Saturday, November 6, 2010

~Refuse~

Refuse?..
Fuse?..
Re?..
Bergabung! ===> REFUSE!

Mengarut je mukadimah...
Tapi betul jugak bila gabung ( re + fuse = refuse )..Heehe..

Kenape refuse ek?..tade benda lain ke?..
Memang takde sbb tu je yang ada..

Sejak kebelakangan ni..asyik belakang je..
Bila nak kedepan nih...huhu..

Ok, balik pada tajuk entry ni..kenapa refuse?..me pun taktau..

Sebabnya?....kan dah cakap tak tau tadi...ish.

Contoh2 nya:

I'm hungry but i refuse to eat ----> mungkin sebab ni sudah ramai yang tegur me semakin kurus..mungkin betul sebab jeans yang feveret pun dah semakin longgar...

I'm stuck in traffic jam, but i refuse to move out ---> dah nama pun traffic jam, mana de jalan nak kuar, mengong!..

I know what is wrong and what is the right things, but i refuse to fix it ----> ini degil namanya, orang dah bagi nasihat tp still tak mo dengar...

I know that i'm getting older, but i refuse to grow up ---> ok, ini pun tak sedar diri nama nya..muahaha...actually, ni salah satu blog yang me follow..silalah klik utk blogwalking ye...jgn marah yea tuan punya blog..entry ini tiada kaitan dengan kamu pun...=)

I'm tired but i refuse to get rest ---> ingat hang tu iron woman ke?

I used to believe my friends but now i refuse to believe anyone surround me ---> kenapa ek?..sebab tak ramai yang menghargainya..

I used to share my problem with my so called friend but now i refuse to share it --->lama2 akan jadi macam Gunung Merapi kat Yogjakarta, need to explode before it become worse...

I used to be ignorant but now i refuse to be ignorant ---> i'm just ordinary person without any x-factor that can make me being superior to anythings happened.

I used to cry when bad things happened but now i refuse to cry ---> no more heart feeling maybe..hoho..

I used to be talkative but now i refuse and just be silent ---> why?..i don't even know..independent maybe..but this is not good for my healthy..ada kaitan ke dgn kesihatan?..=D


Ok, tu antara perkara2 yang berlaku dalam diri me..refuse with so many things...not good right?..please do not follow those refuse things in your daily life...pesanan dari penaja..=)

Semoga kalian semua tidak keliru dengan apa jua situasi..

Adios

2 comments:

haslinda said...

re-fuse...sll gak..cam xmemahami kehendak diri sendiri...apa aku ckp ni?? ke aku refuse ?? or confius?? hahah

Eda said...

tu la...sll sgt2...benda yang ptt x refuse pon jd refuse...

jgn sll amalkan yea linlin..(w/pn sy slalu amalkan)..=)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template