Sunday, January 9, 2011

~Ahad pon kena keje...hurmmm~

Salam semua...

Selamat berhujung minggu..perut menjerit2 minta diisi...hehe...jap lagi mau menyelongkar dapur..apa yang boleh disumbat dalam peyut ni...

Hari ni tak ke mana2...memula igt nak gi lawat membe yang baru bersalin..skali dia berpantang kat Mlaka lak dah...cancel program..Tengah drive ke rumah akak bos msg minta kol dia after 9pm...miskol then he call back..minta cari itu cari ini..

Perbualan telefon dengan bos...

Bos: Kamu esok ahad rilek-rilek saja kan..

Me: Ha?...wiken mmg ler..

Bos: Saya nak kamu cari bla...bla...bla....untuk bla...bla...bla...yang penting costing tu...esok2 bila dah tau costing senang la saya estimate overall costing tu...kita nak convince orang lain ni yang utama nya COSTING..ni tadi si polan ni bagi lay out je kat saya...lay out tu anytime can change la...


Me: Petang tadi ada dah saya dpt skit2 psl bla...bla..bla...lengkap juga la dari awl proses sampai akhir...cuma takde lak pasal costing2 ni...

Bos: Ha...kan...banyak je info yang boleh dapat kan..yang si polan ni cakap susah la takde info la tu kenapa...macam yang saya bgtau kat opis tadi..apa dia lagi?

Me: Bla...bla...bla...

Bos: Ok, u do your best..nanti hari isnin kita ada discussion dengan bos ngan si polan tu skali..

Me: erm...ye la..

Susah bila kita dah dapat kepercayaan orang lain nih...nak dapat tu bukan senang...yang paling susah nak kekalkan tu...bila dah dapat macam2 benda pun nak di bagitau...adeh...macam kaunter aduan pon ada..eh...apsal cakap psl ni lak ni...hehe

Adeiiiiiii........................................keje keje keje...sok2 kompem bukak bisnes sendiri...bos, bos, nak joint venture tak???...saya ada projek baik punya...ha...lebih kurang je yang macam bos nak buat tu....hahaha...agak2 lagi 5 tahun bagitau bos pasal ni dia nak join tak??...hehe...

Sumber gambar dari google image.

5 comments:

Nasriq said...

ermmm...kita sekapal rupanya...

sekamar rindu said...

salam...

keje baik2....:)

follow ur blog

Eda said...

Nasriq: kopi kapal api satu!!..hehe


sekamar rindu: mekasih...=)

Nasriq said...

KOPI SIAP!!!!

Eda said...

haha...=)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template