Wednesday, September 21, 2011

~Fuhh...lap peluh yang memercik~

Assalamualaikum..

Hari ni sangat pening kepala...dari tadi buat lab work..siap order mc d delivery sebab malas yang amat nak kuar ofis dan sempat hantar kete ke bengkel untuk servis dan tukar apa2 yang patut..fuhh..memang terpercik sana sini la peluh....(erkk..nampak sangat tipu..dalam aircond mana la kuar peluh den nih..huhu)..

Peluh terpercik sebab tangan terketar-ketar hulur duit kasi kat bengkel..huhu..kali ni tak servis kat perodua..perodua cekik darah..hhaha..gi servis kat bengkel sebelah ofis ni je..hehe

Macam biasa servis kali ke-6 dimana kereta ku sudah mencapai mileage melebihi 50K..tukar segala minyak yang perlu ditukar..tukar bateri kereta ke sel kering di mana memudahkan saya untuk tidak perlu jaga maintenance bateri seperti sel basah itu..tukar jugak wiper kereta yang dah tak boleh pakai (oh, ini formen tu memandai je tukar tau, saya nak tukar yang silikon punya tahan lama sikit, dia gi tukar tanpa merujuk kepada saya terlebih dahulu..haa..hang igt cek xdak wit ke nak tukar yang mahal sikit non oi..huhu)...ok, takpe..kira dia prihatin jugak la cek semua keadaan kereta tu kan..hehe..pastu buat alignment ngan balancing...fuhhhh...terpercik peluh orang bengkel tu kerjakan kereta saya...melayang jugak la dekat rm400 tadi..fuhhhh..

Dan sekarang saya tak perlu risau lagi pasal bateri kereta itu..haha..sebenarnya hari tu kereta tu tak boleh nak start..punya la cuak..cek punya cek rupanya air bateri sampai kering..haha..toing..kena marah sebakul ngan abang ipor..hihi...relax la along..adikmu ini tak sempat nak jenguk air bateri tu..yang selalu dijenguk air cooler tu ngan air wiper..hehe..(padahal tak tau pon kena cek ke tak..hihihi)..pastu bila dah jadi camtu barulah tau perkara-perkara asas yang kena jaga..hehe

Orang servis kete sebelum raya..saya servis kete lepas raya..huhu..patut servis sebelum raya ritu..tapi full house beb nak gi servis..so, servis la lepas raya..hehe..pokoknya bulan ni ngan bulan depan, duit memang labur kat kereta je la nampaknya..bila nak labur untuk kecantikan diri pulak nih...ahaha..;P..sape mau pegi grooming, jom ikut saya..haha..jumpa kat concorde hotel wiken ni...hikhikhik..saya pegi grooming course....untung-untung boleh buka SPA lepas ni kan..haha...bewangan je ek...

Ok la, nak balik dah...babai...



p/s: rindu nak menjelajah blog-blog yang ada seperti dulu..tapi masa amat mencemburui saya kini..semua nye sekadar jeling tgk title saja..ermm..time keep changes, but history will remain kan..happy2 dan senyum2 selalu walau sehebat mana pun masalah yang kamu hadapi..=)

5 comments:

ORLANDO AHMAD said...

mak oii sampai kering ye air bateri hahaha

khaifaiz said...

Kesimpulannya.. kereta oh kereta

zati embong said...

tmpat isi air wiper jat bocor.hoho.sedih.

norh said...

berangan tak salah.. :)

Tukang Karut said...

hoho... ai baru servis minggu lepas... terbang gak la. 3rat...

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template