak terhakis.. ye la,ada yg dh tercapai..ade yg blom..tp, bl dh separuh jalan mula terpk nk habiskan sampai ke hujung jalan..perlukah??..mampukah??..pk..pk..dan terus berpk...

Dengan peningkatan umur ni jg, xkurang yg bertanya..'bila ko nk kawen??..kwn2 dh ramai kawen'....makcik2 pn tanye..'ida bila lg??'..x kurang yg ckp..'kawen la dulu klau nk sambung pn'..hehe..honestly deep in my heart (cewah)..me pn ade keinginan itu...nak plak bl rakan karib dh kawen n ade yg akan kawen x lm lg..tp dgn ape yg pernah t'jd t'hdp hub sblm ni buatkan me kurang yakin..mgkn ini hanyalah mentaliti org yg penah kecewa..haha..

Dan antara soklan yg plg hot ditanya adalah..'ko kje kt mn skang?'..kt mn2 je pegi klau jpe kengkawan,soklan tu la yg plg utama di tanya..w/bgmnpn..me bersyukur dgn ape yg ade.. mgkn kurang b'tuah b'banding dgn kw2 yg dh berjaya di luar sn..ape2 pn rezki msg2 kn..;)..

x kurang jg mereka yg membeza2kn qualification yg ade..perkara ini amatlah me x ske..salah ke klau org tu ade kelebihan skit je pn..tp di canang2 kn seolah besar sgt benda tu..yg plg me x ske bl ade yg ckp mcm ni..'ala, ko ade mstr, ktorng ni degree je..mn la layak kwn ngan ko'..honestly, mmg me kecik ht bl ada yg ckp mcm tu (me mmg sensitif)..mmg sgt sedih bl mentaliti org MELAYU ni ske beza2kn ape yg berbeza (mcmn tu??)..

Ape pn yg berlaku..hidup mesti diteruskan..kesilapan yg lm jgn dibiar berulang lg..keputusan yg dibuat mestilah mendatangkan kebaikan dan bukanya musibah..

Thursday, August 20, 2009

.:Ramadhan Al-Mubarak:.

4 comments
X sampai 48 jam lg kte semua umat Islam diseluruh dunia akan menyambut bln yg penuh mulia, Ramdhan A-Mubarak..moga2 dpt menunaikan ibadat puasa dgn sempurna..


Masa kecik2 br blaja pose, waktu tu skolah tadika..posa 1/2 day je..blk skolah mesti basahkan tuala pastu masukkn dlm bj..tidur kt dpn tv..klau x larat br buka posa..bl masuk skolah rendah dh posa full, klau x parents x kasi duit raya..dulu mn de nk pk posa ni satu kewajipan bg org Islam..posa = raya..sape x posa xleh raya..tp ms posa tu, klau de skolah agama ptg, mesti cilok2 gak minum air..haha..nk plak ms ambik wudhuk tu..;)..ntah ape2 ntah..bila dh besar,dh tau pk..dh xde cilok2 lg dh..posa betul2..mlm2 ikut mak ngan ayah p masjid utk terawih..


Ms kecik2 lg, parents dh ajak p solat terawih kt masjid..dlm masjid tu, mesti dorg dh asingkn tmpt solat...budak2 kecik kt blakang..org2 tua kt depan..tp yg bestnye sbb kwn2 pn ramai yg dtg..ape lg..kami yg budak2 lg ni, solat terawih nye kejap je..main je lebih..lps solat terawih..cpt2 je pegi kt bhgn moreh..hehehe..;)..knk2 lg waktu tu..bl dh besar, xde dh mcm tu..solat terawih je, moreh x pegi jenguk pn...segan agaknye..huhu..lgpn dh kenyang bk pose kn..waktu bln ramdhan ni la br nk jejak kaki ke masjid..waktu ni jg la masjid tu meriah..(ini dituju pd diri sndr)..selain hr jumaat la..

Ptg2, ayah mesti bw ktorg pegi pasar ramadhan..beli kuih muih..kuih yg wajib ade ms buka posa ialah tepung pelia ngan murtabak..klau xde kuih tu, rs cm len mcm je..jgn t'tukar lak tepung pelita ngan kuih takul ye..bentuk lebih kurang sm..kt KL ni kuih takul yg byk..tepung pelita jarang nk jpe..

sumber

waktu ni lah pasar ramdhan tumbuh bak cendawa lps hujan..eceh, b'peribahasa lak..tp dlm keadaan udara yg tak berapa sihat skang ni..mgkinkah pasar2 ramadhan di Malaysia nnt akan mengalami kemurungan??..me pn takut nk ke tempat org ramai...tambah lak tmpt2 yg terbuka mcm psr..dengan peningkatan kadar kematian di sebabkan H1N1, semoga bln ramadhan ini membawa seribu kerahmatan n keinsafan di hati kita semua umat Islam khususnya..

Kepada semua pembaca2 n rakan2 blogger..salam ramadhan me ucapkan..mohon maaf ats keterlanjuran kt sepanjang persahabatan kt ye...;)..smoga dpt menjalani ibadat puasa dengan sempurna..

SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK!!

Saturday, August 15, 2009

.::*Istiadat konvokesyen*::.

0 comments
Alhamdulillah..syukur kpd Allah..setelah 2 tahun mengharungi kehidupan sbg pelajar lg,akhirnya me berjaya habiskan pengajian di peringkat master..sepanjang tempoh itu, byk perkara yg berlaku samada dlm hidup seharian mahupun dlm pelajaran..



11 August 2009 @ Puncak Jalil...

Me n my family bersiap2 utk ke UM..disebabkan utk mengelak drp jem kami bertolak awal dlm pkul 11 lebih kot..sampai UM me bw family lunch dulu, then br kami ke dewan..my family terus ke Dewan Tunku Canselor (DTC) n me ke dewan peperiksaan utk menyertai perarakan masuk graduan.. sampai2 je kt exam hall, classmate dh beratur pn..sgt la hepi waktu ni..rs excited sgt..sblm ni x rs ape2 pn..mgkn sbb ni 2nd time grad,so excited tu kurang skit..;)

Sementara tggu ms tuk masuk DTC, kami bergambar dulu..hehe..sambil betulkan hood n mortar board..sgt la heppppppppiii..;)..dalam pkul 2.oopm perarakan masuk graduan di mulakan, melintasi jalan n kemudian berhenti di sebelah bgnn DTC n then terus masuk ke DTC mengikut susunan yg telah ditetapkan..

Dalam DTC...

