Friday, September 9, 2011

~Tak tahu nak letak title apa~

Assalamualaikum..



Blogger..mesti nak update blog..
Kalau tak update terasa kurang sesuatu..
Kalau kat rumah tiba-tiba tak boleh nak connect internet..
Mesti macam cacing kepanasan..
Serba tak kena..
Mana taknya..tak boleh nak merayau-rayau ke sana sini..
Akibatnya, tidur pun mimpi update blog..haha

Tapi, kita terlupa sesuatu bila kita menulis di blog..
Pernah ke terfikir bila sesuatu dicoretkan, apa respon orang lain..
Contohnya macam sensitiviti orang lain..
Bagi si penulis, mungkin dia berfikiran --> "INI BLOG AKU,SUKA HATI AKU LAH NAK TULIS APA PON"..

Erm..no komen la untuk kenyataan di atas, sebab saya pon pernah bagi statement tu rasanya dalam entry2 yang lepas..hehe

Tanpa kita sedar, kadang2 apa yang kita tulis bisa mengguris perasaan orang yang membaca..
Kegembiraan yang kita lahirkan dalam bentuk tulisan kadang2 membuatkan si pembaca merasa sedih..
Kebahagiaan yang kita lahirkan kadang2 buat orang lain rasa sengsara..
Kesedihan yang kita lahirkan mungkin buat orang bersorak kegembiraan..
Kegusaran yang kita lahirkan mungkin akan buat orang lain risau..
Kekeliruan yang kita lahirkan mungkin ada penyelesaian daripada orang lain..

Huhu...merepek je...moh buat kerja..


p/s: tertinggal hadiah untuk pemenang kat rumah...adeiii..esok akan ku pos...tungguu yea..pemenang paling jauh berada di Sarawak..huhu

3 comments:

khaifaiz said...

susah nak puaskn hati semua.. Positif je la semasa menulis.. hehheh

Eda Latiff said...

betul tu khai..=)

Tukang Karut said...

:)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template