Friday, May 22, 2009

Dah boleh tersenyum..:)

Salam semua..baru ada mood nak update blog ni..kenapa entry kali ni berbunyi 'Dah boleh tersenyum' ye..hehe..bukan me baru lepas blaja cara2 nak senyum tau..hehe..ok..kisahnya bermula begini ye..

Last week, after my seminar presentation, me ke rumah kakak..sebab me kena jaga anak buah pada hari jumaat last week..kakak n abg ipar ade kje nak di settle kan..so, jadi baby sitter kejap.. x sampai 4 jam pn..hehe..anak buah me sangat la pandai dan ske bergurau..dia ni dah pandai merajuk plak tuh klau kami tak layan die..hehe..sgt comey..miss him..hehe..br 2 hr tak jupe..;)..

me n my nephew..:)

Then, hr isnin dapat surat from my father..hehe..bukan surat ape..surat PTPTN yang suruh me bayar tunggakan beberapa ribu jg la..teruk betul dorg ni..padahal me dah dapat kelulusan penagguhan bayaran dah untuk 2 thn sbb sambung blajar..mm..leceh2..semalam me pun ke KL central untuk setel kan benda ni, Alahamdulillah dorg yang salah sebenarnya..sepatutnya me hanya dikehendaki memulakan bayaran julai 2009 ni..so,lega..senyum dah kt situ..

semalam, 21 May is my birthday..thanks to my family members..n thanks untuk rakan2 yg ingat my besday..Nas, kak Niza, kak ain, dini, sabariah, peja, roslinda, raudhah, wani, dayah, zul, dll..sori x sebut semua..sronok bile dapat kontek blk ngan membe lama..to roslinda, i'm so sorry bcoz berpakat ngan peja kenakan awk nye..hehe..hopefully die x baca blog ni..hikhik..then, malam tu kak niza n raudhah blanja me kat secret recipe..me sgt malu tatkala waiter tu nak menyalakan lilin kt kek tu..haha..seyes malu beb..hehe..tp ske..pastu teringat ms kecik2 dulu,sambut besday mak mesti masak bihun goreng,then panggil kawan2 dtg...mcm2 hadiah dapat time tu..pensil,pemadam,buku,koko crunch, tisu pun ada..hehe..senyum lagi..

hikhik...

thanks kak niza

thanks raudhah

Then, balik dr secret recipe singgah kat jabatan jap, tengok result xm yang baru keluar tp not official yet..Alhamdulillah, ade jg yang tak sangka time tgk result tu..rs mcm ade je yang tak dapat jawap hari tu..hehe..tp bile tgk result seminar presentation, me rs ade sumthing wrong jer..xkan nak kena repeat kot subjek tuh..penat beb nk present lagi..huhu..so, hari ni, me pun pegi la jupe Dr Lo cakap 'kenapa saya fail presentation?'..dia dengan terkejutnya menjawab "eh, mana ada org fail,u silap tengok kot"..saya pun jawab"tak la Dr, saya dan sorg lg student, result yang tampal kat notis board tu ckp saya dapat D, tapi tk tahula klau typing error"..Dr jawab"ish, tak mungkin la,mana ada org dapat D la"..kami pun ikut Dr Lo ke biliknya dan beliau telah menunjukkan markah kami semua..me pun terkejut bila tgk senarai tu,me pun ckp"abis tu kenapa yang dekat notis board tu tulis D, typing error kot Dr"..Dr Lo jwb" takpe2 i print this again and discus with office"..'Ok la klau mcm tu Dr, thanks'....fuuhhh..lega selega leganya.. skang me dh bleh tersenyum lebar..:)....

during my presentation..

itulah sebab nya entry kali ni dah boleh tersenyum..n 1 more thing..i get 1 good news from my best fren..tp blum bleh publish lg gud news tu..tibe masanya, me akan buat entry untuk itu..

3 comments:

f a t i h a t i e said...

happy belated birthday ida..ish pe gud news tu, suspen nk tau gak..haha nyibuk..

Sarah said...

Happy Birthday, Ida!! Mwah mwah! ^_^

Eda said...

Fiha: thanks..tggu la tiba masa ade la tu entry utk good news tu..byk gud news actually..hehe..tggguuu..

Sarah: Thanks..mwwaahhh..

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template