Sunday, February 27, 2011

~Bila dah leka sangat, satu kerja pun tak jadi~

Assalamualaikum semua..

Selamat berhujung minggu pada semua warga Malaysia kecuali warga Terengganu, Kelantan dan Kedah...hujung minggu dorang hari Jumaat..=)

Hari ni hari ahad, saya kat Seremban..housemate pulak mungkin ke KL kot..kot kot..sebab tak pasti..yang pasti balik keje ptg Jumaat tu dia mmg dah tak balik umah pon...slalunya ke KL la tu, takpun blk Johor..tp mggu lepas dia dah blk Johor..KL la tu...amboiii, byk pulak assumption yg dibuat..bio je la dia nak gi mana pung..huhu

Errmmm..pagi2 bangun dalam kepala nak kemas rumah, nak cuci baju, nak mop lantai dan sebagainya la..tapi, perkara pertama yang dibuat adalah bukak blog...erkkk...tu takde dalam agenda pagi2 tuh..huhu..tu la, agenda banyak tapi bila dah mula bukak blog mula la dilupakan agenda yang dibuat..haha

Selepas perut mula mengeluarkan bunyi baru la terasa nak tinggalkan blog kejap..haha...jenguk2 ape yang ade..alamak, takde makanan yang boleh dimakan terus...roti dah abis..biskut pun dah abis..belek sane belek sini, eh mana pulak tepung cucur ikn bilis yang beli ritu nih..konpius..lupa lak dah selamat masuk dlm perut minggu lepas..huaaa...nak mkn ape nih..

Erm..last2 masak air dulu...sambil tunggu air mendidih, mop2 lantai dapur tu..pastu rendam2 baju kotor..ish, byk pulak baju ni..kalau blk umah akak takde susah payah nak cuci pakai tgn..huhu..maklum la takde washing machine..semua manual je..huhu

Tak boleh jadi ni..takkan nak minum je kot..nak masak nasi kang tgh hari nnt mula la tak tau nak msk ape pulak..akhirnya turun la si puteri ke kedai runcit di bawah sane..membeli keperluan utk mengisi perutnya yang kelaparan..huhu..beli skali utk msk tgh hr..ahahah..mcm byk je bunyi membeli barangan dapur tu ek..padahal beli tepung ngan beli cili kisar je pon..hehe..

Tu la..bila leka sangat berblog...semua keje pon delay je..ni pun baju yang direndam belum di cuci lagi...hehehe...tapi, bila perut berbunyi jer...tak boleh tahan wooo...haruslah mencari sesuatu utk ditampal bak kata tukang karut tu...tampal perut bunyi mcm nak tampal tayar je ek..

Oh2...saya ada satu permintaan ni...ada sape2 yang reti wat header tak?...boleh la buatkan satu utk blog saya nih...kalau free lagi bagus...hehe...nak barang free aje ek..;-)

Selamat berhujung minggu semua...isi dengan aktiviti yang berfaedah ye kawan2..=)

16 comments:

Nasriq said...

huhu... nak free jea ek...

meh mai kl... i belanja ikan bakar...

kalau tak cukup, kambing golek pun boleh...huhuhuhu...

KUREKURE COMEL said...

heeee...sama la....smpai mat hari2 sekeh...malas kemas rumah...
rumah dh bersihkan...buat pe nk kemas lg...hahahaha....


header?alamak..tu pun mina suruh budak comel yg buatkan...hihihi..

norh said...

haha ha..kita sama la Eda, takde washing machine.. semua kawan2 pelik dgn saya, banyak2 kelengkapan rumah, yang tu satu saya tak de mood nak beli lagi..alasannya, nak bagi exercise sikit..he he

Eda said...

Nasriq: tolong la buatkan utk ai..sambil kelip2 mata menggoda..haha

stakat ikan kembong bakar buat ponat den yo drive jauh2 dari sini nak mkn ikan bako..huhu



Mina:haha..alasan yg bagus...hihi

sape budak comel tu mina?

zati embong said...

jat pun tgh menahan lapar ni.wat tak care je ke perut nih.haha

angkat tangan tinggi2!jat pun xreti buat header O.o kesian kita eda.hihi

Eda said...

norh: jangan kan washing machine, peti ais pon takde kat umah ni...duk umah tggi yg xde lif ni ssh skit nak beli brg2 yg besar ni..pk enam ratus ribu kali pon belum tentu lagi nak beli...huhu

Eda said...

jat: baru bgn tdo ye...tu yg lapo tuh..huhu

Nasriq said...

Yea ke dua alat tu jea tak ada dekat rumah tu? Bukan banyak lagi yang tak ada ke... jeles ni sebab selalu kena bayar letrik...

Eda said...

eh, banyak lagi yg xde..tu antara contoh2 brg yg besar je..

u nak sponsor ke??..terharu nya...mekasih ek..sponsor washing machine yg auto eh, semi auto x reti guna..pastu peti ais yg besar tu eh, yg ada 4 pintu tuh...haha

sekamar rindu said...

salam..

seremban di mana?

Eda said...

SR: wsalam...di seremban 2 je...=)

Mr iz said...

he he he he... aku rezeki sampai kemalam asyik makan... makan... makan.... sampai tak larat nak makan...he he he..syukur....hari ni penuh dgn jemputan je...he he
cuci manual lg bersih rasa aku...he he tp kekadang aku... pkai manaul tangan untuk tekan button je...he he he... kasi pusing... tau tau jemur je....he he

header.... he he he ...heading bola aku tau la...he he he he... kalau minta aku buat mesti nanti kata ...he he he ...apa ko buat ni...he he

Eda said...

haha..manual stakat tekan butto je wt pe..huhu

cuba try wat dulu header tu.mesti saya kagum nanti..hehe

plankton said...

huh dasat la xde mesin basuh..klo IP kompem bli bju pakai buang je..(ok tipu..xsekaya tu..T_T)..tpi mmg mlas la nk bsh ngn tgn...

header tuh..cuba eda bt sendiri..bru puas hti skit..kan3

LiErOSe~QiEmi said...

sabtu ahad laa nak rehat, nak kemas rumah.. ihiih kena pilih salah satu la kot hihiih..

tapi awas, dah kawin tak leh leka2 dah, kang mengopi lak suami hihihi

Eda said...

plankton: tak mampu la nak bli disposable cloth ni..huhu

tgh mencuba jaya buat header sendiri..ntah cemana rupa pon tak tau la nnt..huhu



bunga: mengopi tu ape??..huhu

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template