Thursday, October 27, 2011

~Menggeleng sambil tepuk dahi..bahasa Melayu sangat penting dipelajari oleh kaum lain..huhu~

Di kedai motor:

saya: bang, sticker utk lekat road tax ada tak?

pomen: motor ke kereta?

saya: kereta

pomen: melilau2 cari dalam kedai..lantas di serahkan sticker tu pada saya..

Dari jauh saya menepuk dahi saya sambil menggelengkan kepala ketika beliau menuju ke arah saya..huhu

saya: saya bukan nak sticker "P" la..

customer lain: dia nak sticker yang letak road tax tu la..bukan sticker "P"

(dalam hati...."mesti mamat ni nampak saya tepuk dahi sambil geleng kepala tadi..huhu)

pomen: ooo..kejap2..sambil serahkan pula tempat utk letak road tax motor..

saya: adoii, bang...road tax kereta la bukan moto..

pomen: ooo...kereta takde kat sini la dik..

saya: ok, tak pe...terus blah dari kedai motor tuh..

Hahaha...lawak betul la tadi...adoii, saya rasa nak tergelak guling2 tengok muka innocent apek tuh..hihi...

Last2 saya ke kedai accessories kereta untuk mencari sticker berkenaan..hehe...saya pun satu, dah tau tu kedai moto pi cari kat sana buat apa...hehehe...;)

5 comments:

Tukang Karut said...

yang u pun satu la... awat la dicari dekat kedai motor tu?

Eda Latiff said...

hehe..saje je cuba nasib, dah parking depan kedai tu i masuk je la terus...;P

Zulfikar Hazri said...

baru la nak kutuk.. sekali dah mengaku sendiri kat bawah.. haha

khaifaiz said...

ini sama kes ngan cari tepung kat kedai mamak... hahahaha

Eda Latiff said...

Zulfikar Hazri: haha...jangan...saya mengaku apa tu salah saya jugak..



khai: yeke..haha..bahasa jiwa bangsa..;)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template