Friday, March 7, 2014

Mata Tak Mau Lelap, Terhasillah Entry Ini

Assalamualaikum semua,

Wah, lama betul tak up entry kat sini..akibat mata ni susah sangat nak lelap hari ni, maka terhasillah entry yang entah apa ke isi nya saya pun tak tau la..layan je la yea..

Hai la mata, nape la ko tak mau lelap ni...esok nak keje lagi, badan penat...ermmm...

Cerita pagi semalam...

Setelah sebulan di 'transfer'kan ke ofis baru di Masjid Jamek, maka LRT menjadi pengangkutan utama ke tempat kerja...xperlu bazirkan minyak & wang sebab confirm akan jam dan bayaran parking yang agak menggila mahalnya...

Setelah sebulan lebih menjadi pengguna setia LRT ni satu kejadian yang tak ku duga berlaku...sedang menunggu train yang sesak dengan orang akhirnya berjaya juga memasuki train setelah terpaksa melepaskan 2 train disebabkan terlalu padat (tak sanggup nak berhimpit bagai, tp terpaksa juga sebab menjadi kebiasaan di waktu pagi memang train akan sentiasa penuh)...hampir sepuluh minit di dalam train, peluh mula memercik di seluruh wajah ni...hati dah berdetik, "Ya Allah jangan lah aku tumbang dalam train yang sesak dengan manusia di pagi hari ni"..terus pegangan pada palang besi dikemaskan agar tak terlepas...peluh makin membasahi wajah tatkala train hampir sampai di Masjid Jamek..mata dah semakin kabur..sesampainya di stesen MJ, bangku besi menjadi sasaran utama, dan terus duduk sambil memejamkan mata...badan terasa menggigil sehingga tidak kuhiraukan panggilan rakan sekerja yang kebetulan berada dalam train yang sama dengan saya..

Hati terasa lega bila panggilan itu rupanya adalah dari ketua saya sendiri tapi tak berdaya nak membalas panggilan, hanya senyuman kelat mampu saya berikan...disuruhnya berehat seketika sebelum menuju ke ofis sambil beliau menemani saya..ditanya saya sudah breakfast ke belum..jawapan saya mestilah belum...selalunya akan breakfast kat ofis je..untung dapat ketua yagn caring denga staf ni...tapi tinggal satu minggu lebih je lagi lepas tu akan dapat ketua baru...haih..semoga apa yang pernah didengar sebelum ni menjadi sebaliknya...

Cerita tentang pagi semalam...cerita tentang pagi ni tak tahu la macam mana...yang pasti confirm akan mengantuk kat ofis pagi ni sebab sampai sekarang 0206am pun mata belum boleh lelap lagi..apa citer nih..

Wassalam...sempat jenguk satu blog je tadi..

p/s: tahniah TK bakal dapat sorang lagi cahaya mata...confirm ke? tahniah in advanced ya if confirm..











3 comments:

Tukang Karut said...

xde dah... dah gugur minggu lepas....

Khai faiz said...

sgt produktif la tk tu kan

Eda Latiff said...

TK: alahai, xde rezeki...cuba lagi

Khai: haha..

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template