Thursday, November 22, 2012

Budak form 4 jatuh dari tingkat 7??...gementar sebentar..

Salam semua..

Hadoii, tajuk entry ngeri skit..sebab kejadian pagi tadi memang ngeri..

Sedang berjalan-jalan menuju ke car park pagi tadi lebih kurang dalam pukul 8 pagi..lenggang lenggok mak limah jalan berlenggang..hehe..suasana macam biasa dingin pagi2 di kompleks kediaman awam jln u-thant ni..masih belum ada apa2 yang berlaku waktu tu..

Tetapi, bila menyedari ada sesuatu yang tertinggal saya pun berpatah balik dan berjalan kaki lagi nak naik umah..bila lalu je di blok A, waktu tu dah ramai orang berkerumun kat kawasan bawah car park tu, saya tak tahu apa tapi org2 yang kat situ asyik la duk mengira2 bangunan blok A tu ada berapa tingkat (pada andaian saya la)..dan dekat tengah2 tu ada sebelah selipar putih dan setompok darah (cek ni dah la boleh muntah kalau tgk darah bebanyak nih..huhu)..dan waktu tu juga ternampak dorang tengah masukkan seseorang ke dalam sebuah MPV (mungkin nak bawa mangsa ke hospital berdekatan)..

Sejurus itu jugala bdan ni start shaking..gementar kut dengan kejadian..dan waktu tu juga terus jalan laju2 menuju ke rumah..tak lama lepas tu polis serta pasukan forensik mula datang..kawasan kejadian mula ditutup dan diletakkan pita kuning tu (ala2 CSI:)..dengar kata budak tu kena kurung dengan famili dia (maaff, tak pasti betul atau tidak), dan nekad utk lari dari rumah dengan mengikat 3 helai kain (x pasti kain apa) kemudian dia turun ikut tingkap..mungkin tersilap langkah atau apa budak tu terjatuh ke bawah..dengar kata juga kepalanya terhantuk di kaki lima kat bawah tu..errrrr...memang ngeri betul...bayangkan jatuh dari tingkat 7..ni mesti kes tgk drama kuat sangat sampai ikat2 kain nak keluar dari rumah ikut tingkap..apa2 pun, saya doakan semoga remaja perempuan itu selamat hendaknya..

P/S: kat Malaysia sekarang ni banyak sangat kes kemalangan ngeri yang jadi..kalau atas jalan raya tu asyik2 kemalangan maut yang keluar kat berita...minta diselamatkan dari malapetaka sedemikian..aameen..sama2 kita doakan untuk penduduk muslim di Gaza juga..aameen..

8 comments:

Tukang Karut said...

sat... dah pindah jalan u thant?

Khaifaiz Khaifaiz said...

malangnya... tak pasal2 pengaruh tb...

Eda Latiff said...

tk: aah.. =)


khai: agaknya la kut..huhu

Tukang Karut said...

dah dapat kerja gomen ke?

budak pendek said...

budak tu mesti khadijah kot die pun meninggal pagi tadi jatuh dari tingkat 7 and die pun form 4

Amira Adnan said...

arwah tu nama dia khadijah...

Ais yaya said...

mudah-mudahan dia ditempatkan dengan sempurna di alam berzah. al fatihah untuk dia. takziah buat keluarga, terima kadaq dan kadarNya dengan rela.

Ais yaya said...

moga-moga dia ditempatkan dengan sempurna di alam barzah. al-fatihah. baru 2 minggu cuti sekolah dan macam-macam jadi.

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template