Monday, February 21, 2011

~Calon PRK UM hilang??~

Salam semua..

Masih dalam keadaan terkejut..saya baru je sempat baca paper malam ni..sedang belek2 baca mana yang menarik tiba2 terpandang tajuk berita: Calon pilihanraya UM didakwa hilang..

Siap ada ugutan lagi yang menyuruh rakan2 beliau tidak buat report polis...ape kes la pulak sampai boleh hilang bagai ni..semalam baru saya masuk UM untuk ambik kawan sebelum kami sama melawat rakan yang baru lepas bersalin..entry tentang lawat membe bersalin tu disini..bila tgk poster2 ngan banner2 yang tergantung, terimbau kenangan waktu zaman jadi student yang nak ngundi...

Dari dulu, pilihanraya kampus dalam UM sering mencetuskan sesuatu yang panas lagi hangat..tapi takde la sampai calon yang bertanding ni hilang ke ape ke..paling hangat seingat saya waktu saya second year pengajian, tahun 2005..waktu tu ada yang boikot PRK sbb katanya tak telus..dan macam2 hal tak kurang jugak yang bergaduh siap pukul memukul..

Dan antara isu yang sangat biadap adalah apabila kepala b*b* diletakkan dalam masjid API UM..memang teruk betul la sape yang buat tu..siap letak darah (mungkin cat) dekat dengan tempat susunan Al-Quran..wallahualam..

Macam2 hal..itu baru dalam kampus..sepatutnya dorang ni lebih pandai berfikir bila terlibat dengan politik w/pn hanya politik dalam kampus..

Tahun 2008 juga ada kes pukul memukul..tapi waktu ni saya dah tak boleh mengundi..hehe..hanya pelajar undergraduate je la ngundi2 nih..kami pemerhati jer waktu tu..

Ape2 pon, saya doakan semoga Mastura Abu Bakar yang dilaporkan hilang tu dapat ditemui dengan segera..mesti parents dia risaukan bila anak hilang dengan tiba2 dan tak dapat dikesan..


Boleh baca sini untuk berita lanjut ----> klik sini

12 comments:

KUREKURE COMEL said...

mina baca td...ya allah kesian sgt kan...


tp mina pelik jgk knape pihak um xamik tindakan ye...

Eda said...

entah la mina...benda2 macam ni la sepatutnya dorang kena elakkan..patutnya dorang bg la guide kat student ni cara yang betul..kang tak pasal2 terpalit berita yg tak elok dah..

sekamar rindu said...

salam...

dah jumpa dah kan?

mohon pihak polis menyiasat hingga ke akar umbi dalang di sebalik berlakunya hal ini..

Eda said...

sekamar rindu: yeke?..tak pasti sbb baru je baca paper tu..huhu

mudah2an semuanya selamat la kan..dan harap2 polis pun telus la dalam menjalankan siasatan..

Rozali said...

Assalamualaikum Eda

lebih hebat drp pilihanraya di luar

Wassalam

Eda said...

waalaikumussalam rozali, mcm tu la gamaknya..lebih drp PRU pulak..

Mat Ganu said...

ini lah yg terjadi krn tidak meletak islam sebagai landasan hidup...wallahua'lam.

Tuan Penasihat said...

uiks dashat!
baru belajar politik dak jadi camtu.
camna nak matang kalau camni.
sian pada mangsa kalau camni. tapi betul ker dah jumpa macam sekamar rindu kata tu.

Eda said...

Mat Ganu: itu la..kepentingan individu pula yang nak diketengahkan..




Tuan Penasihat: dalam paper hari dah jumpa dah budak ni..rezki dia agaknya, w/pn hilang tetap menag PRK UM kwsn umum lagi..=)

khaifaiz said...

kerna politik semua boleh jadi

zati embong said...

cube pilihanraya kat ump.semua amek kesah x kesah je.huhu..teruk betul zaman jat..huhu

Eda said...

khaifaiz: betul..ape2 pon sanggup dibuat kalau terlalu taksub..



zati embong: sebenarnya student yg tak bertanding kat UM pon xde la amik peduli sgt, yang betul2 fanatik je yg taksub sgt dengan election ni..

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template