Sunday, March 13, 2011

~Back to Semenanjung with safe..=)~

Assalamualaikum semua..=)

Setelah berada di bumi Sabah selama 4D3N, akhirnya saya kembali ke Semenanjung dengan selamat..sekarang ni tengah upload pictures2 yang diambil sepanjang percutian di Mabul Island, Sabah..percutian kali ni memang sangat menyeronokkan..

Walaupun pada 2 hari terakhir kami di sana, kami dikejutkan dengan berita dari Jepun yang mengalami gempa bumi dan sekaligus menyebabkan tsunami..dengan adanya family members & rakan2 yang tak putus2 update berita amaran dari kerajaan, syukur Alhamdulillah lokasi percutian kami tidak mengalami apa2 bencana..cuma hujan yang lebat menyebabkan kami sentiasa dalam keadaan berjaga2..

Percutian ini sangat2 bermakna..first time snorkeling dan first time berada di pulau yang boleh dikatakan kecik je *sejam je boleh abis pusing satu pulau* pengalaman yang tak dapat digambarkan..melihat keindahan dasar laut sangat mengujakan saya..mungkin nak ambil diving license pulak lepas ni..;-)..

Ok, ni nak update skit pasal contest saya hari tu..tak ramai pun yang join..tapi takpe..appreciate korang yang join..TQ yea..nanti saya umum pemenangnye..=)

Antara mereka yang join:
1) Zaty Embong @Jat
2)
Khaifaiz
3)
Intan
4)
Kak Ina
5) Kurekure Comel @mina

Ok, kawan2..tunggu update dari saya yea psl contest ni..=)

Kat sini saya letak group photo kami semeasa berada di Mabul Island, before kembali ke Semenanjung..=)


Seronok dapat kenal kamu semua..oh, tak sangka juga Presiden Ayam Serama KL pun join trip ni..;)

Mina, cuba tengok picture ni..ada sape2 yang kamu kenal ke?..rata2 yang join percutian ni adalah staf dari TM..semua pon baru kenal masa kat Mabul Island...dan mereka semua memang terbaik la..hehe

Ok la..next entry saya cerita lebih lanjut pasal trip ni yea..=)


13 comments:

zati embong said...

jat ingtkan eda g ramai2 dgn member.oo nk g sana kena cukupkan org dulu eh?

KUREKURE COMEL said...

TM mne ye....tak kenal la...hehehe...


seronok betul....sbb mina pun tak pernah dgr pulau ni....hihihi...

Eda said...

jat: takde la jat..boleh je pegi tak ramai..sebenarnya yang join ni pun atas ajakan kawan atas kawan..haa..tu yg ada yg tak kenal..


Mina: ada yang dari menara TM, ada yang dari cyberjaya..memang tak ramai yang tau pasal pulau ni..sebab tempat ni popular untuk divers je..

Warna Warni Kehidupan said...

sabah memang best!!!

norh said...

boleh masukkan dalam list cuti2 ni..he he

Eda said...

warna warni kehidupan: yess..setuju!!


norh: masukkanlah..tak rugi..=)

khaifaiz said...

share pemandangan kt pulau tu nanti ek... huhuh..

Eda said...

ok khai..tguu entry akan datang yea..=)

intan suraya said...

waaa.. beshnye.. nk pegi jugak..:)

Mr iz said...

nak tengok gak... gambar dalam laut ada ta... suka ni.... he he he

Eda said...

Intan: sangat best..=)


Mr. iz: gambar dalam laut takde la..camera yang waterproof pon dah masuk air..myb tak compatible kut dlm air masin..

LiErOSe~QiEmi said...

wahhh seronoknye dah balik.. nanti up la gambar2 masa pegi sana.. tak penah sampai, tgk gambar orang hepi2 kat sana pun jadilah iihi

Eda said...

bunga, tak sempat lagi nak upload gambar kat sini..

nanti akan diletakkan utk tatapan korang semuaa..=)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template