Thursday, March 19, 2015

~Begini rasanya...Alhamdulillah~

Assalamualaikum semua...

Hidup berdua lebih baik daripada sorang...bila dah berdua terasa nak bertiga berempat dsb pulak...ye tak...hehe

Alhamdulillah...saya disahkan mengandung anak pertama...perasaan? mestilah happy tak terhingga sebab kami memang tak merancang apa apa pun...ye la, masing masing bukan muda lagi...saya dan suami pernah kecewa pada bulan pertama kami kahwin..haha...teruk betul...ye la...masa tu lewat datang bulan...apa lagi terusla beli pregnancy test tu...last last kecewa sampai nangis nangis...huhuhu

Pelbagai dugaan untuk tempuh hidup sebagai ibu mengandung ni...morning sickness memang teruk sangat sangat sampaikan terpaksa dimasukkan ke dalam wad disebabkan tak dapat nak makan langsung...mana taknya, masuk je keluar balik...hurm...kesian mr hubby terpaksa papah ke hospital...mujur juga hubby ada kat darat...kalau tak, tak tahula macam mana...harap2 lambat lagi la dia belayar balik...huhu...

Perasaan cukup sensitif waktu2 macam ni....perasaan rindu dekat family kandung memang tak dapat nak dikata la...nak buat macam mana..dorang jauh di kelantan...saya pula kat johor...hurmmm...makan pula nasi panas2 + ikan/ayam goreng + kicap...ini memang laju je masuk tekak...huhu...lain2 slow skit...mengidam yang pelik pelik takde lagi setakat ni...harap xde la...

Apa apa pun, syukur dengan rezeki yang diberikan olehnya...semoga bayi yang saya kandung ni sihat & sempurna serta akan menjadi anak yang soleh/solehah dan berbakti pada kedua orang tuanya...amin..


2 comments:

Intan Suraya said...

tahniaaahhhhhh~~ Moga dipermudah segala urusan...

p/s: dh lama intan x mengomen kt sini..huhu

Tukang Karut said...

tahniah...

:-)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template