Friday, February 11, 2011

~Perbualan yang buat saya terpinga-pinga sebentar~

Salam semua..

Masuk ofis dengan sore ala2 Ella gitu..rata2 staf pon menegur sore ai yang seksis..huhu..hari ni malas p moncheh..huhu..dah punch card baru prasan tertinggal organiser kat umah..balik umah sebentar..sampai2 bos dah ada pon..

Bos: Eh, ada rupanya..ingatkan mc lagi.. ko kena tongse ke (xtau betul x eja)..

Me: Eh, takde la..selsema ngan batuk la..tu yg jadi gini sore tu..

Bos: Oooo..

Sedang membuat keje yang tertangguh dek cuti 2 hari..bos tanya lagi..

Bos: Isnin ni saya ke Gemencheh..

Me: Yeke, kirimkan dokumen ni kat bla bla bla..dia nak wat inspection tu..

Bos: Isnin ni brape hb ek?

Me: 14hb Februari la

Bos: Hari ape ek..

Me: Lho, hari isnin la, takkan hari selasa pulak..(dalam hati..apsal bos ni tanya ulang2 ni)

Bos: Yela, selain hari isnin hari ape?

Me: Terpinga-pinga lantas menjawab...takde hari apa2 pon..

Bos: Hari valentine la..haha (sambil gelak)

Me: Oh...ok, nampak sangat saya tak sambut..=)

Ape la bos ni..dah la tengah melayang2 dek kesan ubat batuk..wat lawak pulak..haih..takpe, kurang stress saya ek..=)

10 comments:

LiErOSe~QiEmi said...

duluu.. masa jaman jahiliah.. sambut.. hikhik.. dapat bunga la sabun wangi laa time hari tu.. lani dah tau.. takde dahhhhhhh.. takott dose...

Eda said...

bunga: hehe..tu la...nak sambut2 hari yg masyarakat barat sambut ni kena juga tau asal usul sebenar kan..=)

Nasriq said...

nak bunga ke?

tak payah susah2 ni...

Tu Bunga Ros Maida ada tu... nak berapa tan? 3 tan pun boleh...

Eda said...

Nasriq: takde la..Bunga Ros Maida tu bukan sampai 3 tan pon

KUREKURE COMEL said...

hahaha..bos nk gurau2 manja tu...

Eda said...

kurekure comel: erk..gurau2 manje??..

bos yang ni mmg suke bergurau pon..ribut petir kat opis pon die leh steady lagi wt lawak..huhu

Mat Ganu said...

alhamdulillah...buatpe ingat hari2 camtue...

Eda said...

Mat Ganu:tak dapat keuntungan ape2 pon kan..=)

hans said...

hohohooh
den tahu tapi xpernah sambut
:)

Jom Ramai - Ramai Join 'Contest Situasi Hans : Gunakan Imaginasi Anda'

Eda said...

hans: bagus lah kalau gitu...=)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template