Sunday, December 5, 2010

~BLOG OH BLOG~

Salam semua...selamat pagi..

Pagi2 bangun layan blog sambil tunggu mesin basuh berputar mencuci baju2 kotor..hehe
Pastu ternampak la segmen blog oh blog anjuran BA...haaa...ni nak join ni...kali kedua me join segmen yang dianjurkan oleh BA ni...gigih betul die wat segmen untuk promote blogger kannn..=)

Jom jenguk2 pe yang ada untuk segmen nih...sape yang nak join klik sini...cepat!!!...sampai tengah hari ni je taw...eh, 'TAW' tu plate kete ai...hihi..


*Usia anda berblog..
~Me sudah berblog sselama 1 tahun 9 bulan...la ni baru nak aktif balik...hehe~

*Sapa yang mempengaruhi anda untuk membuat blog..
~Memula tahu pasal blog ni dari Linda...tapi belum jadi blogger lagi just silent reader yang takde blog..pastu tetiba rasa seronok baca dan akhirnya terhasil la blog ini..=)..jadi, boleh la dikatakan my fren Linda yang mempengaruhi..ai tolong promote u ni linda..hehe~

*Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog..
~Waktu awal2 dulu perkara pertama timbul dalam kepala, blog?...apa kebendanya tuh?..ahaha.. seyes tak tahu pape...skarang perkataan pertama timbul, lepas ni nak update pasal apa ye kat blog...hehe...dalam blog, macam2 cite boleh dikongsikan, macam e-diary pon boleh jugak~

*Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog..
~Blogger2 otai...blogger2 yang tak lokek ilmu...kena senaraikan ke ni?...ramaiiiii woooo~...jadi, me tak senaraikan la yea..;-)

*Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT..
~Selalunya bila cakap pasal blog dizaman kini, semua orang pun tau..tapi ada juga kwn2 yang tak tahu..pada yang buta IT ni, kena bagi contoh kat depa ni...misalnya, kita buka salah satu blog yang ada depan depa, pastu dari situ boleh la nak goreng apa2 yang dirasakan sesuai dengan tahap kebutaan IT dorang..

*Dalam 100 patah perkataan, Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda?
~Sedikit sebanyak, blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian me. Tiap2 hari, mesti nak kena jenguk blog w/pn tak update. Malam kompem punya akan jenguk blog sambil update apa2 yang patut..skang ni pun duk tengah tggu mesin basuh pon boleh update blog kan..hihi..kadang2 tu, tengah drive pon idea boleh datang mencurah2, tp sbb takde medium utk coretkan waktu tgh drive, kdg2 idea tu terbang tanpa kembali...setiap hari mesti punya lah pikir pasal blog. Itulah BLOG OH BLOG..the end~...=)

2 comments:

Huszaini said...

ketagih berblog ye! me too!

Eda said...

hehe....addicted suda..=)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template