Saturday, December 22, 2012

~Fraud email..

Salam semua..

Singgah jenguk kawan2 sambil cek emel jap hr ni..sejak keje kt KL ni mmg hari2 blk kul 8pm lebih..abih kje kul 6, jgn harap nk sampai 6.30pm..paling awal bleh sampai umh adalah pukul 6.35pm, tu pun sbb hari sabtu..oh, hari ni keje sebab replace utk 31st dec ni..so next week cuti pjg la..hehe..tgk tu, tajuk lain tp entry psl benda lain..huhu

Fraud emel yg saya dpt hr ni adalah dr ambank customer service...nk dijadikan cerita, dah la saya ni takde acc ambank tetiba ckp acc saya kena suspended sbb ada org lain akses byk kali tp error..kalau nk menipu tu jgn la mcm ni..kalau yg fraud emel dr maybank tu mmg dh byk kali la sy dpt, ayat yg lebih kurang sama..sib baik akal ni panjang skit terus call cust.service dia utk tanya betul ke emel ni..dorang ckp jgn layan emel yg mcm tu sbb itu adalah scam..huhu

Antara kandungan emel ni:


This message contains blocked images.

Show ImagesOptions

Dear valued Customer's


During our usual security enhancement protocol,
we observed multiple login attempt error while login in to your online banking account.
We believed that someone other than you is trying to access your account for security reasons,
we have temporarily suspend your account and your access to online banking and will be restricted if you fail to update it.

Please click on the link below to verify your information with us:
Ambank-Customer Care Service Department
Copyright © 1985-2010 AmBank(M) Berhad. All Right Reserved.


P/s: Apa nk jadi la dorang ni..korang2 jangan mudah percaya dengan emel yg mcm ni ye...adios, wassalam

2 comments:

Khai faiz said...

Bahaya email mcm ni..

Eda Latiff said...

tu la, kena hati2 sentiasa

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template