Tuesday, February 15, 2011

~Adeii...macam dikejar along pulak dah rasanya..eh..huhu~

Salam semua..


Petang tadi pegi bersiar2 sambil menikmati pemandangan ladang anggur yang nampak tak nampak je dari jalan raya..eh, kat Seremban ni ada ladang anggur?..hebat tuuu..hehe..betul..waa talak tipu punya...ini celita manyak betul..ala2 kisah benar gitu..

Lokasi nya adalah berdekatan dengan bandar seri sendayan..sebenarnya pegi tengok rumah baru untuk disewa..dan kat tepi jalan tu ada ladang anggur...boleh la nampak dari jalan raya tu..tapi, kalau owner tu tipu tak tau la plak..dia la yg tanggung dosa kan kan nenek kan..eh..nenek saya dah takde..=(

Ada 2 buah rumah menjadi pilihan hati...ok, daripada 2 tu satu kitorang terpaksa tolak sebab kena masuk ke dalam lagi..jadi, buat apa nak pilih yg jauh jika harga yg diberi adalah sama kan..dan kami pilih rumah yang end lot..harga pon dah nego...owner pon boleh la berunding...


Gambar hiasan je nih..jgn terpedaya..;-)


Dan untuk rumah yang lagi satu tu diam2 je la kan sebab dah memang tak nak pon...tup2 tadi owner rumah ni msg tanya jadi ke nak sewa rumah?..adeii...pening lak kami...dannn tawaran yg diberi pon menarik...deposit boleh bayar ansur2..huhu..pastu2...pastu three la...haha..pastu kan, owner ni kan, macam nak jugak kami sewa umah tu sampaikan sanggup bagi kami byr deposit ansur2 selama 6 bulan!!...wahhhh...menarikk kau memang dabommm laaa....

Dannnnn lagiiii...kedua2 owner ni seolah2 mahu kami jugak yang menyewa rumah mereka ini...adeiii...pening mau mikir...kami di kejar oleh peminat!!...eh, pemilik rumah..huhu...tolong!!..tolong!!..terasa femes sebentar...haha..perasan tahap jurus ke lima puluh dua...eh, mcm no umah yang gi tgk tu je 52 nih..huhu

Tapi, apakan daya hati hamba telah terpikat dengan rumah yang bahagian tepi tu...walaupon tawaran untuk bayaran tidak la sehebat tuan hamba punya yang ala2 mega sale tu..kami telah pon menetapkan pendirian agar tidak goyah dengan mega sale tuan hamba itu...huhu..

Tak sabar nak pindah masuk umah baru...hehe...macam2 dah ni duk berangan dalam kepala nih...hehe..=)...alamak, skali termimpi2 duk umah baru lak malam ni....haha..berangan je la saya ni kan..hihi..;P

6 comments:

Nasriq said...

Ok la tu... tuan blog nak ngarut jugak ni.... hihuha....


Bila nak pindah?

Eda said...

huhu...ngarut la encik tukang karut..

insyaAllah bulan depan kalau semuanya bisa di bereskan..hehe

KUREKURE COMEL said...

wahhh...nnti leh deco2...
jgn lupe tunjuk pic rumah baru ye...hikhikhik..

Eda said...

hihi..tu la mina..dah berangan2 nih..

nanti dah pindah baru la leh upload pic..hehe

zmah said...

Gambar hiasan pun cantik.

Eda said...

hehe...gambar hiasan tu mmg cantik kak..tapi umah tu takde la secantik gambar hiasan tu..;)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template