Wednesday, March 2, 2011

~Percaya atau tidak?...sila la percaya~

Assalamualaikum semua...

Ermm, sedapnye bau white coffee ni...menyelerakan betul la...hehe..percaya la saya sedang minum white coffee...abis la tak boleh tido nnt minum kopi..huhu

Haa...ni kalau saya cite pasal ni rasa2 korang percaya tak ek...tapi, ni kisah betul ni..kisah benar yang tak dicilok dari mana2 kedai buku mahupun toko2 jamu..eh, jamu pulak dah..

Saya dah menetap di Seremban 2 ni selama, tambah tolak bahagi semua lebih kurang setahun 3 bulan 3 hari...huhu..detail...dan sepanjang saya menetap di rumah sewa ni, gigih saya turun naik tangga untuk turun dan naik ke rumah...w/pn tertinggal barang waktu nak pegi keje..w/pn terpaksa ulang alik untuk angkut barang bw naik atas, saya tetap gigih...rumah saya takde lif...sob..sob..sob...dan saya rasa betis saya ni lenguh yang amat kalau terpaksa turun naik 2-3 kali ..

Tapi kan kan...satu je yang saya suka sepanjang duk sini...hehe..yang ni saya pasti semua orang pun akan jeles..dan kalau jiran saya yang ramah ni tau, mesti dia pun akan jeles ngan kami...nak tau tak?

JENG..JENG..JENG...hehe...*sila buat bunyi soundtrack sendiri*

Ni nak buat penghargaan ni...SAYA SAYANG KERAJAAN MALAYSIA...ahahha...tak boleh blah..huhu..nak tau sebab ape tak?...tukang karut, kamu jangan la jeles yea..hahaha

Sepanjang menetap di sini, saya tak pernah bayar bil eletrik..semuanya kerajaan Malaysia yang tanggung...hehe...tadi saya tengok la bil yang baru sampai, tgk jelas2...bayaran terakhir adalah April 2009..itu bermakna dah hampir 2 tahun kerajaan Malaysia bayar bil eletrik rumah ni...

Saya suke...jimat satu bil..hehe...amacam?..jeles tak ngan saya?..hehe...*sambil kenyit2 mata*..;)


*gambar bil tak dapat diambil disebabkan kamera kehabisan bateri...huhu

20 comments:

zati embong said...

bape eh da xpayah bayar?jat lupa da.jat penah sekali je xpayah bayar.haha

mana x melambung even duduk sorg2 kat rumah.laptop smpai pagi,2 belum plus adik kat uni balik.seharian la teron jawabnya.haha

Eda said...

kalau bawah RM20 memang tak yah bayar..hhehe..kadang2 tu saje je pasang semua lampu, kipas, tv..pastu biar je..mcm yang berlaku skarang ni..haha..nak tdo kang baru tutup semua..

KUREKURE COMEL said...

huahuahua...sama la....mina tak payah bayor bil air....lepastu...
bil elektrik setengah je bayar...



best2....hehehe...

Fida Ghazi said...

sejak dok umah ni 2 taun lepas.. bil air mmg tak pernah bayar.. rasa macam tak ptut je pakai air tapi tak bayar.. hm.. kat selangor mmg macam tu .. hehe..

bil letrik bayo la! tapi jarang nak cecah rm50..

ok lah tu!

Eda said...

best2...best kan mina..hehe

Nasriq said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nasriq said...

oit...ngutuk ai la tu...

bulan ni ai x byr letrik tau...

Eda said...

FidaGhazi: waa...selangor mmg tak yah bayar air kan..ok la tu letrik tak penah cecah RM50..=)


Nasriq: eh, mana de kutuk2 u la..bgs2..ade penurunan penggunaan letrik di situ...hehe

api_ said...

waaa.. x pyh byr?? intan pn x pyh byr gak sbb ayh yg byr..huahuahua

intan suraya said...

ooppss.. terlupe pulak nk sign out yg abg td..hehe

Eda said...

intan: ooo...ayah byr kan yea..ok la tu..

ish2...sampai lupa sign out ek..hehe

Mr iz said...

jeles ...jeles..ni...elehsyemen.... aku pun sama... tapi tiap tiap bulan aku bayar... rilek je...he he he ... ni yg jeles ni.... buat short cut api ke ape... he he he..... tu la untung kalau baju basuh pkai tangan... eh eh sangkut paut ke...he he he.... selagi boleh jimat berjimat lah ye.. he he he...


p/s heading bola dah try ni tgl nak passing je..nak pos mane...ni.he he bole cover duit api kot..he he he

khaifaiz said...

wah tahniah la sbb berjaya meminimum kn jumlah penggunaan elektrik.. hehehe

Mat Ganu said...

wah, best nyer...hehehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

memang gigih hehe

Eda said...

Mr iz: salah satu sbb la tu cuci ngan tgn..hehe..eh2 yeke...emel la yea..;)


Khai: sama2..minimum yang mungkin dah tu..hehe

Eda said...

Mat Ganu: jimat satu bil..hehe


GKSB: mmg gigih..hari2 mcm tu..belum lagi masuk turun naik tgga opis..huhu

Fadzli Amir said...

Tak le jeles...sebab dulu masa memula masuk rumah, memang tak kena bayar pun sebab tak lebih dari RM20..bila umah dah penuh ngan barang elektrik..tak buleh la...hehehhe..tapi bil air, dibayar oleh kerajaan negeri penang...hehehhe

LiLohOnEy said...

eh apesal xpyh byr?

isk ni yg jeles ni. grr!

Eda said...

Fazli: huhu..betul2..umah takde brg letrik sgt mmg ler x byk guna letrik kan..




LilohOnEy: sebab tak sampai RM20 pon sebulan...tu yg tak yah bayar..=)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template