Wah, ramainya ges..br teringat, untuk master kami dpt 4 invitation card..that's why la dewan tu sgt la padat..laluan utk graduan pn kecik je..pendek kata..nisbah graduan ngan ges adalah 1:4, klau graduan pn dh hampir 1000..ges hampir 4000 la..huhu..ayah,mak,adik n faiz yg masuk dlm DTC for my family, tp adik ckp abg kluar awl sbb lama sgt..bese la lelaki..bkn bleh benda2 yg bosan nih..hehe..ameir x dpt dtg sbb skolah asrama..

Dalam pkul 3.00pm, perarakan besar masuk dewan yg sertai oleh staf akademik, presiden & s/u MPP,Prof Emeritus,Ahli2 senat,Deans,TNC2,ahli lembaga pengarah universiti n NC/rektor university..kemudian diikuti pula perarakan masuk Tuanku Pro-Canselor..kemudian istiadat konvokesyen di mulakan dgn Tuanku Pro-Canselor, Raja Dr. Nazrin Shah bertitah pd majlis..;)



Kemudian barulah pengurnian ijazah sarjana dimulakan..tatkala menunggu giliran tiba, sempat la jg snap gmbr dlm hall tu..hehe..ht dh berdebar2 dh w/pn lm jg nk tggu tu..dimulakan dengan Akademi Pengajian Islam,Fakulti Pendidikan,Fakulti Pergigian,Fakulti Sains Komp & Tekno Maklumat, Fakulti Sains,Fakulti Sastera & Sains Sosial,Fakulti Undang2, Pusat Kebudayaan dan Institut Pengajian Kepengetuaan..;)



Bl dh hampir tiba giliran,beratur kt tepi stage, naik tgga bg kad graduan n slip nm..tggu nm kena panggil, waktu tu mmg cuak sgt..pd asalnye nk pakai high hil, tp bl tgk video ade graduan yg tercabut kasut ms kt stage, x jd pakai..hehe..nm pn dipangil..bow & dgn berhati2 me pun jalan menuju ke arah tmpt bertanda utk terima skrol from Tuanku Pro-Canselor..'Menjunjung kasih Tuanku'..hehe..;) hujung tgga nk turun bow kt dean fac sains..selesai la majlis..turun stage tercari2 family duk kt mn..dorg lambai..hehe..;)..sgt la hepiiii...:))...



Keluar DTC kami satu klas ke satu tempat utk ambil gmbr kenang2n..oh, byknye camera..hehe.. sampaikan ade parents tu soh ktorng tggu jap sbb die nk snap gmbr kami..padahal ank die xde dlm grup tu pn..hehe..mgkn sbb kami je kot yg ambil gmbr satu klas beramai2, w/pn x semua yg ada waktu tu..



Kepada my family members..thanks for ur supporters to me..to all my frens, thanks for coming ..to those who cannot comes during my convocation, its ok..i understand ur condition..;)..thanks for the presents..ni la hadiah plg byk me dpt..hehe..sy sgt hepii...;)

Untuk lihat lebih byk gambar2 sekitar istiadat konvokesyen tu silalah klik di sini ye..me mls nk upload..;)

Saturday, August 8, 2009

gelagat adik yg mencuit hati..:)

0 comments
Me tengah transfer gmbr..pastu tertengok gmbr2 yg agak mencuit ht ni..gelagat adik yg pelbagai reaksi..cannot wait until she come here for my convocation..miss her much..enjoy the pics ok..:)




pic ni buat sy ketawa x mo henti..haha







gambar x leh blah from adik..haha

saje ske2...adik mmg kelakar orgnye..w/pn slalu gaduh2 manja ngan die klau blk kg,kami semua sgt la gumbira dgn kehadirannya..sbb die la ratu di hati kami semua..tiada die xde la tmpt kami nk gaduh2 manja..hehe..;)

.::Putrajaya Floria Festival 2009::..

0 comments

sangat la best klau dapat pegi sini..mgkn next yr br berpeluang pegi floria festival..mm..:)

Thursday, August 6, 2009

.::salah ke??::..

2 comments
salah ke klau me ada pendirian me sendiri??

salah ke klau me buat keputusan sdn tanpa bgtau org lain??..me pn nk privacy jg

salah ke klau me follow the rules kt mn2 je me pegi??..or am i too 'skema??'

salah ke klau me betulkan ape yg me rs salah??

salah ke klau me buat sesuatu yg me pk betul??

salah ke klau me x buat ape yg org lain suruh??..ko punya kje ko buat la sdn..

salah ke klau me xde bf??

salah ke klau me blom kawen??

salah ke klau me blom ade kje tetap??

salah ke klau me xde duit yg byyyykkk tuu??

salah ke klau me xde transport n guna public transport je slama ni??

salah ke klau me x ambik tau psl hal org??


salah saya ke semua itu?????...hUhU..=(

plss tell me the truth..h0h0..

seperti yg tersenarai di atas, yg bg pandangan mata korg semua adalah salah..me minta maaf..tp itu adalah me..me x bleh jd org lain yg mgkn sgt mementingkan kesempurnaan dlm segala hal.. sstgh drp keadaan di atas akan berubah mengikut peredaran masa n waktu..namun bkn semua yg akan berubah..sekiranya semua yg di ats berubah, itu bukan lg diri me yg sebenar..

jd belajar la menerima diri ini yg sebenar..me pn ade kelemahan n kekurangan..ya,kelemahan dan kekurangan itu akan diperbaiki dr ms ke sms..

Wednesday, August 5, 2009

.::dulu:kini::.

0 comments
Dulu masa blaja ramai sgt kwn2 kt kolej..
Skarang ms blaja kwn kt kolej x ramai pn..

Dulu ms blaja, rapat sgt dgn rumet..aneem n dini..slalu borak2,gelak sm2,nangis pn sm2..=)
Skarang ms blaja,x rapat pn ngan rumet..ckp pn jarang2 jer..=(

Dulu slalu ade teman klau nk p mkn ke kluar ke..x lain x bukan rumet la..=)
Skarang nk kluar jln pn mls sbb kwn2 jarang yg free sama waktu..=(

Dulu kwn2 semua caring ant satu sama lain,x kira la waktu kita susah @ senang..
Skarang, caring jg..tp x mcm dulu..

Dulu ms blaja nk blk kg pn tggu time cuti semester..
Skarang sebulan skali mesti nk kena blk..hehe..;)..sbb kt kolej sgt la boring tahap max..;)

Dulu, ms mkn mesti ngan rumet..dini (my bff)
Skarang, kdg2 ade yg teman kdg2 mkn sorg2 jer..huhu

Dulu belanja x byk pn..duit ptptn tu ckp la sampai habis blajo..
Skarang..mm..byk je keperluan yg nk dpenuhi..mcm air sg je duit mengalir..haih..

