Tuesday, October 26, 2010

~Mood keje merudum~

Pagi ni datang ofis..
Seperti biasa akan menghabiskan saki baki sandwic dalam kete sambil dengar Hot.Fm..
kemudian masuk ofis macam biasa jugak..
Selepas menyiapkan bahan-bahan untuk demo, ofis mate ajak berborak kejap sebelum memulakan tugas masing2...

Dan topik yang dibincangkan adalah sangat membuatkan mood me untuk keje merudum..

Ofismate: Saya nak cakap sesuatu ni..

Me: Apa dia?..dapat interview ke?..ke dah dapat keje lain?..

Ofismate: Eh..bukan..(sambil tersenyum kelat)

Me: abis tu apa dia?

Ofismate: Ni setelah berbincang dengan family, dan yang sewaktu dengannya la. Saya mungkin hantar surat 1 hb ni.

Me: Surat resign?...sigh...

Ofismate: Aah..bila buat kira2 semua selepas kawen nanti, belanja makin banyak kalau ulang alik..bla..bla..bla..

Me: Alaaaaa....huhuu...(muka dah tak leh nak senyum). Notis sebulan ke 24 hours?

Ofismate: Mungkin lepas kawen tu kira abis la.

Me: Abis tu seminar kat UPM cane?..rugi tu kalau tak pegi..dah bayar lak tu..bukan murah tu..

Ofismate: Tu..bagi student praktikal je la pegi.

Me: Ermmm...ala..lepas seminar la..huhu..(sambil merayu-rayu ni).

Ofismate: Tengok la cane..tul jugak kan..rugi tu kalau tak pegi seminar tu..bukan senang nak dapt tu..

Me: Haa..tau tak pe..

Ofismate: Ok la..lepas seminar la kalau camtu..

Me: Senyum dengan senyuman yang terasa kaku..=/

Ermm...sangat tak seronok bila dengar berita macam ni..kami memang sedang mencari peluang kat tempat lain..tapi tak sangka pulak ofismate akan buat keputusan ini sebelum dapat keje lain..

Dan lepas ni me akan keseorangan la kt ofis ni..entah ada pengganti ke tidak tak tahu la..
Me?..ermm...tak tahu la sampai bila mampu bertahan di sini..

2 comments:

Yutaka Mushimura said...

wooollaaaa!!!...

awk pembaca belog sy..siap ade boh link lagi...

terharunyerrrr...tq ek.

Eda said...

hehe..silent reader je..same2..

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template