Tuesday, July 24, 2012

Masak2 di bulan puasa...hehe

Salaam semua..

Rasanya belum terlambat lagi untuk saya ucapkan Selamat berpuasa bagi seluruh umat Islam tak kira kat mana korang berada..

Hari ni masuk hari ke-4 dah kita puasa...cepat betul masa berlalu skang ni..dan hingga ke hari ini jugalah saya masih berjaya memasak sendiri juadah berbuka puasa...hehe...kalau pegi pasar ramadhan pun beli kuih je, itu pun second day puasa pegi sebab keluar beli barang dapur then singgah jap kat param..

Azam di bulan puasa...hehe...igt azam tahun baru je ke ada?..bulan puasa pun ada tau..jeng jeng jeng...

Nak buka dengan masakan sendiri je...;)

Rasa2 lama mana agaknya bertahan yea..hari pertama masak tomyam + sayur goreng + telur dadar..hari ke-2 masak nasi je sbb lauk semua housemate bawa dari kampung dia, maklum la rumah family nye tak sampai 2 jam pun dari seremban ni...hari ke-3 (semalam la tu) ayam masak kurma + ikan masak pedas...hari ni dah kekeringan idea dah nak masak apa untuk iftaar....adoiyaii...

Banyak juga berita2 gumbira yang diperolehi bulan ni...harap2 rezeki bulan puasa ni bertambah la..

p/s: teringat zaman blaja dulu2..bulan puasa ni la yang paling meriah dengan bunyi mercun sana sini...dah keje ni kureng skit meriahnya...windu family...huhu

4 comments:

Tukang Karut said...

request unta goreng tepung boleh?

Eda Latiff said...

agak2 la nak request pn..cik suri ada untuk tlg masakkan..x perlu request dgn i pun...;)

khaifaiz said...

rezeki dah lebih ni, sila2 lah belanja sy

Eda Latiff said...

khai, minta tk belanja...dpt bonus raya tu dgr2..hehehehe

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template