Dulu xde lesen..haha
Skarang dh de lesen..lg beberapa bln je nk dpt lesen besar..hehe

Dulu blog ni x ujud pn..;)
Skarang dh wujud...kuikui..;)

saje melalut mlm2 ni..me tengah bohsan thp max..dengan wujudnye blog ni..me harap dpt la menghilangkan sedikit sbyk rs bosan tu..mm..spt yg tertulis di ats, mmg kehidupan di kolej/hostel/asrama @ ape2 je yg sewaktu dengannya sgt la membosankan..sekiranya anda berhajat utk menyambung pengajian di peringkat yg lebih tggi, silalah tgl di rumah sewa..huhu.. xde la rs terkurung je mcm me skarang ni..adoiiii...

dulu dan kini..mmg byk bezanya..sgt2 byk bezanya..dulu me jarang rs bosan kecuali hr mggu la sbb weekdays penuh dgn kuliah @ lab..skarang agak bosan w/pn weekdays...lab hanya lah hr isnin, selasa n khamis..hr lain me xde kje..pegi lab sorg2..blk lab sorg2..dlm lab pn kdg2 rs boring..mcm dh muak lak kje dlm lab..huhu..lmbt plak rsnya tarikh konvo nih..me b'cadang nk check out from kolej end of dis month..me pn dh abis blaja..so rsnya baik la bg peluang kt student lain plak yg nk duk kolej ni..

hr tu ade la tanya membe psl rumah sewa..sewanya rm117 include air+lektrik..murah kn..me dh pegi tgk..ruang tamu sgt besar..ade 2 set sofa (tp sofa tu cm yg dh lm la,but still in gud condition)..ade 3 blk..mastr n midle room besar, lg satu tu kecik skit..n yg kosong tu blk yg kecik skit tu..ok la sbb 2 org je..ade tv,dapur, peti ais..dll..tp x decide pn lg sbb plan nk duk umh sewa aftr ry..tup2 ms nk blk tu ade la sorg minah ni dtg..dia pn dtg tgk umah..huhu..last2 minah tu dpt sbb die nk msk dgn segera..me pn redha je ler..sian gak kt bdk tu..

semalam, setelah lm xborak ngan rumet..me tegur my rumet..tanya itu ini..tanya psl die punya mstr..tanya psl die punya kje..blablabla..byk jg kami borak..tp yg peliknye kami jarang borak.. tp ble dh borak, rancak je..huhu..mgkn bgs mcm tu..drp dpt rumet yg bz body..hehehe..;)

haih..bosan tul kt kolej ni...arrrggghhh..tensionnnn..nk kuar kolejjjjj..huhu.................rasanya me perlu keluar membeli novel utk menghilangkn rs bosan tu..novel yg ade semua dh hntr ke rumah kakak..mmm...Mikail by Ramli awg mursyid x bc lg..ape lg...serang MPH!!!!!..haha

Tuesday, July 28, 2009

.::along the journey::.

2 comments
skang tengah kt kg..sgt sronok dh sampai tganu..on the way tu lalu la ikut sentul timur..klau korg prasan, kt tepi tu ade satu kawasan hijau..mm..tp me tengok xde la hijau pn..ade je sampah2 kt dalam tu..hijau ke mcm tu..klau nk ckp tu kwsn hijau, spttnye pihak pbt kena la jg tmpt tu btl2..ni letak je signboard kwsn hijau tp sampah bersepah2 sana sini..

sepanjang kwsn sentul tu me rs x sronok nk tgk..lg plak kt kwsn yg under construction..lg la..nk tgk pn x syok..tepi2 bgnn kedai pn sm..mcm xde org jg lgsg..padahal rsnye kwsn tu sgt membangun..tu blom pn keluar dr kwsn KL..lps tu me pn dh x nk tgk kt luar tingkap lg..terus tdo sambil dgr lagu..skali pakcik bus bk radio sinar lak..hehe..layan je la lagu2 rock carparrk..haaha..

sepanjang jalan lalu ikut LPT xde ape2 yg menarik pn..sbb jalanye lurus saje..syukur jg driver bus tu x bw laju..bese2 jer..dalam pukul 3 lebih dh sampai umah...

sampai2 je ayah dh tggu..masuk je kete ayah ckp..'mak masak ikan patin gulai tempoyak'...pergghhh...kecur liur tu..haha..dh la x turun pn ms bus brenti kt hentian gambang tu..sampai je terus ke dapur..ambik pinggan n mkn..haha..lps tu mkn plak duyan..yam3..sdppp.. tp x mkn lak manggis sbb mak x kasi takut pening..huhu..(hr tu mkn selamba je)..

hr ni xtau nk msk ape..haha..pandai ke msk??..huhu..practise make perfect kn..;)..mak ajak p KT hr ni..tp me nk rehat dulu kt umah..sok2 la mak eh..hehe..(sbnrnye mls nk drive)..huhu..;)

klau korg perasan, me ade delete satu post 2 hr lepas kot..bkn ape pn post tu..me pn rs x perlu la me re-publish post tu..nnt takut it will ruin my relationship with my fren..so, sorry for the request ok..x dpt nk penuhkan..:)..biar la me je yg tau ape yg me dh delete tu..kpd yg sempat bc..rezki kamu la tu..huhu..:(...ok la..nnt ble free me update lg...daa


p/s: cuti2 seminggu ade plak org ckp me cuti sbb H1N1..itu semua hanyalah spekulasi yg x berasas..tiada kaitan lgsg dgn penyakit yg menjd mimpi ngeri penduduk seluruh dunia itu..;)

Saturday, July 25, 2009

..::wanita::..

