Friday, January 7, 2011

~Saya tak nak tapi saya terpaksa.~

Salam semua...

Really tired....that's only word i can say right now...hihi...cakap omputih lak ek..

Okeh...baru sampai dari Gemencheh...mencik tau...baik tak saya masuk opis balik..cepat cakap saya pekerja yang bagus..huh!..kalau orang len ni mesti terus balik umah..

Pagi2 lagi dah bikin ana kelam kelibut tau...maaf, entry ni agak emosional sikit...

Hari ni ada appointment ngan cikgu kat skolah Taman Indah kat Tampin...dannnnnnnnnnn....brape banyak nnnn da..kul 11.00am patut dah ada sane...budget keluar opis kul 10.00am takde la rushing sangat....tapi, saya sangat geram bila sorang pun staf yang patut ada lagi pagi ni tak masuk opis pun lagi...dah la ada lori dari Gemencheh loading barang...patut dah gerak dari opis tak pepasal dekat pukul 10.30 am baru leh gerak...tak pepasal terpaksa tunggu abis loading brg dulu baru boleh gerak..

Haa....bayangkanlah nak kena ada kt skolah kul 11.00am.....maka dengan itu, dengan hati yang penuh tawakal terpaksa memecut kereta dengan lajunya...sampai perut sendiri rasa kecut.. TERPAKSA pecut 140-150km/j ...15 minit je dah sampai tol Simpang Ampat...adeii...rasa nak termuntah pon ada..sampai dahi berkerut2 sebab nak fokus punya pasal...tobat lepas ni dah tak mo pecut...bikin kecut perut saja..haih..sharp kul 11.00am sampai Taman Indah...fuhh...

Kalau pakai kete ni nak pecut baru la best..hihi..kredit to Google image

dah abis discussion, cikgu tu blanje makan...cam tau2 je perut tengah lapo..hehe...pe lagi..pekena mee kari yang sedap..tapi sebab rushing, terpaksa makan dengan lajunya..huhu..tak dapat nak feel betul2 tau..

Dah la masa nak balik tadi, apsal pengguna jalan raya macam tak bertamadun je...bersmpang siur kat highway...ok...dah2...xmo pk lagi...penin pale dah...

Oh, tapi saya ska sebab dapat sayur free masa pegi Gemencheh...hhehe...fresh dari ladang gitu...macih apek..hehe..len kali kasi lagi ye...jimat saya tak yah beli sayur...;-)

5 comments:

iwan_dextrous said...

hihihi..nseb bek x ad ap2 jdi..tp 140/150 uw x ad ap sgt.hahah

Dextrous cyber life

aNnE said...

perghh 140km/j?laju gaban............bahayo...haha

Eda said...

iwan: bagi yang tak pernah kena kemalangan jalan raya mungkin takde rasa apa..tp bg saya yang dah penah ni...jgn kn 140km/j...120km/j pon rasa kecut perut jugak tau...


anne: tawakal je la..TERPAKSA sebab dah terdesak...Alhamdulillah selamat..=)

Nasriq said...

tak gegar ke bawak laju2?

Eda said...

antara 120-130 tu ada la gegar jugak..lebih tu x sangat..

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template