Wednesday, September 14, 2011

~Mereka ni tak jemu2 untuk telefon saya..glamor sangat ke nama saya ni kat ctu?..haha~

Assalamualaikum..


Hari ni hujan lebat masa balik dari kerja..saya pasti, rata2 tempat kat Malaysia ni hujan petang tadi kann...

10 minit sebelum balik dari kerja..tiba2 terdengar lagu dari Aizat menjerit2 dari speaker handphone..ku tatap nombor yang keluar...tiada nama..nombor semata-mata..nak angkat ke tak ek..kalau tak angkat mana la tau emergency call ke..

Kedengaran suara si pemanggil:

"Hello, boleh saya bercakap dengan Cik Eda Latiff?"

"Yes, speaking (ececeh..tetiba speaking pulak eh)"

"Cik bz ke skarang ni?..boleh bercakap tak ni"

(Dalam hati..ko ni nakk tepon pn tengok jam la skit...lagi 10 minit nak balik nih)

"Skit la, ada apa ye?..boleh saya bantu?"...balas saya dengan lembut.

"Saya dari ----cik ada beli barang dengan ----- kan?"

"Ye saya, kenapa ye?..ada masalah ke?"

"Oh, tak de masalah cik..rekod kita kat sini pon menunjukkan yang tiada masalah dari segi pembayaran dari pihak cik..dan kat sini saya nak bagitahu cik la yang nama cik terpilih untuk master card credit..bla..bla...bla"

"Ooooooo...tak pe la ye...awak ni orang yang ke-5 dah dari company yang sama call saya pasal ni..buat masa skarang saya tak berminat"

"Yeke cik..saya orang ke-5 ke yang call?"

"Iye..percayalah cakap saya ni"

"Kalau begitu, terima kasih ye cik..maaflah mengganggu cik petang2 macam ni"

"Ok, sama2"......end of conversation..



Slalunya kalau ada caller dari bank ke apa ke pasal credit card ke apa saya akan loud speaker, then biar dia ckp sorg2..tp kali ni kesian pulak nak biar dia ckp lama2...layankan aje...huhu

6 comments:

khaifaiz said...

biasalah.. dengan cara tu mereka mencari rezeki

Tukang Karut said...

ermmm... dah terbiasa sangat call macam ni... ada je nak menjerat...

norh said...

tak suka call dari bank :P

Rozali said...

Assalamualaikum Eda

saya pun selalu dapat panggilan drp mereka dan seangkatannya

Wassalam

Eda Latiff said...

khaifaiz: betul tu...untung2 sangkut sorg dua client kan..




TK: layankan aje...jgn terjerat suda..

Eda Latiff said...

norh: kdg2 suka jugak nak layan...haha




atuk-phd: waalaikumussalam...
atuk mesti slalu sgt2 terima call mcm ni kann...hehe

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template