0 comments
aku wanita aku kaum hawa
yang memang rapuh hatinya
aku wanita aku punya cinta
selayaknya manusia

apakah salah jika aku menyinta
apakah salah jika engkau ternyata
pilihan hati belahan jiwa ku ini.....


petikan di atas me ambil from lagu wanita yg siti nyayi..tgh dgr lg ni..heehe..xtau nk update ape sebenarnya..huhu..disebabkan dh lama x menulis..asyik post lagu je..me pun dh kebuntuan idea utk menulis..skarang, 10.56am waktu Malaysia, 25/7..x sabar nk tggu hr isnin..blk kg..hohoho blk kg.. nk kt dh lm x blk kg xde la jg...last blk kg bln 6..dekat 2 bln la..lm gak tu..

next week student cuti so bleh la duk lm2 skit kt kg..klau ikutkan ht hr ni pn me dh nk blk..tp sok de wedding membe kt banting..Linda n Fiha pn duk ajak2 p skali..huhu..p je la..

ape nk buat kt kg nnt ek??..dh la xde kwn lgsg kt sane..huhu..klau kt kemaman tu ramai la jg sbb skolah sane ms muda2 dulu..ajak adik gi jln2 la..pegi tmn tamadun Islam pun ok gak kn..nm je duk tganu..tp x penah sampai sane pn..huhu..

bl kwn2 yg duk luar tganu tanya pn me xtau nk jwb ape..hehe..bese la tu..org jauh kene la sampe sane dulu..ye x?..hehe..klau pegi KT tu lalu je..tp ntah kenapa, ktorg x penah nk sggah sane..hehe..tp yg bestnye...me bleh tgk CSI..haha..dh lm gler x tgk..huhu..ntah ape jd skang me pn xtau..me ske CSI Myami n CSI NY...house pn dh lm gler x tgk..hehe..best2..haha..

kehidupan skang x byk yg berubah..tgh countdown hr tuk convo this 11/8..hope can convo dis yr..risau jg sbb me didnt get convo letter yet..hr tu tanya PGS dorg ckp tggu meeting senat 17/7..mmm..dorg dh post kot..mgkn lmbt sampai...next week call je la tanye cmne..;)..skang pn tgh pk plan for future..mm...byk plan..tp ntah la..huhu

resume dh send..tp xde lg yg pgl intvw..spa pn dh lm isi..br dpt surat pengesahan register..lm gler proses..mm...nk samb kena wt proposal research dulu..nk buat proposal kena bincang ngan lecturer dulu..nk jpe lecturer paper x siap lg..huhu..ade lg rupanya kje yg x siap..haha..

kdg2 rs nk p bertapa kt gua pn ade..x mo jpe sape2 pn..xpn nk pegi kt satu tempat yg xde sape2 kenal pn..pastu bina kerjaya kt situ..tp yg pasti tmpt tu mesti la ade acces internet..haha..xleh blah klau xde intenet..huhu..;)..pastu duk diam2 kt situ..wah..mcm antisosial lak..huhu..ntah ape2 ntah..haha..berangan2..;)

2 thn lg ayah pencen..pastu ktorg pndah lg..ke kelantan..haih..then br x pindah2 dh..umah kt klantan x siap lg..tp sgt best sbb kt sane ade dusun..ske3...igt lg ms kecik2, klau blk klantan mesti ayah bw ktorg gi dusun..tebas2 lalang yg sm tggi ngan ktorg..pastu dlm dusun tu ade satu perigi..bleh cedok ngan tangan je air dlm perigi tu sbb rendah je..tak tau la ade lg ke x perigi tu..ntah2 dh terkambus dh..huhu..pastu kt tepi perigi tu ade pokok manggis..sgt la best klau musim buah..skang agaknye dh semak gler dusun tu..sbb xde org nk jg dah..kdg2 ayah upah cousin bersihkan dusun tu..tp die dh tua n byk kje..so, xleh la nk harapkan org je kn..

mmmm..pe lg nk tulis ek..pasal kwn2..me sgt bersyukur sbb ade ramai kwn kt sini (KL)..w/pn bkn seme yg dr KL..n kwn2 zmn skolah dulu pn still contact lg..last week ktorg p picnic kt sg gabai..tp me mls la nk update psl picnic tu..hehe..lps ni xtau la de lg ke x actvt cenggitu..dayah n jue pn akan kawin x lm lg..slalu dorg la yg jd kepala sgl actvt yg ktorg buat..mm..kt UM pn ramai kwn2..pegi langkawi dulu pn ngan dorg..byk actvt gak ngan dak2 UM..tp memandangkan msg2 dh bz skang ntah bl la nk buat actvt lg..

cepat betul ms berlalu...=)

Wednesday, July 22, 2009

.::I will Be::.

0 comments
me dedicate this song to u..=)


Lyrics | Avril Lavigne lyrics - I Will Be lyrics

Tuesday, July 21, 2009

.::StiCk wiTh You::.

0 comments
by Pussycat Dolls

I don't wanna go another day,
So I'm telling you exactly what is on my mind.
Seems like everybody's breaking up
Throwing their love away,
But I know I got a good thing right here
That's why I say (Hey)

Nobody gonna love me better
I must stick with you forever.
Nobody gonna take me higher I must stick with you.
You know how to appreciate me
I must stick with you, my baby.

Nobody ever made me feel this way I must stick with you.
I don't wanna go another day
So I'm telling you exactly what is on my mind.
See the way we ride in our private lives,
Ain't nobody getting in between.
I want you to know that you're the only one for me (one for me)
And I say

And now Ain't nothing else I can need (nothing else I can need)
And now I'm singing 'cause you're so, so into me.
I got you, We'll be making love endlessly.
I'm with you (baby, I'm with you) Baby,
you're with me (Baby, you're with me)

So don't you worry about
People hanging around,
They ain't bringing us down.
I know you and you know me
And that's all that counts.
So don't you worry about
People hanging around,
They ain't bringing us down.
I know you and you know me
And that's why I say

p/s: korg cari sendiri la die punya vid klip..;)

Friday, July 17, 2009

..::wedding Linda-Khairul::..

2 comments
wahha..igt kn entry ni dh hilang dek dc smlm...sorry nas..xtau plak tersave..hehe..ok, enjoy!!

wedding kawan lagi..ok kali ni me nk update pasal wedding my fren yg telah berlangsung pd 12 July 2009,ahad yg lepas la, Linda-Khairul...

bertolak dari KL menuju ke lebuhraya PLUS lebih kurang pukul 3.30pm..singgah sebentar di sg. buloh ambil barang Zura yg tertinggal..hadiah baby katanya..

dlm perjalanan tu kami borak2 la untuk menghilangkan rasa mengantuk..ye la,kesian lak kt zura nnt klau me tdo dlm perjalanan tu..sepatutnya kami berempat, tp eli x dpt ikut sbb ade kursus di melaka n si din plak ade hal kt semenyih, so me n zura je la yg pegi..

dalam perjalanan tu, hujan sgt la lebat sblm sampai di tol tapah..sampai di tol tapah lebih kurang pukul 5.00pm..kami bercadang ke rumah Aida dulu sbb kebetulan die bersalin pd 29/6..so, skali harung la..kami singgah di Tesco Kampar utk beli buah utk si Aida ni..tesco yg kt KL pn x penah pg..hehe..

