Sunday, March 10, 2013

Selamat Berhujung Minggu

Salaam semua..

Pagi2 hujung minggu ni tangan terasa rajin nak mencoretkan sesuatu dalam blog kesayangan yg lama menyepi nih...

Tugasan utama hari ni adalah menjadi babysitter..huhu..akak minta tolong jaga anak dia sbb dorang ada kerja skit dekat Johor..tapi dak kecik ni tak bangun lagi la pulak..nak mengaco kang nanti teriak takmo brenti susah plak..hehe..

Nak update apa pun takde idea..nak cakap pasal Sabah yg tengah bergolak tu, sana sini dah banyak berita tentang tu..cuma, yang kami risau pasal Sabah ni sebab cousin & wife dia ada di Semporna bertugas di sana, harap2 semuanya dalam keadaan selamat hendaknya..bbm tak di balas pulak tu yg risau tu..Semoga Sabah sentiasa dalam lindungan-NYA dan cepat2 la ketegangan tu berakhir..

Ok, kita tinggalkan hal Sabah tu dulu, biar org yg lagi pakar je yang mengulas isu berkenaan ya...

Niat di hati nak pergi bercuti ke tempat2 peranginan yg ada kat Malaysia ni, tp macam kena hold je dulu, ada urusan yang lagi penting perlu diuruskan...member2 dah calling2, ada yg ajak pegi Krabi la pergi Redang la..oh, semua tu dalam list yg terpaksa hold dulu, Bandung pun best jugak..oh..terpaksa dipendamkan sahaja..huwaaaaa...

Dari rumah boleh nampak KLCC, kalau TS tu tak sampai 5 minit boleh sampai...hari2 lalu pun tak terasa nak singgah..kalau dulu waktu belajar gigih la naik monorail semata2 nak ke TS, sekarang lalu pun tak pandang..jalan depan sikit lagi, jumpa pula Pavilion, tu pun hari2 lalu tak terasa pun nak singgah, kalau dulu teringin la sangat nak pergi tapi sekarang, pandang pun tak..jalan depan lagi jumpa Sogo, kalau dulu pergi jarang2 sebab jauh dan parking asyik full je, tp sekarang beli lauk pun dalam sogo..haha (ni akak ye, saya ikut je..macam takde kaitan je dengan parking tu kan..huhu)..Masjid Jamek, tumpuan orang ramai..apa yg jadi tumpuan pun saya tak tahu la..sebab kalau pergi sana tanpa tujuan toksah pergi la..buat penat je jalan situ..kalau pergi sana mesti sebab nak cari tudung ke telekung ke kain pasang ke..ha sebab tu je la kut..ke ada lagi yg boleh dibeli kat sana?

Apa motif cakap pasal di atas tu pun tak tahu la..rindu nak shopping...ingatkan hari ni boleh kuar jalan2 sambil shopping, terlupa pulak kena jadi babysitter hari ni..pagi ni sarapan cucur bawang ngan teh o je..lunch nanti nak masak apa pun tak tahu..sementara si kecik tu tak bangun lagi mau bloghopping jap cari resipi menarik untuk hari ini....bye..selamat berhujung minggu semua.. =)

5 comments:

norh said...

Best no jadi org kota.. Yg dok kg mcm norh ni mesti excited kalau dpt shoping kat sana..

bunga_rose said...

sejak keje kat sh alam, lama dah tak jejak kaki kat tmpt2 yg Eda sebut tu... rindunyaaa nak pergi time rehat hari Jumaat, cuci mata, ada duit lebih, cuci duit sekali haahhaha..

Tukang Karut said...

TS tu apa ek?

Khai faiz said...

wah.. cantik design blog yg terbaru ni

Eda Latiff said...

Sori semua..baru sempat on blog..

Norh: mai la sini
Bunga: bab cuci duit tu x thn tu..
Tk: times square la..
Khai:ubah selera skit..hehe

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template