Tuesday, July 5, 2011

~Weekend di luar kawasan~

Assalamualaikum semua..

Penat kerja hari ni...semuanya benda yang sama yang diulang2 dan macam2 lagi la...tapi, sejak ada krisis di pejabat ni, saya perasan satu benda..bos tak lagi melalak2 memaki hamun staf, menengking2 staf, dan semuanya macam cool down..ada hikmah rupanya..

Tapi, yang saya paling tak suka bila ada yang cuba mereka reka cerita dan menambah perisa supaya jadi lagi sedap untuk didengar sehinggakan orang lain merasa orang tu sangat hebat...tapi yang sebetulnya adalah sebaliknya...pendek kata masuk bakul angkat sendiri la...huhu

Apa2 pun, tinggalkan hal kerja tu di ofis...yeeehaaa...wiken ni saya akan berada di Bukit Gambang Resort...huhu...first time ni nak gi sini...bukan gi bercuti tau...ada training skit kat sini..training nak lawan pidato...haha..tipu je...tapi memang betul pun pergi latihan berpidato...untuk menambahkan lagi confident bila bercakap...haaaa....mcm best je...tapi cuak pon ye jugak..yang tak sabarnye dpt keluar dari ofis tu...huhu

Wiken depan pula akan blk Terengganu...itu pun bukan saja2 je balik...balik pun sebab ada exam untuk kerja gomen...asyik pergi exam je la saya ni...dapatnye tak jugak..tapi harap2 kali ni lepas la..maklum lah, graduan makin ramai yang hebat2 skang ni..tu pun melambak lambak...

Macam masa lunch tadi, ada orang dari Kementerian Sumber Manusia call, tanya dah kerja ke belum sebab dorang tengah buat program training untuk unemployed graduan ni...pastu saya pun cakap la, kalau dah kerja nak join training tu boleh tak?..haha..sib baik orang ni pandai jawab,

"Kalau cik nak join, macam mana dengan graduan yang menganggur tu?..kesian dorang tak dapat kerja"...huhu

Sempat lagi tu bergurau dengan staf KSM ni..haha...dak ni pulak melayan je..huhu

Papepun, tak sabarnya nak gi Bukit Gambang Resort...hehe...tapi, bila dengar Gambang ni, hati kecut skit...sebab ada peristiwa yang tak dapat dilupakan berlaku...huhu

Daaaa.....pening sudah..hehe

5 comments:

zati embong said...

Da welcome to gambang!tempat jat bertendang 4 tahun.haha.

mjlis insyaAllah akhir bln ni da.hihi

Rozali said...

Assalamualaikum Eda

moga kali ini akan dapat pekerjaan tu
seronok kerja gomen niiii...he he

selamat pergi ke bukit gambang

Wassalam

Nasriq said...

hati2 dekat gambang tu nanti... yang dekat petronas tu perlu hati2...

Eda said...

Jat: tahniah!!...meh la ke sana wiken ni..leh jupe..sambil2 tu jat boleh la main air..hihi


atuk-phd: amin...moga2 masin mulut atuk ek...hehe


Nasriq: mungkin tak lalu depan tu..huhu

Mr iz said...

selamat berjaya la cik eda ye... moga ada rezeki harapnya adalah rezeki kali ni... he he he he... oarang yang angkat bakul sendiri tu yang bahaya tu... he he he

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template