Tuesday, May 17, 2011

~Kamu bikin saya stress la~

Assalamualaikum..

Semalam, balik lewat lagi...keje bertimbun2..'keje sampai mati pun takkan habis'..itu la salah satu kata2 yang saya dengar dulu dari seorg rakan..

Itu belum lagi kena bambu dengan bos..buat tu salah buat ni salah..last2..'bos buat sendiri la kalau semua pun salah!'..haaa...hambik kau..

Sejak akhir2 ni..entah kenapa la saya ni berani sangat..sampai dengan bos pun saya melawan cakap dia..mana tak nya, keje yang 3 orang patut buat sorang yang kena siapkan..sapa tak tension..pastu bila melawan cakap bos..mulalah bos nak counter balik, boleh lak dia ckp mcm ni..'ha..melawan lak dah dia..cuba cakap elok2 sikit dengan orang tua'..haha..

Ermm...tension, keje mana2 pun akan ada tension kan..tak kira la dalam private sector ke gomen ke..cikgu ke cikgi ke..nurse ke doctor ke..engineer ke arkitek ke..chemist ke microbiologist ke..dan lain-lain..

Dah lama tak tulis entry yang macam ni..huhu..tengok2..ni la salah satu sebab saya dah jarang update kat sini...memang tak sempat nak jenguk dah skang ni..

Apa2 pun, selamat hari wesak semua!!...hepi2 slalu..=)

15 comments:

Nasriq said...

memang betul kerja sampai mati pun takkan habis... eh... ke ai yg kata tu? huhu...

dulu lagi kata dah, cari la kerja lain...

Eda said...

eh..u ke yg ckp gitu?

tunggu beberapa bulan dulu..tgk cmne..

aNiS aNiSa said...

hehe...berani ye akak lawan tokey..

sabar ye kak,,nk wat cmna..nk cri duit kna kja..

kja ni kna plak brdepan dgn brbgai kerenah mkhluk di muka bumi ni kan sabar ja lah =)

latest entry : Mampukah aku???

Fida Ghazi said...

eda..cari cara release-kan segala mala tension2 tu yeh! jgn simpan lama2 sangat..nanti sendiri merana..

norh said...

kerja oh kerja.. ada tak kerja jalan2 sambil dapat duit ye.. :P

Bunga Cotton said...

hmm..keje mana2 pun stress gak..ko kira ok la tu..si shima siap kene perli ngn boss dia suh g stress management progrm..hahaha

intan suraya said...

sabo jela..:)

Mr iz said...

he he he...setuju kerja memeng tak kan habis... kecuali habis nyawa..he he he... tekanan tu biasa la..kekadang yang luar biasa tu yang bikin ribut taufan melanda tu...he he he... sabar je la cik eda ye...

khaifaiz said...

itulah baru namanya kerja..

HaDi said...

Wah boleh bambu balik kat bos...
Ada chance boleh jadi bos nanti...=)
Selamat bercuti..tp hari wesak semalam..lambat wish cuti sehari..hehe

HaDi said...

Wah boleh bambu balik kat bos...
Ada chance boleh jadi bos nanti...=)
Selamat bercuti..tp hari wesak semalam..lambat wish cuti sehari..hehe

Eda said...

anis: dulu tak berani pun...skang je baru lantang skit suara ni..huhu..


fida: dah lama dah merana nih..acane tu?..huhu




norh: ada2...ni tengah jalan2 cari duit la ni...haha

Eda said...

bunga cotton: eh, linda..ko ke ni?..eh, ada ke stress management program tu?..haha



intan: sabo je la ek



mr iz: betul tu...yg bikin ribut taufan tu yang jadi haru biru tu semuanya tu..

Eda said...

khai: yea...betul tu..



hadi: amin..moga jadi kenyataan...tapi nak jadi bos kat syarikat sendiri, taknak co org lain..hehe

zati embong said...

jat ni da bukan busy sbb x update,sebab xde idea.kwang2x.haha

da,adik2 jat g stadium tgk ganu lawan pahang ari 2.mangat gile.haha

take care da,keje2 gak.

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template