Thursday, September 23, 2010

~Nyawa macam dah tak ada HARGA~

h0h0...takut tak ngan tajuk entry ni?..dengar pun tak0t kan..

Semalam me sempat la membalas sms sorg rakan skolah lama..
Dan..sgt mengejutkan bila dia bgtau me yang kat kg dia ada kes pembunuhan..
Dengan rasa terkejut me pun tanya la soalan2 yang bese di tanya oleh org lain..
Sape kena bunuh?..kat mana?..macam mana kena?..bla bla bla..
Orang yang kena bunuh tu tak di kenali..
Katanya kena pukul kemudian di bakar..tapi tak ada la sampai jadi abu..
wah..dh macam kes Datuk Sosilawati lak bakar2 ni..
Katanya lagi mayat tu dah berbau.mungkin dah lama kena tapi tak ada orang perasan..
Tempat kejadian berhampiran hutan kecil kt kg tu la..
Actually jalan tu adalah short cut nak keluar..dekat skit nak ke jalan besar..
Biasa la bila dah sunyi ni..jarang la orang nak lalu situ..

Dan pesanan penaja dari dia adalah:
1)Berhati2 walau di mana anda berada..cewah..ayat ni di ubah suai tapi masih mengekalkan maksudnya..
2) Jangan mudah PERCAYA dekat orang lain walaupun rakan baik sendiri.
3) Doa banyak2 minta jauh dari segala bala bencana.
4) Nak selamat lagi, kawen cepat2..ada org jaga duk jauh dari family.

h0h0...yang ke-4 tu agak sukar sedikit..apa2 pon doa je la smoga selamat di dunia & akhirat.

p/s: tetiba rasa sangat gerun bila memikirkan soal kematian...

4 comments:

Nasriq said...

HA...TUNGGU PE LAGI... KAHWIN LA CEPAT2...

Eda said...

=)..

Norhayati said...

fuh, dahsyat

Eda said...

tu la...berhati2 je la..

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template