Wednesday, October 20, 2010

~Saya terima jika itu keputusannya~

Dengan nekadnya me akhirnya cuti jugak hari..
Walaupun terima msg drpd bos suh postpone sume activity hari...
Berani tul melawan bos ek..huhu..
Mau kena hold gaji baru tao..;p
Tapi, peduli ape me...dah tak kisah dengan kerenah orang2 ofis..
Abis la klau de orang baca nih..huhu..tau takut...
Last2 dapat tau dr ofismate meeting postpone..
Nyaris2 je nak cancel cuti..sib baik nekad juga cuti..

Hari ni me de interview dengan gov sector..sbb tu la cuti..
Pepagi dah kuar untuk elak jem..tengah2 bandar, mau tak jem..
Kuar awal pon kete ats jalan dah mcm kuar kul 7 lebih je..
Tak sangka pulak dekat pukul 7pg dah sampai..
Sib baik dah boleh masuk..so, tggu je la dalam kete sambil baca apa2 ayat yang terlintas..
Dalam hati duk asyik tanya je, apa benda la yang dorang nak tanya nanti..
Belek2 research project..jenguk2 resume..tgk2 website dorang lagi..
tapi, satu pon dah tak masuk...scan je la..tu pon tak nampak..

Dah dekat pukul 8 baru kuar kete pi tmpt menunggu..
8.30, start ujian menulis...o mak ai soklan dia...esei nya nggak lebih dari 300 patah...adoiiii..
memang ketandusan idea...dah la tak study mana sangat pn..
So, pilih je la soklan objektif..at least ada pilihan jawapan..hehe..
Rasa macam nak jawab soklan final year je soklan2 dia..
Semua nye pasal chemistry...reaction..production of chemical..pendek kata, sume la pasal kimia..ini adalah advantge bg candidate yg fresh grad...
otak me dah berkarat...so, nak mengingat reaction2 tu mmg la payah skit..

Habis ujian bertulis, debaran semakin memuncak...eceh..
sesi interview pun bermula...
so, waktu ni semua perasaan pon ada...rasa sakit perut, kecut perut...semua la ada..
sebati pun semuanya dalam ni..dada mmg dup dap dup dap la..
interviewer de 4 org...orangnya memang mantap2...semuanya ada pangkat DR..huhu
Terasa macam nak kena viva lak..lebih kurang la..

soklan2 cepucemas yang keluar semuanya berkaitan dengan RESEARCH...
u know RESEARCH...wuaaaaa...masak nak menjawab..
terkulat2..terkebil2 jugak sebentar..tapi hentam saja la..asalkan tak terbiar sunyi sesi tu..
dah la tanya project yang ms degree...wooooo..dh lama tinggai...mmg agak beku disitu
untuk mengeluarkan hujah2..huhu..sebab itu ada related skit dengan dorang nye bidang..

Walau apa pon keputusannya, saya terima dengan hati yang terbuka..eceh..
Candidates agak ramai..available post hanya lah 2..
so, the best will get the chance to join them..apa2 pon tawakal je la..

4 comments:

Nasriq said...

so yakin ke x boleh dpt ni?

Eda said...

ntah la...sampai terbawa2 dalam mimpi..
wuaa...nangisss....huhu.

haslinda said...

insya Allah...doa byk2..

Eda said...

huhu..=)

linda, awat x active la ni?

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template