Saturday, July 27, 2013

Nak raya dah??

Assalamualaikum..

Fuh fuh..uhuk uhuk...berhabuk gler blog ni..sawang sawang dah menebal 2 inci..belek belek entry sebelum ni last update bulan 5?????what????...suatu masa yang agak lama blog ni terbiar kaku tanpa fresh entry...

Ok..apa nak tulis ni yea..jenguk fb semua duk update shopim raya..shopping situ shopping sini..masjid jamek kompem tengah crowded gler ar..semalam KL keje, jalan jem yang amat pepagi, nak plak depan ofis, takkan orang ramai ambil kesempatan shopim kut pepagi macam tu..memang dekat la dengan masjid jamek tu kan...almaklumla semalam rata rata semua dah dapat gaji...masa ni la nak shopim raya kan..nak plak selangor cuti sempena Nuzul Quran..

Pejam celik pejam celik, dah 18 hari dah puasa..sekejap je rasa macam baru minggu pertama puasa, tup tup dah nak last..

Persiapan raya? belum siap apa apa pun lagi..cuma baru je beli popia simpul tu ngan opismate..satu bekas dah dibalun oleh anak buah, satu bekas lagi terpaksa sorok sebab takut tak sempat nak buat raya pulak nanti..haha..biskut raya?? buat coklat cip cookies je kat sini..lain lain biskut raya tu nanti buat kat kampung, balik awal boleh la buat ngan mak kuih raya..tahun ni macam takde feel nak beli biskut raya, so kita pulun buat sendiri..hehe..shopim baju raya?? BELUM LAGI..sob sob sob..tekan tekan cimbclicks, tgk baki..sedey je..duit yang ada memang simpan kalau ada apa apa kecemasan je..so sabar ye wahai cik nafsu shopim, minggu depan la kita shopim baju raya..tudung kita beli kat kelantan je, banyak sikit choices..boleh beli tuk mak ngan adik skali..

Cuti raya?? Alhamdulillah, boleh la cuti seminggu..tu pun sib baik ofis buat replacement untuk extra cuti 2 hari..takpe la kena replace keje hari sabtu pun, janji takde la kena ambil AL banyak..4th Aug -12th Aug..lama tak lama tak? hehe..ok la kan...ambik cuti 2 hari je tapi boleh cuti sampai 8 hari..tp cikgu cikgi lagi lama cuti, 2 minggu tu...untung laaa...

Eh, macam panjang pulak entry ni..ok la tu..lepas ni entah bila pulak boleh update kann..busy skit..balik keje slalu lambat..hari ni free skit..so sat lagi nak pi cari bahan bahan buat cookies..  

So, kesempatan ni nak ucap selamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya aidilfitri..maaf kalau ada salah silap terkasar bahasa terguris hati dan perasaan anda semua..:)

Wassalam..


2 comments:

Tukang Karut said...

raya? ermmmm


blurpppp blurpppp....

Eda Latiff said...

iye...nak raya dah..


**stress dengan baju raya..:(

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template