Monday, March 12, 2012

~Aduss...buah ceri oh buah ceri...tetiba tersedar dari mimpi...haha~

Assalamualaikum semua..

Peristiwa ni baru je berlaku petang tadi waktu saya baru balik dari kerja..


Seperti biasa buka gate untuk parking kereta...sesudah parking mesti la nak tutup balik gate tu kan..kat tepi rumah saya ada sekumpulan kanak2 sedang bermain (rumah end lot tu yang boleh main kat tepi rumah)..tetiba salah sorang daripada kanak2 tadi bersuara:

kanak-kanak perempuan: acik, nak ambil buah ceri kat blakang umah acik boleh tak?

saya: terkejut, tercengang-cengang...pastu dalam hati..."erk, budak ni panggil aku acik??...huhu"
oh...boleh2, ambiklah..banyak ke buahnya tu?

kanak-kanak perempuan: aah, banyak..(sambil berlari-lari anak ke belakang umah saya)

saya terus masuk rumah dan terus ke belakang rumah..tengok budak2 ni duk petik buah2 tu..

kanak-kanak perempuan: acik, kat dalam pagar lagi banyak ni buah ceri..

saya: yeke..alamak, pagar belakang ni takde kunci la..korang panjat je la pagar ni masuk dalam..

sorang lagi kanak-kanak perempuan: acik, dorang ni slalu je panjat pagar ni untuk ambil buah ceri ni acik..tapi saya tak panjat la..

kanak-kanak perempuan: eleh tapi ko makan jugak kan..

saya: lain kali kalau takde orang jangan panjat tau...walaupun orang tak nampak, tapi Allah nampak tau...korang makan buah ceri ni pun nanti jadi darah daging sendiri..len kali klau nak, minta izin dulu yea..bukan apa, kang esok2 korang panjat time takde orang, kang ada pulak yang ingat korang nak mencuri..

kanak-kanak perempuan: ok acik, lain kali kitorang tak buat lagi..



wahaaa....tetiba rasa macam baru tersedar dari mimpi yang panjang bila budak2 ni panggil saya acik...waduhhh...rasa cam dah tua lak...haahaha..

p/s: semoga semua yang dirancang berjalan dengan lancar..Ya Allah, permudahkanlah segala urusan hambamu ini...

8 comments:

Tukang Karut said...

hik hik hik mimpi di siang hari waktu sedar ke?

Eda Latiff said...

haha...waktu sedar, waktu sedang waras..

Mama Ema said...

acik muda lagi..kalau panggil makcik tu yg tua..

KayNisa said...

saya lak orang ingat sy ni mak pada adik saya masa p hntr adik kt asrama... tua nya diri ku T__T

Eda Latiff said...

mamaEma: yeke...yeay!...saya muda lagii...hehee

Eda Latiff said...

kay: sabo je la...mak kepada adik??..huhu

zati embong said...

hihi,mjur diorg mintak jgak walaupun dah selamat manjat pagar.kalau x,sampai bila2 duk panjat pagar 2.

Jahidih Saili said...

Hehehe..mcm comel je budak2 tu kan..mujurlah boleh dgr cakap..

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template