TESCO Kampar..;)

then call aida sbb xtau umah die kt mn..rupa2nya dekat sgt dgn tesco tu..dlm 10 minit perjalanan la..akhirnya sampai jg di Malim Nawar, ms tu lebih kurang kul 6.00pm...sampai2 je, mak aida dh tercegat kt gate umah die..buka kn gate utk kami..tu first time me sampai umah aida, ms die kawin dulu x dpt dtg sbb ade hal kot..me pn x igt kenapa..hehe..;)

Anak si aida ni tersangat la comey..muka nya bulat..rambut lebat sgt..belom cukur jambul lg..tp me x snap plak gambar anak die..sbb ms ktorg sampai,si Aina ni tgh tidur..ms kami nk blk pn dak kecik ni tgh tdo..huhu..xde rezki nk bergambar ngan baby gurl yg kiut itu..;)

Pada mulanya, me n zura bercadang nk ke rumah Linda malam tu jg..tp memandangkan hr hujan dan jalan pn kami x tau..mak aida melarang kami pegi mlm tu..lagipun katanya jln nk ke bota tu x ramai org lalu sgt mlm2, so takut jadi ape kt ktorg plak...kami pun bermalam aje di rumah aida..kebetulan ms tu hanya ade aida,baby, mak die n adik die je kt umah..

Malam tu, kami pun borak2 la ngan aida n makdie..sambil2 tgk jangan lupa lirik..hihi..mak aida pn tgk rupanya jgn lupa lirik tu..mmg hebat la peserta mlm tu..bw blk 100k tu..klau me dpt.. mcm2 bleh buat...;)

keesokan harinya kami ke rumah Linda yg terletak di Bota Kiri..melilau jg cr..dlm map ade tulis riamoda..kami xtau tu ape..rupa2 nya kedai bj2 bundle..huhu..tp x jpe pn sbb kami dh tersalah masuk simpang..kami masuk simpang ke bt gajah..tp still bleh lalu ikut situ..akhirnya, slps sejam setengah sampai jg umah Linda..sampai2 umh die dh dkt kul 11 am..Linda x sda make up lg ms tu..

Me n Zura..bleh lak minah ni pandang camera time tgh drive..isk2..=)

kami pn tggu la sambil2 ambik gmbr die..then me n zura pegi makan dulu..Linda ke masjid utk akad nikah..selesai mkn kami ke masjid..yg lawaknye..rsnye x penah di buat org kot ape yg kami buat ni...masuk masjid me n zura pn dudukla tepi Linda..lps je saksi2 ckp sah..kami terus cabut dr situ...hehehe..

Me, Linda n Zura..bj terbang2 kena kipas..nmpk gemuk lak..ahaks..

x sempat nk tgk depa sarung cincin..huhu...apatah lg nk tgk husband si Linda ni...huhu..xpe2..sib baik ade gmbr dorg kt fs..hehe..sori ek khairul..huhu..

Linda with her hantaran..hantaran die buat sndr..kagum2..;)

Kuar je masjid kami terus cr susur keluar ke hgway...mula2 nk lalu ikut kelli castle..tetiba terlepas plak..kami keluar susur ke KL kt ipoh timur...jauh sgt dh menyimpang..tp xpe..waktu tu dlm kul 12.30 tgh hr...zura nk attend wedding kwn die lak kt shah alam..ape lg..pecut sampai ke 140km/j...me rs cm melayang je...

On the way blk KL..

yang lawaknye..sampai je kws yg ade fly over..zura mesti perlahankan kete..die kata, kt fly over slalunya dorg letak camera..tu yg die slow kt situ...haha..takut gak minah ni kena saman.. keselamatan xde lak nk ambik kira..hehehe...2 jam 30 min je dh sampai KL..me pn ikut skali die gi wedding kwn die..hehe..x kenal pn,tp ms kt wedding tu ade gak la sorg 2 yg me knl...1 UM.. kecik nye dunia.hihi..

lepas ni byk lg jemputan kawin...sampai januari 2010 dh ade yg jemput...me??..tggu org masuk meminang la dulu...muahahaha..daaa..=)

Thursday, July 16, 2009

Entah

0 comments
By Afgan


Wednesday, July 15, 2009

Kejam sungguh

2 comments
Pagi ni, mcm biasa me akan online YM...tp letak status busy..then 1 of my fren buzz and send me blog add utk bc..so, me pon buka la blog itu...

Damn..huhu..sangat la menyayat hati ketika membaca cerita rakan serumah mangsa..sangat la kejam kawan mangsa sehingga sanggup membunuh rakan sendiri..walhal mereka pernah sekolah sama2 satu ketika dulu..

Then me bc pulak dekat sini..ini pun arfa yg send tru ym..dekat sini tau la me kronologi cerita sebenar tentang pembunuhan kejam itu..yg x bestnye dorg ni mmg ada kes sebelum ni..tu la manusia bila nafsu menguasai fikiran, benda yg x betul pun dah jadi betul..akhirnya diri sendiri yang merana..

Walau apa pun..Al-Fatihah buat mangsa, arwah Juliana Md Fuzi..semoga rohnya tenang di sisi umatNYA yg soleh...

sesiapa yg nk tahu lebih lanjut tentang kronologi citer ni, me ade link kan blog mereka dalam my blog..pembunuh dah dapat balasan yg setimpal : hukum gantung sampai mati..

Gerun bila dengar hukuman tu..mereka dh bersalah, so mereka patut menerima hukuman yg setimpal..'wut u give u get back'..mmg pepatah ni benar belaka...berita ini juga ade keluar dalam kosmo dan utusan..me pn x smpat lg nk bc paper..lepas ni nak gi beli paper la..

x dapat nak digambarkan perasaan rakan serumah mangsa..mcmn agaknye klau terjadi pd kita ye...nauzubillah..minta dijauhkan malapetaka drp menimpa keluarga dan org2 yg kita sayang..amin...

Monday, July 13, 2009

ST 12- PUSPA

4 comments
First song i heard today..someone gave it to me dis morning...layan aje..hehehe...=)


Friday, July 10, 2009

Bangkit..

0 comments
Ego
Terlalu tinggi egomu
Memandang ke depan tanpa menoleh
Insan yang lemah terus ditindas
Tatkala tangisan tiada henti
Anak-anak kecil terbiar
menjadi piatu
Dek dendam yang tak pernah padam
berkurun lamanya
Mana bisa dunia aman
Selagi senjata terlekat di tubuh
Nyawa yang tidak berdosa melayang
Yang tinggal bongkah yang runtuh
tanah yang gersang
entah bila subur kembali
Selagi mereka memerintah
Selagi itulah tangisan akan kedengaran
darah menyimbah di tanah

Bangkitlah..
Bangkitlah sahabat
Bangkitlah dengan seruan Islam
Agar mereka gerun
menentang kembali
Semoga amanlah dunia sebelum kehidupan hakiki tiba....

