Tuesday, January 18, 2011

~When you come down then only you will grow up~

Salam semua...

Selamat malam..penat...2-3 hari ni asyik balik lewat je...ke sana ke sini...kluar awl blk lewat....hari ni ke Golf Club IOI Resort di Putrajaya....dah banyak kali ke situ tapi this is my first time entering their golf course...

First impression...waaaaa....very beautiful scenery...memang cantik sangat2...tau je la kan padang golf macam mana..oh, saya ke sana bukan la utk bermain golf...tapi atas urusan keje..seharian di sana muka pun dah macam udang kena bakar...nasib la..huhu..

Sangat syok bila duk situ...dalam tu ada apartment..tp most of the owner tak tinggal situ..samada dorg sewakan ataupon jadi rumah singgah...dann baru saya tau rumah big bos IOI Resort ni berhargaaaaaaa......hampir 15 juta ringgit Malaysia....erkkk....ternganga masa dengar bos ckp harga tu...

Tapi, ayat paling best dengar daripada org2 bisnes ni ialah;

"when u come down then only you will grow up"

Gambar hiasan dari google..

Memang ayat yang sangat bermotivasi kann...memang betul pn kan...buat bisnes ni bukan la macam goreng pisang yang hanya memerlukan modal berpuluh2 ringgit tu...tp mungkin mencecah puluh2 @ ratusan ribu ringgit @ mungkin juta2 ringgit...

Jadi, adakah anda bersedia menerima risiko utk jatuh sebelum naik???...fikir2 kan la..=)

4 comments:

Nasriq said...

tunggu pe lagi, mintak bonus la, tak pun naik gaji...

Eda said...

erkkk...=)...hehe

LiErOSe~QiEmi said...

erk.. tak sanggup.. sbb takut bila dh jatuh, terus down tak naik2 dah hhahaah

Eda said...

kena la ada keberanian...br bisnes boleh maju..hehe..

sendiri pon lum tentu lagi ni..;-)..

get as much as experience bfore entering bisnes..

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template