Friday, November 26, 2010

~Kelam kabut...Terlepas tol~

Macam biasa pagi ni pi keje haruslah dari Seri Kembangan sebab semalam bermalam di sana..

Syok je drive dengan kelajuan yang average ~100 km/j..

Dah la terlambat bangun...alarm dah set kui 6.00 am...sedar2 kui 6.47 am...OMG!!..
Sebabnya..jam setting waktu tu adalah kui 6.47pm....apa????...sape yg ubah setting nih..ptt tak bunyik!...

Kesalahan sendiri rupanya..waktu hp ku dibaling ganas oleh anak menakan, takk perasan lak t'setting silap waktu tu....ermmm..

Kalam kabut mandi dengan baju lum iron...oooo...haruslha kecut perut terlewat sampai opis lak..

Tengok umah sunyi jer...alahai...apsal semua orang pun tak nampak batang hidung ni..

Tengok kt porch kete...awat along tak kuarkan kete nih..eh, kaklong tak de exam ke hari ni..slalu kul 6.00am dah kuar...pk2...patutla...jumaat mana de exam SPM daaa....adoiiii...kete itu telah menghalang kete ku utk kuar dr porch..

'Sori kacau...sila alih kan kenderaan anda kerana adik kesayanganmu ini mahu pegi kerja. Harap maklum' mesej dari saya ke kaklong...hehe

Kuar kete..terus pecut ke arah Putrajaya..lalu sipi2 je, tak masuk situ pon...

OMG!!...apsal hr ni byk kete nih...apsal kete depan ni tak gerak2 ni wei...cheeseeeee....kete rosak upanya!!..dah la tak letak kon ke hape ke...emergency signal pon tak pasang...memang hampeh tau dak!...huh..teremosi disitu..

Lepas je trafik light terasa lega..sampai R&R Seremban dalam 8.30 am..sempat brenti nih beli sarap...

So, dah tak menggelabah sangat bila dah sampai situ...drive dengan santai....

DANNNNN....oleh kerana terlalu santaiiiiiiii la sangatttttt.....ha....hambik kau.....terlepas tol seremban!...entah ape ang d pk kan pon tak tau la...sib baik tol senawang takde la jauh mana....


Pagi yang mengharubiru kan mata hitam ku...

p/s: jgn berangan sewaktu memandu..pesanan untuk diri sendiri...ermmm

6 comments:

Nasriq said...

pikiaq ape ni ha?

Fida Ghazi said...

nasib baik tol senawang dekat nyah!! kalo dak.. ha..pusing la kat pedas/linggi sane.. kaya la PLUS camgini.. haha!

Eda said...

Nas: macam2 ada..

Fida Ghazi: tul tu nyah...tak kosa nak kayo kan lagi PLUS nih..

Eda said...

tol Pedas/Lingi?....owh tidak!!... kompem kad kehadiranku berwarna merah nanti..

LiErOSe~QiEmi said...

ushhh bahaye laa mengelamun time bawak kete.. ermnn sama cam suami bunga tu.. kadang2 terlepas itu ini gak..terpaksa laa jadik co-pilot yg btl2 bertugas, tak leh tido hihihih

Eda said...

takde co-pilot, nak wat cemana..huhu

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template