Thursday, July 9, 2009

Menanti KHALIDAH..

0 comments
Last week me ke department utk jumpa Dini..act dh lm sangat tak jumpa dengan dia ni..nak plak lepas si Dini ni kawen, lg la me jarang jumpa die...dulu masa blajar kami satu bilik kt 1st college tu.. ms tu igt lagi, ms tengah makan kt dm,borak punya borak, rupa2nya kampung kami kt klantan tu bersebelahan je..haha..kecil sungguh dunia ni..

lama juga la jumpa die last week..yg bestnye me dapat hadiah..yeehaaha..hehe...sebenarnya dah lama me nak beli buku novel ni..tp rupa2nya ada org yg akan bagi dulu buku ni..me bukan ape, bile tgk tajuk die..hehe..ade plak nm me..ape lg..x kira nak beli gak walaupun x tau sape yg tulis buku ni..sib baik x beli lg..thanks dini...mcm tau2 je aku nak beli novel nih..ni sayang kt ko nih..hehe..katanya novel ni die beli sebelum my birthday lg..bleh la dianggap sbg birthday present from her..hehe

Menanti KHALIDAH..ini la novel yg dihadiahkan oleh DINI..bff..;)

me dah abis pun bc novel ni..nak kata best sgt tu tak de la..tp buku ni berkisar tentang keluarga, tentang masalah dalam kehidupan..agak tidak teratur sgt buku ni..memerlukan perhatian skit la ms nak bc..sbb cerita dlm novel ni tak mengikut susunan...lebih kepada imbasan waktu lampau..apa pun terima kasih byk2 yg tak terhingga me ucapkan kepada dini..

Wednesday, July 8, 2009

Ntah..

0 comments
Dia datang lagi
Seperti hari-hari yang lalu
Menguntum senyum yang menawan
Membuatkan tidur tak lena
Kenangan lama terimbas
Mana bisa mungkin dilupa
Hingga mata gerun untuk lelap
Masihkah ada sinar bahagia?
Atau sekadar mimpi indah
Yang entah bila menjadi kenyataan
Umpama pantai yang tiada ombak
Yang tiada tepian
Tempat untuk bergantung....

8 Julai 09, 2.10 am

Tuesday, June 30, 2009

Flu...

4 comments
Dikala ini..ht ini sangat la geram dengan klinik UM ni..tahula minggu ni minggu haluansiswa.. jgn la kami yg dah senior ni di anak tirikan..huhu..

me got flu..hopefully not H1N1..huhu..pg2 pegi la klinik tu yg ada kt bwh bgnn ni je..

alih2 bc notice kt pintu, 'sepanjang minggu haluansiswa,klnik hanya akan menerima pelajar yg br mendaftar sahaja,kpd pelajar senior sila ke PPUM untuk mendapatkan rawatan'..

me yg rs dh nk pengsan ni pn dgn rasa hampa dan kecewa terus la blk bilik..rehat je la kt bilik.. tgk la klau ada membe yg free ajak temankan..

sgt la x selesa..kepala rs b'dengung jer..huhu..

Thursday, June 25, 2009

Penantian itu satu penyeksaan..

2 comments
Betul ke org cakap penantian itu satu penyeksaan?..mm..mgkin betul dan mungkin juga tidak..penyeksaan yg bagaimana bleh d tafsirkan?..namun, penantian lebih menguji kesabaran seseorang utk menanti sesuatu yang bakal tiba..tp, apabila penantian yang ditunggu penuh dengan harapan itu tidak kunjung tiba, maka di situlah penyeksaan berlaku..

klau diukur tahap kesabaran,setiap org ada tahap kesabaran yg tertentu..kepada yg panas baran tentulah tahap kesabarannya rendah..tp bagaimana seseorg tu mempunyai tahap kesabaran yg begitu tinggi?..

me rasa tahap kesabaran me xde la tinggi mana, tp xde la rendah sangat...bleh di kontrol lg la..ntah la..sebenarnya tengah bengang dgn sorg budak ni...

geraammmmm glerrrr...hish..ada ke patut dah buat janji,pastu bila x jadi bukan nk bgtau..x ke penantian yg sia2 namanya tuh..sedangkan byk lg benda lain yg me nk buat..eeee..gerammnyeee..sakit t pn ada gak..

ape??..igt me ni ape?..sk2 hati jer buat mcm tunggul yg x bernyawa dan berperasaan..eeee.. waktu ni rs nk nangis pn ada..klau dh tau x bleh nk tepati janji tu, x payah la buat janji..huhu.. x ske..huh..

p/s: sila abaikan ape yg tertulis di ats..sekadar luahan rs x puas ht terhadap seorg rakan..huh..

Wednesday, June 24, 2009

Sarapan milo sejuk..

0 comments
Macam biasa setiap hari lepas bgn tido, me akan masak air dulu..mmg itu rutin harian la..lepas tu br buat ape2 yg patut...berus gigi..klau ade bj nk di cuci, cuci b,mandij n then buka laptop..

pg td, me bgn..kemas katil, jenguk kt meja kot2 ade cicak sesat mcm smlm..haha..sib baik xde.. cicak tu duk dlm mug ok..eeeuuww..hihi..then tekan suis tuk msk air..baju pn dh melimpah2 dr baldi, bw nek ats..washing machine kt tgkt ats..penat tu nk nek tgga dgn baldi yg berat..huhu..dh letak bj dlm machine, msk bilik...nak buat milo..rutin harian gak ni, minum milo pg2..skali ms tuang air tu.. apsal air ni sejuk jer..rupa2nye me lupa tekan button kt kettle ni..hampeh tul la..x pasal2 pg ni minum milo sejuk sbg sarapan..huhu..kecuaian amatlah di kesali..huhu..

begitu la alkisahnye..rsnye kurang sedap la..klau dpt minum milo pns pg2 lg la kaw..hahaha..mamai agaknye ms nk msk air tu..hehe..

Monday, June 22, 2009

Selamat Hari Bapa..

3 comments
First of all me nak ucap selamat hari bapa kepada my father...En Ab Latiff bin Ismail...act dah wish dah 18 ngan 21 jun hr tu..cuma saje nak wish kt blog skit..hehe..

