Monday, November 22, 2010

~Terjawab sudah teka teki teka tekuk...eh?~

Haaaa....hari ni dengan hati yang waja memberanikan diri ke bengkel yang hanya terletak tidak sampai 100 meter dari opis...

"Tokey, tolong cek tayar kete ni. I rasa macam bocor la"

Foreman yang de kat situ cek2..guna alat pe ntah..cek2 lagi...

'Amoi, mana ada bocor, ok saja ni tayar banyak lagi angin'.

"Itu semalam baru i isi angin, memang la banyak lagi..cuba u cek tayar tu lagi sebab selang beberapa hari je mesti i kena isi lagi angin"..ni yang ai hangin nih...(ayat penambah rasa saja)..

Di ambilnye alat yang macam kepala buaya tu...me tak tau nama alat tu..tapi macam buaya..ala yang orang guna tuk tukar tayar tu...ape?...jet?jeg?jack?...lantak la pe pon..

DI pusing2 tayar itu...nah..ambik kau..upa2 nya ada paku terselit di celah2 bunga tayar tu...

Lalu ditampal nya tayar yang dicucuk oleh paku itu...
Macam tu je ke tampal tayar?...cam tak konfiden lak...

"Tokey, itu macam saja ka? konfem ok aa".

'Okey punya, u jangan risau la'.

"Ok la, brape?"

'5 ringgit saja'.

Wang polimer berwarna kehijauan itu pun beralih ke tangan si mekanik tadi...

Tamat la riwayat paku yang melekap di tayar keretaku...

THE END..=)

4 comments:

Fida Ghazi said...

yang tampal tayar tu kan..dia macam sumbat-sumbat pastu tarik.. kan? memang pelik kan..

Eda said...

iyea...memula dia cucuk...pastu die sumbat getah kut...pastu die tarik..tu yang cam tak konfiden tuh..tapi dah pakar kata ok..ok kan jea la..

LiErOSe~QiEmi said...

haah, klu tampal tayar mmg camtu.. last year taya kete bunga pun tercucuk paku then dia buat camtu gak laa, cam rase tak kompiden.. tapi ok je tayar sampai lani..hihiih

Eda said...

hehe...maklumla ni first time gi tampal tayar...tu yg xtau..:p

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template