Sunday, November 10, 2013

Japanese Cuisine pulak...robek poket...huhu

Salam semua..

Wah marathon nampak up entry hari ni...balas dendam ke apa ni sebab lama tak update blog ni ek..hehe

Ok, kat ofis saya ni memang kaki makan la semuanya..tiap tiap bulan ada je dorang ajak pegi sana pegi sini untuk makan besar...walaupun perut takde la besor mana..hehe

Nak jadikan cerita, sebelum Raya Haji baru ni saya mengalami tahap alergik yang agak teruk, pasai apa cek pun tak tau..tapi makan la apa pun badan naik ruam2..haih...lepaih tu depa ni ajak pulak makan seafood kat Jogoya Japanese Restaurant dekat Star Hill (amboi, omputih..ni kat Bukit Bintang la..hehe) memang berpantang habis la, tak syok bila kena pilih makanan masa nak makan..huhu..tengok je la dorang layan seafood tu..nak pulak ada less untuk ladies sampai bulan December ni..sempena apa ntah, lupa dah..so dapat la discount 50%, & untuk Gentle, tak de less tapi dapat free King Crab..pergghh..tapi King Crab kitorang bagi kat meja sebelah since dorang taknak makan..jom layan gambor..





Tetiba macam gambo ni sama je semua ek...malas nak edit biar kepala korang terteleng teleng tgk...hehe..gambar tak banyak sebab hp dah takdok bateri..maklum la power bank takdok nak cas cas hp ni..huhu

Ni lagi satu kami ke Tao Japanese Cuisine Restaurant kat Sunway Giza...kat sini menu order lagi banyak daripada yang dia sedia yang kita pilih2 tu..so ok jugak la sebab banyakkkkkk sangat menu yang sedap2, waktu ni dah tak alergik lagi so pulun makan habis habisan...hehe..layan je la ek gambo2 ni...


Soft Shell Crab with Cheese..sedappp

Abalone with creamy sauce..sedapppp..berkali2 kami order ni..

Oyster with lemon..erk...ni saya tak sanggup nak makan..

Fried Soft Shell Crab...ofismate cakap macam cekodok je tapi sedapp 

Ikan Yu...macam ikan masin kan..haha

Duck soup.

Desert dia tak banyak pun, ada aiskrim jugak tapi takde pulak gambo 



Berlakon sangat dorang ni tau..



Overall kalau nak compare dua restoren ni, i'll prefer Jogoya more than Tao...hehe..berbaloii....


p/s: jangan marah ye saya post pasal makan jerr...chill =)

3 comments:

Tukang Karut said...

lenguh tengkuk tengok gambar...

Khai faiz said...

jgn lupa jaga kesihatan

Eda Latiff said...

layan je la ya..hehe

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template