Tuesday, March 15, 2011

~Pemenang contest SAYA NAK HADIAH DARI MABUL, Mabul Island Part 1~

Assalamualaikum semua..=)

Hhaha..update lagi...ok2..secara ringkasnya saya nak umum pemenang contest anjuran saya minggu lepas--> contest.


So, kepada pemenang sila tinggalkan address anda supaya senang saya pos hadiah dari Mabul tu..Pemenang pertama jatuh kepada:


Pemenang tempat kedua jatuh kepada:




Kat bawah ni saya upload sebahagian pics yang sempat saya upload..hehe..internet weng skit la skang ni...=)

Hari pertama percutian; 9 Mac 2011..

Perjalanan dari KLIA ke Tawau mengambil masa 2 jam 50 minit..dalam flight takde apa yang nak diceritakan selain flight yang saya naik adalah lengang dan boleh berlari2 kat dalam tu sebab tak ramai penumpang..dan layanan daripada pramugara/i adalah tip top la sbb tak ramai penumpang..=)..saya suka..breakfast makan nasi lemak sambal udang..takde la sedap sangat pun..huhu

Sampai di airport Tawau, rakan2 lain sedang menunggu sebab flight dorang awal, jam 7.20 pg kalau tak silap..perjalanan dari Tawau ke Semporna pula mengambil masa selama 1 jam 30 minit dengan menaiki van..sepanjang perjalanan tiada apa yang menarik kecuali kiri kanan jalan di penuhi dengan ladang2 kelapa sawit dan juga hutan..so, masing2 tidur je dalam van sebab hari tu bangun awal utk ke airport..



Di Semporna, kami menginap di Dragon Inn Floating Resort sementara menunggu satu group lagi yang tiba pada waktu malam dari KL..pekan Semporna juga kecik je..penuh dengan travel agency yang mempunyai resort masing2 di Pulau Mabul..disebabkan kami sudah awal2 menempah resort di Mabul, jadi semua tu kami pandang sebelah mata je..hehe..Sempat ke pasar basah Semporna untuk teman seorang rakan membeli barang2 dapur rumahnya..jadi, kami pun apa lagi beli la jugak ikan kerapu sekilo..RM5 je sekilo..bawa ke kedai makan minta tolong dorang masak..

Dragon Inn Floating Resort..=)


Keadaan dalam bilik..


Toilet yang unik dan creepy..huhu

Masakan memang marveles..sapa2 yang nak ke sana singgah la di kedai makan Anjung Paghalian..berdepan dengan Jeti Awam Semporna..kedai tu beroperasi dari pukul 4 petang ke 2 pagi kut..Jadi, makan la kami kerapu stim, 3 rasa, butter prawn, kailan, dengan sotong celup tepung..pic takde dalam simpanan lak sebab tak bawa kamera..dan semua tu hanya la RM85 je untuk 6 orang makan..siap bertambah2 lagi air minum..jus memang betul2 pure..sedap sangat2..=)


Antara ikan2 yang dijual..nak makan pun sayang..haha

On the way balik singgah sebentar di pekan Semporna untuk cari apa2 yang patut..jalan2 waktu malam kat situ agak menyeramkan jugak..sebab kedai pun banyak yang dah tutup..tapi jangan risau sebab polis marin berdekatan saje dengan pekan tu..nak balik ke resort, kami diekori oleh seekor anjing yang adeiii..memang gugur jantung rasanya..makin kami cepatkan langkah, makin dekat pulak di hampir..last2 saya & rakan belok ke arah pejabat ape ntah..huhu..sib baik anjing tu tak ikut dah..macam2 ayat dah terkeluar rasa nak menangis pun yea jugak..haha..klaka jer rasa bila pk2 balik..

Malam tu jugak group lagi satu tiba..hampir jam 11 malam dorang sampai resort..lepas dorang dinner semua pun hanyut..Internet malam ni slow la...next entry saya cite lagi yea..pengalaman ke Pulau Mabul..=)

11 comments:

khaifaiz said...

wah.. khai menang la.. terima kasih eda.. tang alamat tu bak mai email eda.. nk share kt sini cm takut plak

Eda said...

sama2..lupa lak nak letak emel..huhu

emel add ke:

eda_latiff@yahoo.com

zati embong said...

waa tahniah khai n mina O.o

alamak da,sgt seram kot toilet dia.kalau jat,setiap penjuru kena org jaga.haha

Nasriq said...

ai tak menang ape2 ker?

Mr iz said...

tahniah khai... he he he... wah macam best je ikan tu... segar bugar lagi... cantik bilik nye ye.... he he he

Eda said...

jat: haha..takde la seram sangat..;-)


Nasriq: ada masuk contest ni ke?

Nasriq said...

kena masuk ke?

Eda said...

Mr. iz: tak sanggup la saya mkn ikan colorful ni...bilik dia ok la..not bad..=)



Nasriq: kena la..kalau tak mana boleh bagi hadiah senang2 mcm tu jer..kan khai & mina kan..=)

intan suraya said...

weh.. dh ada pemenang pn.. tahniah..hehe
x kena skodeng ke tandas mcm tuh??

Eda said...

intan: takde kut..haha..

KUREKURE COMEL said...

alamak...mina menang la...hehehe...
nak kena email alamat je ek...


suke ni...hehehe...


best la tmpat tu...nak pergi...puas dah sekeh si mat tu...keras hati...huwaaa...

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template