Sunday, November 28, 2010

~MAHA 2010~

Salam semua...

Bila tiba nya weekend mesti kita memikirkan apa aktiviti yang nak dibuat..
Daripada duk umah je layan perasaan yang kusut masai macam rambut kusut baru bangun tdo tu, baiklah diisi dengan aktiviti yang tidak memerlukan kita berfikir langsung kan..

Hari ni bermula la pengembaraan yang memerlukan kesabaran mental dan kaki menekan brek kereta...haha..
Semalam ajak akak pegi MAHA 2010..maklumlah, jaraknya hanyalah ~10 minit je dari umah..
Rugi woo~ tak pegi kalau dah dekat tu..


Dari jauh je dah nampak tanda2 jalan jem..baru je masuk simpang nak ke SKVE tu..
Lum lagi nak masuk gate MARDI..adoiiiiii...penat weiii nak menekan brek..
Sejam kami stuck dalam jemm...
Dan memang demm giler la...jem ni disebabkan pengunjung yang tak reti bahasa parking kete sesuka hati ditengah2 jalan...giler kannn..

Ok, ni nak bagi tips skit supaya korang2 yang nak pegi sana tidak terperangkap dalam jem yang sangat menguji kesabaran ituu..

Me nasihatkan korang masuk ikut PINTU 1..iaitu pintu utama untuk masuk MARDI..
Kalau korang tak jupe korang cari je jalan nak ke MAEPS..pe nama penuhnya tak tau la pulak..hehe..tapi tu la yang ditulis kat sign board..
Kenapa nak masuk ikut pintu utama?..bukan lagi jem ke?

Haaaa...tu la....bila semua orang pun fikir pintu utama lagi jem..mula la berebut2 nak masuk pintu 2 kann...
Ni nak habaq ni...disebabkan agak kurang sabar, me terus pecut dari lane kiri ke lane kanan untuk masuk PINTU 1..dah sejam stuck kt situ...tak sanggup weii..
Memang lengang la jalan...sampai la simpang nak ke MAEPS, iatu simpang nak ke pintu utama MARDI...lengang bebbbb....
bila dah nak sampai pun memang la banyak kete..tapi kat situ ada RELA yang jaga..so, takde la pengunjung2 ni parking sesuka hati..tak sampai 15 min pun dah boleh masuk tempat parking..
Masuk2 je memang rezeki hari ni kut..dapat parking tempat berbumbung lagi...
Teruja giler wehhh...rasa berbaloi w/pun ambil masa lebih kurang sejam lebih untuk sampai..

So, sape2 yang nk gi MAHA 2010 ni nanti sila la ikut nasihat ini...kompem tak nyesal...
Terutamanya pengunjung dari Seri Kembangan, Damansara, Puchong, Shah Alam...pendek kata terutamanya pengunjung yang menggunakan LDP, SKVE la...yang len2 tu tak pasti lak..hehe..

5 comments:

KayNisa said...

bes kn pegi maha. xde gamba ke ida? kay pgi gak. pun masuk pintu 1. cepat dan mudah. mmg ramai org tak sekolah smlm. park kt tepi jalan. nyusah kn org je.. huhuh

http://kaylizard.blogspot.com/2010/11/maha-2010-1.html

Eda said...

oklah..tapi x sempat round sumer pon sbb hujan...gambar takde la..cam xde bateri lak smlm...rugi je bw..huhu

LiErOSe~QiEmi said...

loorr nape tak buh gambo...

Eda said...

gambo takde la..bateri camera kehabisan..huhu

Tok Esah said...

hehehe, tok pom sempat pergi sabtu baru ni.. ikut pak cik, masuk pintu 2... sejam jem, sempat tok tidor dulu lam kete.. haha

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template