Friday, December 24, 2010

~Saja2 nak merapu tak tentu hala~

Salam Jumaat semua...

Kekeyangan....so, mata mula la kuyu macam ikan puyu..eh, ikan puyu mata kuyu ke?..nak tahu lebih lanjut silalah google yea..

Fantasi vs realiti...hehe

Bukan apa, saja nak bagitau pasal novel Rayyan Fantasi yang pengarangnya adalah Ramlee Awang Mursyid yang femes emes tu...

Semalam sementara tunggu Isya' baca la novel ni....sape yang dah baca novel ni mesti tau watak2 seperti Ibrahim@Mij Gilleo, Aiddin@Rayyan, Supinah, Pak Markum, Daii, Tuan Sanggora, Mie Long, Feena & Suhaila..tu antara watak2 yang sering keluar hampir setiap page dlam novel tu la...tak kurang juga alam fantasi yang disebut Yuk'Kaa...apa maksud tak pasti lak..

Credit to google.

Masa duk baca tu skali terlelap..yang herannya boleh pulak watak2 dalam novel tu masuk dalam mimpi..so, boleh la tengok mata Aiddin@Rayyan yang sebelah biru dan sebelah coklat...mata Ibrahim@Mij Gilleo bertukar jadi putih keseluruhannya...dan boleh pulak termasuk kat alam fantasi Yuk'Kaa tu...

Sedar2..novel kat tangan...mata terkebil2 ingat balik...biar betul..mimpi ke ape ni...terpinga2...dan2 tu jugak tutup buku novel..meremang bulu roma pon ada jugak...hihi...

Alam realiti ni la kehidupan kita...alam fantasi pula hanyalah rekaan minda yang sama sekali tidak wujud...berpijaklah kita di bumi yang nyata...

6 comments:

.:: Zul ::. said...

wah..siap msuk lam mmpi ag..biasela tu..apa yg terfikir itu ada..hihi :D

KayNisa said...

ooo, ida pun gitu gak eh. sy pun sm, if bc novel then terlelap tanpa rancang mesti sy akan mimpi ape yg sy bc. xpun kalau tgk muvi, same gak. nanti watak2 lam muvi masuk lam mimpi. tu kalau terlelap tanpa rancang lah. if mmg rancang nk tdo, mmg xmimpi terus... hehhe

novel tu sy rancang nak beli ms book fair thn dpn. hr tu nyaris beli, tp xjadi sbb sy beli buku len... hehhe

Eda said...

Zul: hehe..tu la..tanpa sedar..yeke apa yg terfikir tu ada?.

Eda said...

kay: memang tak rancang nak tdo pon..tp terlelap...mimpi ngarut2 lak tu...haih..

beli la buku ni...walaupon sangat fantasi, tapi sangat berbaloi2 untuk di baca...=)

Laksamana Omar said...

buku abg RAM? waahhh.. ^^,

Eda said...

Laksamana Omar: yup2..buku RAM...kamu ni bukan sedara Laksaman Sunan kann...hehe..;)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template