Sunday, April 3, 2011

~Berjaya menawan Broga Hill, 03-04-2011~

Assalamualaikum semua..=)

Hari ni sangat exhausted..penat..kaki sakit..buku lali sakit..peha pun sakit..

03-04-2011...

Akhirnya rancangan yang terbengkalai minggu lepas berjaya dilaksanakan minggu ini..misi menawan Broga Hill diteruskan tanpa diiringi dua rakan yang sepatutnya ikut serta..tapi atas sebab2 kesihatan mereka membatalkan misi ini..namun, rancangan yang telah dirancang takkan dibiarkan berlalu tanpa terlaksana..

Saya akhirnya bertanya rakan UM yang lain samada mereka nak ikut serta atau tidak..dan kebetulan ada satu group junior saya juga bercadang ke sini..maka, jadilah kami satu group w/pn saya kenal 2 orang je dikalangan mereka..takde hal punya la..

Pukul 3.40am bergerak dari Seremban menuju ke UM..sampai2 je terpaksa menunggu rakan yang terlewat bangun..hasrat melihat sunrise berkubur begitu shj..akhirnya dalam 6.40am kami sampai di kaki bukit..misi disertai saya, sity, bond, vicit, rafiq, ainul, atie, iman,shai dan adik bond..namun, hanya saya dan sity sahaja yang berjaya sampai ke puncak yang paling atas..

Bawah ni korang layan je la gambar2 yea..malas lak nak bercerita..=)

Tengok puncak pertama ni, hati ragu2 samada boleh panjat ke tak bukit..agak curam jugak dan sangat memerlukan kekuatan mental dan fizikal..


Ada berani mau naik??..huhu


Berehat sebentar sebelum sampai puncak yang pertama..


View puncak pertama dari puncak kedua..


View puncak kedua dari puncak ketiga..


View puncak ketiga, kedua dan pertama dari puncak keempat (final)..


Bangga dengan pencapaian diri sendiri..=)


Akhirnya, broga hill dalam genggaman..=)


Nak turun sudah...memerlukan kekuatan kaki..sampai merangkak pon yea..asal selamat sampai..


Antara koleksi kasut2 yang koyak dan tercabut tapak yang dipamerkan di sini..


Next puncak: Gunung Angsi, di Ulu Bendul Kuala Pilah..ada sapa2 yang mau ikut??

16 comments:

norh said...

tough nya kamu...best..best.. :)

Eda said...

jom join utk next puncak..=)

sekadar utk melihat keindahan alam semulajadi..

Nasriq said...

banjaran crooker... ada bran?

Eda said...

untuk permulaan ni mula dgn yang rendah2 la dulu..

zati embong said...

baru jat tahu broga ada 4 puncak sbnrnya tau.hihi.

congrats eda!

intan suraya said...

waaa.. tahniah... bkn senang nk manjat nie..hehe

Zulfikar Hazri said...

Wahh Tahniah2..dah sampai ye Broga? saya dah pegi minggu lepas, gunung angsi pun dah pergi bulan lepas rasanya... gunung angsi hati2.. ada trek mengelirukan..trek baru.. pastikan bawak org yg dah sampai sana...

saya baru balik gunung Datuk semalam.. :)

khaifaiz said...

nk join yg akan dtg boley.. Dah lama tak mendaki ni

Eda said...

jat: eda pun baru tau semalam..huhu



intan: pancit jugak kalau takde stamina ni..

Eda said...

Zulfikar: plan minggu lps, tp tak jadi..bawa kamu la jadi jurupandu utk angsi tu boley?..hehe




khai: boley2..masih diperingkat perbincangan..akan diberitahu bila akan dilaksanakan kemudian yea..

haslinda said...

mau join yg gunung angsi...yeay!! aku pun dulu nek sampai 4th peak..best kan??

Eda said...

best2..aku ngan housemate aku je yang sampai 4th peak...

untuk gunung angsi tu nnt kita dikusi ye..=)..

KUREKURE COMEL said...

perhhhh....mmg tabik la...
naik gunung angsi tu hati2 ye eda...

dekat dah dgn kg mina...hehehe...

Eda said...

hehe..pe lagi mina...nak serbu kg mina la nnt..;p

Mr iz said...

he he he he tak pernah panjat bukit atau gunung la...he he he...rasa macam teringin gak tu....he he he

Mat Ganu said...

wah, satu pencampaian yg membangga kan....hehehe

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template