Saturday, April 9, 2011

~Merapu-merapu dimalam hari~

Satu..dua..tiga...
Satu satu..akan tiba pula yang kedua..
Ketiga akan tiba bila yang kedua menghilang..
Kemudian?

Emak pesan, jangan malas belajar..
Nanti dah besar jadi orang berguna..

Ada kereta tak semestinya kaya..
Yang kaya penjual kereta,
bukan pemilik kereta..

Yang jahat tak semestinya jahat..
Yang baik pula tak semestinya baik..
Baik di mata orang belum tentu baik segala2nya..
Manusia ni susah dijangka..

Busuk hati sukar dirawat..
Jika hati tak sentiasa ingat kat DIA..
Semua pun jadi cacamerba..
Lintang pukang la jawabnya..

Hati gundah tiada siapa yang peduli..
Bila dapat gading baru berebut2 nak ambil hati..
Kalau tak lantak kau la nak jadi apa pun..

Hidup bermasyarakat..
Tak perlu menyombong diri..
Esok lusa jiran juga yang tolong tengokkan rumah..
Buat apa nak bermusuh sesama kita..
Jika tu semua bawa kehancuran..

Musuh jangan dicari..
Kalau cari, binasa la badan..
Nak pulak kalau musuh tu gangster ke ah long ke..
Erkk...minta dijauhkan..

Entah la kenapa merapu-rapu je ni..laju pulak tu menaip..tak pk2..terus je jari ni menaip tanpa henti..huhu..




11 comments:

Mr iz said...

he he he he...merapu pun cik eda..he he he memang ada benarnye...he he he... yang jahat dengan hal musuh tu saya suka ...he he he... nampak cik eda mcm dah cool sikit ni...he he he

KUREKURE COMEL said...

ni semua yg ada dlm pikiran eda..


eda mcm lemah smgt ckit sejak akhir2 ni kan....huhuhu

iwan_dextrous said...

nice ayat2 entri nie.hihihi

lama x jenguk sini..rindu lah plak.hahaha

Eda said...

Mr.iz: cuba untuk cool ni..huhu



Mina: begitulah nampaknya mina



Iwan: jenguk jgn x jenguk..lepaskan rindu bc entry kat sini..hehe

Nasriq said...

huhu... baik la... nasihat diterima dan akan digunapakai...

zati embong said...

huhu,bnyak berat je masalah eda bila bc entry ni.semuanya lengkap.

Mat Ganu said...

wah, best2...hehehe

Eda said...

Nasriq: sekadar peringatan utk diri sendiri je..



Jat: =)..agak2 berapa kilo ek berat tu?..lengkap ek..



Mat Ganu: best ke mcm ni?..huhu

intan suraya said...

hehe.. mcm dah terjangkit ngn tkg karut pulak bunyiknye..:)

khaifaiz said...

entri merapu yang penuh dengan nasihat.. Mcm terkena plak.. huhuh

Eda said...

intan: tukang karut tu blaja dari eda jugak tu..hehe..;p...tk, betul x?



khai: eh, xde kena mengena ngan khai mcm mn leh terkena pulak nih..huhu
berpesan2 sesama kita takde salahnya kan..=)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template