My father with his grandson..

masa kecik2 dulu me ingat lagi, time nak ngaji (mlm ngaji ngan ayah, siang je ngaji ngan tok guru) ayah mesti pegang rotan satu..sbbnye klau ktorg salah bc ke ape ke..jawabnye kena la kt tgn tu.. berkat rotan itu la kami adik beradik khatam quran ms darjah 3..ms tu best sgt sbb bc pn dh lancar cuma mgkn tajwid je yg ade x betul..;)..sronok sbb kwn2 yg lain x khatam lg..hehee..

pastu klau ada pasar malam, mesti masing2 cepat je solat Asar..sbb klau x solat Asar, ayah x kasi duit utk blanje kt psr mlm..hehe..pastu ptg2 ikut ayah ronda2 satu kg naik motor kapcai (skang dh jd hak milik adk,stlh d modified, jd mcm motor br tu)..


then, bila naik skolah menengah pn ayah still hantar kami ke skolah sbb jarak skolah sr umah jauh jg..dlm 10 minit perjalanan..sib baik la ms tu ramai ank2 jiran yg skolah, so ikut giliran la hntr kami ke skolah..sronok sbb dpt gi ngan kwn2..;)..tp sampai p'tghn thn je sbb ayh kena transfer ke kemaman lak..huhu..br nk wt ramai kwn...

ms skolah kt kemaman, smpat la sampai form 3..me igt lg waktu result PMR keluar..pg tu mmg me bgn awl la sbb x sabar nk p skolah yg depan rumah je tuk ambik result..pastu tetiba je ayh bw kwn2 die dtg rumah..katanya saje minum2 waktu rehat..ms tu me pn igt bese2 je la..ayh pn tanye la dh amik result ke..me ckp la blom..la nape x p lagi..me sengih jer..rupa2 nye waktu tu ayah dah tau pn my PMR result..ni la klau dh kenai ramai sgt ngn cikgu skolah..sampai me blom ambik result pn ada dh org bgtau..hehe...

waktu yg plg mencabar kesabaran ayah dengan sikap me adalah waktu me form 5..waktu tu me tgl di asrama...sape2 yg di luar sane yg 1 asrama dengan me mesti dh tau cite kan..ye la..waktu nk SPM ni la me byk buat hal..jd pelajar yg bermasalah..langgar peraturan asrama..x dengar ckp warden..waktu ni, me sgt byk mengalirkan air mt me sndr mahupn my parents..me jg yg salah..sape soh x dgr ckp kn?..huhu..me igt lg ada satu peristiwa yg tlh menyebabkan me di panggil oleh pengurus asrama..ms tu pengurus asrama En Ishak kot nm die..byk sgt die bg nasihat n tanye itu ini..sampai kan my uncle pn ada dtg asrama tanya knape ni?..me terkejut juga mcm mn uncle leh dtg lak..rupa2 nya warden call my parents bgtau psl me, then my parents minta uncle dtg sbb dorg kt tganu (me br tau cite ni pd bln lps..huhu)..waktu tu Allah je la tau perasaan me..huhu..rs nk nangis lak..huhu...then, tiba la waktu cuti skolah..waktu ini baru la me berpeluang bersemuka dengan ayah..kecut perut jg..ye la org bersalah mau x kecut perut..huhu..tp me respect kt ayah, sbb die x marah me langsung..die bg nasihat yg sgt byk waktu tu, sampai mengalir air mt me mendengar..uuwwaa...lps tu me minta maaf kt ayh n janji xkan buat lg..huhu..sampai la SPM,mgkn sbb degil la result SPM sgt teruk..huhu..

sekarang, me dh besar n hopefully dh matang dlm mmbuat sebarang keputusan..ayah pn xde nak pening2 kepala lg dengan kerenah me..dengan nasihat dan dorongan ayah la me jd diri me skarang ni..thanks sbb penah rotan me utk kenal ape itu Al-Quran, thanks sbb marah me utk kenal ape itu erti kehidupan yg sebenar..thanks sbb sll ambil berat pasal me bila me sgt2 memerlukan sokongan...and thanks for everythings n thanks for being such a good father to us..

LOVE U AYAH!!!!

Friday, June 19, 2009

Hari Jumaat..

0 comments
Hari ni, hari Jumaat..maknanya dah abis lab kat Pusat Asasi Sains utk 1st week..fewwhh..
skarang jam menunjukkan pukul 2.27pm..me sorg2..rumet lps kje terus blk kg kot..sbb nya beg baju die xde..

Me tengah kebosanan tahap max nih..igt kan ptg ni bleh la p umah kakak kt bukit jalil tu..alih2 die ckp nk pinjam printer..so, tggu je la die dtg ambik mlm ni kt UM tercenta ni..skarang tgh hujan plak..klau x bleh kuar gi midveli ke..mn2 la..huhu..nk tgk tv kena kuar bilik lak tu..mls tul la..

Hari isnin..sepatutnya me ada lab kt asasi, tp disebabkan masih berada di Langkawi me minta my colleague tlg gantikan tempat me..sib baik miss alya tu nak gantikan, klau x jenuh jg nk cr pengganti, dh la utk lab hr senin xleh di ganti oleh demo baru, kena yg dh experienced..makin kecik la skop pencarian tu..lega..disebabkan alya dah ganti my lab on monday, jadi hari ni, me plak yg ganti lab die..tp utk hr jumaat sesi pg..ptg xde..

hari selasa, 1 day dtg lab utk sem br ni..student ada dlm 26 kot..lect bg briefing skit2, then br me bg briefing utk my grup..E1 adalah grup me utk hr sls..ms dorg tgh duk cek apparatus dlm locker msg2, me ada terperasan sorg student ni..tgk je muka die, me sgt terkejut sbb muka die seiras dgn kisah silam me..mm..sbb tu klau korg perasan status kt YM me letak...'betapa sukarnya melupakan kisah silam bila ada yg mengingatkan'..mcm mn tu?..uuwwaa...xpe2..sabar je la wahai hati...lps tu me pn ckp dlm ht, mcmn nk hadapi situasi ni setiap mggu?..me x bleh diskriminasikan budak tu semata2 sbb muka die..lgpn nak x nak me kena observe every student tanpa pilih kasih..huhu..me harap me x abaikan budak tu..

ada sorg student ni plak..mke die sebijik mcm mke pelakon..tp me x plak tanya budak tu,' u ni actor ke?'..haha..next week me nk tanya la..bkn obses sgt..tp slagi x dpt kepastian mest x puas ht..haha..;)

