Wednesday, December 14, 2011

Kerja sendiri lagi bagus kan..

Assalamualaikum..


Ermm...dah lebih 2 tahun saya makan gaji ngan orang...maksudnya kerja ngan company orang lain la..bukan company sendiri..

Tapi saya realise satu perkara..........iaitu, saya sedikit sukar untuk menerima arahan daripada orang lain..dan selalunya saya hanya akan terima arahan tersebut dan terus buat sesuatu tu bila saya rasa saya suka nak buat dan bukan sebab terpaksa...then, kalau arahan tu macam satu paksaan, saya akan lambat2 skit nak buat sesuatu tu...ermm..

Nampak gaya, saya mesti meletakkan tarikh keramat pada surat rasmi yang dah 2 bulan lepas saya karang...dan tarikh itu pastinya akan membuatkan saya rasa bebas sebebas bebasnya...=)..dan pastilah perkara yang akan saya buat selepas itu adalah sesuatu yang saya suka...bukan lagi atas arahan orang lain..=)

10 comments:

zati embong said...

eda da plan nk bukak bisnes ke da?

Eda Latiff said...

Da plan waktu blajar lg jat..target b4 umur 35 mesti dh kukuh..drp fikir bisnes org bek fikir bisnes sndiri..tul x?

norh said...

bisnes apa ni? lagi kena kuat semangat ni..

Eda Latiff said...

Buka spa ke norh..nak jadi pelanggan sy x?..bleh sy bg discount..haha...;)

khaifaiz said...

gudluck dgn pilihan itu cik eda

atuk said...

Assalamualaikum Eda

moga berjaya

Wassalam

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmmm biasanyer org yg de sikap gini..suka keje sendiri..wat bisnes..

sama mcm en pakwe saya lerr.. xsuka diarah... tahts why dia pilih wat bisnes sendiri je.. hmm..

Eda Latiff said...

khai: tq...agak2 nak bg gift kt cik tunang, boleh la contact sy utk buat facial ye..haha



atuk: TQ..moga dipermudahkan semuanya dan berjalan lancar..


c.m.a@CikMoonAdnan: ye..so true...hehe...

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

da...dh resign keje ker?hemm..gud luck la ngn bisnes baru...hemm...lisa pn cm terpk nk resign gak sbb mmg jenis cm ida...xsuka di arah...huhuhu...tp nk resign n bukak bisnes nk kena ada modal baru leh pk hal seterusnya...huhuhu...

Eda Latiff said...

Lisa: belum lagi..tp slowly kiranya macam tu la...skang ni buat kecik2 dulu la...kalau nak modal yang besar2 nih kena pk berkali2 jugak pasal risiko skang ni

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template