Tuesday, March 8, 2011

~Semalam, hari ini dan esok~

Assalamualaikum semua..=)


Setiap pagi, dia akan tarik pintu itu..tolak troli2 yang sepatutnya di luar..susun2 majalah kanak2, hiburan, ermm..majalah tentang agama takde pulak..susun2 sayur2 yang ada..cuci tong tempat isi ikan..cuci bahagian depan kedai sebelum memulakan perniagaan..

Itu la rutin yang saya lihat setiap pagi ketika menunggu enjin kereta diapanaskan..

Sementara memerhatikan gelagat makcik pembantu kedai ni, saya t'fikir...mesti dia rindu kat family dia..yea la, org seberang..ermm..agak2 nya dah brape tahun la dia dah menetap kat Malaysia ni..*sebenarnya rindu kat family nih..hhuhu*

Semalam, kita ketawa, bersuka ria..
Hari ni, kita diam, tiada lagi gelak ketawa suka ria..
Perasaan itu tak dapat diluahkan dengan kata2..
Tersimpan jauh di lubuk hati..
Esok bagaimana?

Esok jom bercuti!!..hehe

Entry merapu di saat otak sedang beku..ermm...

15 comments:

khaifaiz said...

selamat bercuti

zati embong said...

Esok, jat harap kita semua akan mendapat hari yg lebih baik dr hari ini.

SyAmSuL AnUaR said...

Jom cuti...!!!err.. esk masih waktu keje...
KuRa-KuRa

-OR-

Don't Judge Too Quickly

Eda said...

khai: hehehe..selamat semuanya



jat:jom sama2 kita doa esok lebih baik dari hari2 sebelumnya yea..=)



Syamsul: selamat bekerja!!..haha

Fida Ghazi said...

dan rutin eda tiap2 pagi pulak, masuk kete panaskan enjin dan tengok makcik pembantu kedai tu.. kan?

Eda said...

FidaGhazi: ahkak...pandainye...hehe..kdg2 kalau terlambat terus je bw kete tu tak tggu enjin pns pun..huhu

Nasriq said...

ai bercuti sambil berkerja..lagi best...

Eda said...

Nasriq: yea la....keje nye kejap je kn..

KUREKURE COMEL said...

seronoknyeeee..nak cuti jgk.....
jeles2.....hihihi....



npe tak tlg makcik tu...wat jd mok angkat ke...kihkihkih...

NasZ said...

tertipu gak saya..haha..ingat dia g interview mak cik tu ke ape ke?..huhu..

intan suraya said...

yeay cuti.. pas cuti ada audit kan..hihi *kejam btul ayat*

Eda said...

mina: hehe...erm..nanti makcik tu takde keje lak kalau tolong..muahaaha...mls nak ambik mok angkat eh..


Nasz: haha...mcm mn boleh tertipu lak ni? konpius saya..



Intan: alala...takmo pk audit tu..huhu

norh said...

have fun Eda :))

Mr iz said...

wahh ni da kira kes tak sabar ni... selamat bercuti...he he he he

Eda said...

norh: TQ...next time kita cuti2 blogger lak yea..;)


Mr iz: seriously dah tak sabar..haha..cuti sampai hujung mggu..=)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template