Utk lab hari khamis, me kongsi dgn sorg lg demonstrator ni..so me punya slot after week 4th.. tp smlm me ganti tempat kak roshidah..so, kena la pegi jg lab..MK4..mm..MK4 lg, klau nak tau every sem mesti nama me ada je kt MK4 ni..penat tau nak naik ats menuju ke MK4, dah la skang ada construction kt tepi tu, terpaksa menggunakan tgga yg di bina khas utk ke lab MK4 n lab physic..mcm biasa lect akn bg briefing b4 kami briefing..so, ms nak weight filter paper utk digunakan next week, me pn borak la dgn ketua grup yg me jg smlm..die pun tanye la, 'knape bkn miss je yg jd demo ktorg?'..so, me pn ckp la 'sbb demo korg ada meeting, that's why sy ganti utk hr ni'...'ala, miss tukar je la..pastu jd demo ktorg' student tu tanya lg...'eh, tak bleh, sbb jadual semua dh fix, x bleh ubah2, knape plak?'..'miss mcm best je klau jd demo'..bls student tu..me rs sgt bangga ble dgr ayt tu..bkn nk bangga diri..tp tu la org ckp..1st impression tu kan penting.. whatever it is, me still kena akur dgn jadual yg telah di berikan..

hari jumaat..hari ni la..pg td me ada lab lg..gantikan tmpt miss alya..hr ni dekat lab kalut skit sbb lab assistant silap atur tmpt student..kelam kabut juga la..mula2 me x prasan, tp bila me tgk dekat form apparatus dorg, apsal grup 3 bleh ade kt depan plak ni..me pn p la tanya LA yg bertugas, nape ada yg grup 3 kt dpn?susah la nant demo nk observe student..LA ckp sbb student sem ni terlalu ramai, so, terpaksa la letak mcm tu..tp me tetap x puas ht..me ckp la..susah la..nnt kami nak kena observe dorg, klau dh sorg kt depan, kt tengah..x kan nk round satu lab..nak kena bg markah lg kt dorg..ntah ape lg LA tu ckp lps tu me dh x dgr dh..lantak la.. mls nk bertekak..me pn terus je bg briefing kt student, lpas tu soh dorg timbang filter paper.. tup2, masa duk dlm balance room tu, LA td dtg then announce tlg pulang blk kunci locker sbb dorg nk arrange blk tempat duduk..YES!!..haha..akhirnya me menang..hehe..

tu la sedikit sebanyak coretan utk hr jumaat ni...jpe lg utk next entry..daa..

Thursday, June 18, 2009

Cuti2 Malaysia..Langkawi

0 comments
Yeay!!!..baru ada mood nak update pasal percutian di Langkawi pd 12-15 june yg lepas, tp b4 me cite psl cuti tu, me ada nak kongsi sesuatu dengan wanita2 di luar sana..act ayat2 ni me ambik from blog fiha..dh minta izin b4 copy..kat sini ada cakap psl kecantikan lelaki; kegagahan wanita, tp me just copy psl kegagahan wanita je la ye..

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah,adalah:-

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
3) Perempuan yang tabah menangung kerinduan setelah ditinggalkan
4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan
Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

Written by Ommi Kalsom Hj Ibrahim


Ok, berbalik pd cite psl percutian plak..pd 12-15 june, me n rakan2 satu lab telah memilih Pulau Langkawi utk pergi bercuti..sbnrnya dah plan dari akhir thn lepas lg..ms tu airasia ade promotion free seats (1,000,000)..so, kami pun ambik la peluang..tp still kena byr jg service2 yg lain, so tket pegi n balik dalam RM150 sorg, n penginapan dan pengangkutan RM180 sorg, ok sgt kan sbb tgh peak season ms kami pegi tu..penginapan utk 4D3N tu A'an yg uruskan..me pun x nak ckp byk, biar gambar yg menjelaskan segala2nya..

1st day..


On board..

Langkawi international airport..

Best Star Resort, tempat penginapan kami, sgt best sbb blik kami mengadap pantai..

Ini la kete yg membawa kami sepanjang berada di Langkawi..NAZA CITRA

Jalan2 kt tepi pantai cenang..

Six of us, from left Izyan, Linda, A'an, Huda, me n Raudhah..

B4 blk bilik, sempat tgk sunset kt tepi pantai cenang..

2nd day kat Langkawi, kami ke oriental village di mana terdaptnya Langkawi cable car, animal farm..juga tempat ini berhampiran dengan telaga tujuh..enjoy the pics k..

Oriental village..


Kat middle sts cable car..

Sementara menunggu giliran utk naik cable car..tp yg kami bengang ms tengah beratur, ada plak satu rombongan kaum ni(xperlu la me sebut kaum ape, nnt takut ada plak yg salah paham) dengan selamba je memotong barisan kami...ish3..teruk betul..(malaysian OK..huh)

View from cable car..nice..

Top station..

Inside cable car..

Me n miss Lin2..

Skybridge..

Jalan menuju ke skybridge ni sgt mencabar..berpeluh jg la nk sampai sana..huhu

Kena panjat tangga..turun bukit..baru bleh sampai ke skybridge..

Akhirnya sampai juga..hehe

Walaupun panas terik, tp udara kt ats ni sgt la nyaman..sampai terbang2 baju i tau..hehe


B4 keluar dr oriental village, kami masuk ke animal farm ni..free entrance..

Bulu sang kancil ni sgt la kasar, mcm berus besi tu..hehe

Jalan2 nak keluar,tetiba ternampak signboard Jalan Dang Wangi KL..hihi

Then, kami singgah di Tanjung Burau di mana tempat kapal2 layar berlabuh..

Petang tu kami ke Pekan Kuah untuk shopping tp me x snap plak gambar ms shopping..syok sgt bershopping..bukan beli ape pn, coklat je yg byk..hehe..

Sedikit sebanyak coklat yg me beli utk kengkawan..

3rd day, aktiviti pertama kami buat adalah island hopping..

Kat jetty, before naik boat utk 'island hopping'..

On boat to 1st destination..

1st destination; Pulau Beras Basah..tp x nampak sebiji beras pon..pantai dia sgt la cantik..kami mandi manda di sini..hehe..sampai mcm udang kena bakar muka masing2..:)

2nd; eagle feeding..nampak x eagles tu..

3rd; Tasik Dayang Bunting..nampak x mcm perempuan mengandung?..


Tasik Dayang Bunting..

Me n Raudhah @ Tasik Dayang Bunting..

Rendam kaki dalam tasik dayang bunting ni..ada ikan keli yg byk, tp x gigit pn..gelii..

Habis island hopping hampir 2 pm..msg2 dah penat, tp ptg tu kami ke air terjun telaga tujuh plak..then ke dataran lang..

Air terjun telaga tujuh..bleh nampak klau naik cable car..



Telaga tujuh..

Dataran Lang..

Nice..dimana saya??

Ok la, me dah x larat nk upload gambar ni..sok2 me sambung..ade lg skit nk upload..ngantuk dah...daa..


p/s: mls la nk upload more pics..korg tgk my facebook je la..ade 197 pics me upload kt situ..




Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template