Sunday, December 5, 2010

~Sayonara---------Sayur sawi..eh?~

Salam semua....sihat2 blake yea..

Me baru balik dari Ampang, pegi teman akak gi hantar barang yang kawan dia order...
On the way back, kami --->me, akak, adik laki & anak buah nyanyi2 la sebab si kecit memang diajar juga la nyanyi skit2..jadi kami layankan aje..

Memula si kecit nyanyi lagu Negaraku....fuyyyooooo....memang hafalllll...siap suh letak tangan kat sisi lagi...

"Cik da mana boleh letak tangan kat sisi la, macam mana nak drive kalau letak kat sisi"

Kami pun teruskan nyanyi dan si kecit dengan suarenye yang serak2 basah...selesai satu lagu..

Seterusnya, eceh..macam nak masuk bintang kecil lak ek..hihi..

Sayonara....sayonara sampai berjumpa lagi..
Sayonara..sayonara sampai berjumpa lagi..

Nyanyi sampai la abis lagu tu...dah lama tak nyanyi lagu2 gini..pastu akak mencelah.

"Zarif, cepat nyanyi...sayonara..sayur sawi..sampai berjumpa lagi"...ahahahaha...

Tetiba je si kecit bunyi..

"Sayur sawi..sayur sawi..sampai berjumpa lagi"...

ahahhhahaha...ketawa lagi..

credit to mr.google

Kami ketawa sampai me rasa nak pecah perut...sampai berair mata...ahaha...dia pi ikut lak sayur sawi tuh...hehehehe...=P..

Moral of the story: jangan la ajar budak kecik benda yang tak betul..sebab dorang bukan tahu pon betul ke salah..huhu..;-)

4 comments:

Nasriq said...

sup sayur sawi pun sodap...

Eda said...

huhu....itu adalah makanan orang yang ber'DIET'..;-)

Muslimah Optimis said...

salam....

betoi2.. kalo nak ajar budak2 ni kena benda yang betoi..silap ajar budak2 ni akan bawak sampai ke besar.. huhu...

prihatin dengan tutur kata kita kerana setiap budak2 menjadi pemerhati yang setia dan bersedia imitate apa2 saja perlakuan orang dewasa terdekat mereka..

Eda said...

MO: betul tu...kadang2 kita terlepas pandang benda2 yang kecik macam tu..

Tutur kata pun nak kena jaga..perkataan2 yang tak sedap didengar tu elakkanlah daripada sebut depan dak2 kecik ni..=)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template