Thursday, December 30, 2010

~Sampai saat ni pun belum ada kata putus...haih~

Salam semua....

Yeay!!...Malaysia menang..eh terlambat pulak ek...orang len duk up entry pasal kemenangan ni dari malam tadi lagi...takpe2..yang penting semangat tu...hehe...

Tapi kegembiraan rakyat Malaysia belum dapat dikongsi....argggghhh!!....kenapakah mereka2 belum memberikan kata putus yang esok kami juga cuti!!!....nyampah laaaaaa....

Pagi tadi sesampai opis berkobar2 tanya acc. exec. sok cuti ke?...akak tu pon cakap la nanti dia tanya bos...

Pastu, bos masuk dan jawapan yang bos bagi sangat bernas...haha...itu idea bos...

Bos cakap;

"Dah PM bagi cuti, kamu cuti la. Sapa boleh lawan cakap PM. Kalau management tak kasi cuti, kamu telepon la 'labour law' buat report"

Waaaa....idea bos tu...kat sini mmg slalu ada konflik skit bab2 macam ni..maklum la, kepala ramai yang tak ngam....itu yg jadi gitu tuh...

Masa tengah sibuk2 kat Gemencheh, akak opis pon kol ckp kompem esok cuti...tup2 balik opis Seremban dah jadi lain pulak..cakap esok keje...pulak dahhhhh....adoiiii....baru nak senang2 balik kampung esok...

Tapi2, sanggup ke bos (salah sorang bos dalam group of companies) yang degil tahap dewa suh kami2 ni keje tu nak bayar kami triple pay utk esok???...haa...kalau sanggup kami no hal....(dalam hati sumpah bos jadi sesumpah)...dah la degil tak mo dengar cakap lagi nak lawan orang yang kat jabatan buruh cakap...sekeh kepala kang...

Masa nak punch out td, terdengar la acc. manager duk sembang ngan bos dalam phone pasal esok, kesian jugak dengar die duk cakap;
'If u want me to work tomorrow, i'm ok..bla...bla...bla...'

(dengan hati yang tak rela je dia cakap gitu...haha..sabo je la....

Nak balik tu sempat la borak dengan akak acc opis ni, dia pon tengah pening ngan bos2 yang sorang cakap camtu, sorang cakap cam lain....haih...takde konklusi...dannn...yang buat saya sakit hati adalah bila bukak email dapat email macam ni;

"For those who are absent tomorrow, your annual leave will be deducted accordingly if it is not a compulsory Public Holiday for the private sector"


Woit...korang ni tak perikemanusiaan langsung la!!!!....

Tengah duk taip entry ni, bos kol lak...(bos yang baik hati...heheh)..lepas bukak email terus msg bos tanya betul ke tak esok keje nih..

Bos: Email daripada sape tu Eda?

Me: Daripada s/u, Ms. T****

Bos: Erm...saya pun fed up la dengan dorang ni..bukan nak refer dekat saya dulu benda2 macam ni...saya suruh je acc.exec balik je esok tadi..sebab dia nak blk Terengganu esok.

Me: Pastu macam mana ni?..saya pun nak balik jugak ni esok. Saya pun nak buat macam akak tu boleh? (haha...giler bgtau bos tak nak datang keje esok)

Bos: Erm..takpe, kamu cakap je macam ni kalau dorang tanya, "saya dah decide nak balik Terengganu malam ni", nanti pandai2 la saya discus.

Me: Ok, mekasih En. Raja.. bukan Rajagobal yea...;-)

Waaaaa...baru la kegumbiraan kemenangan semalam dapat dikongsi dengan seluruh rakyat Malaysia....

Mekasih bos!!!!!...

3 comments:

iskandarzulkarn9 said...

orang bg cuti ikot je kan..
jgn nak bantah2...
hahaha

iskandarzulkarn9 said...

orang bagi cuti..ikot je lah kan
jgan nk bantah2,,,
hhehe

Eda said...

hehe...saya cuti hari ni...;)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template