Monday, February 7, 2011

~Mata dah rabak, sipi2 je nak tertutup ni~

Salam semua..

Dah pkul 11.00 pun...pagi ni rasa melayang je datang opis...semalam bertolak balik dah awal, tapi disebabkan terlalu byk persinggahan akhirnya masuk la highway dalam pukul 12.00 malam..memula trafik lancar..so hati dah girang sebab sempat la merehatkan tubuh badan yang penat..brenti minum di R&R Gambang...along stil sustain waktu ni..saya tito jer..muahaha..sampai la R&R Temerloh, along dah surrender..memula ingat semua nak tito je dulu kat situ..tapi memandangkan saya dah tido w/pn tido2 ayam je..saya ambil alih drive kete sampai ke KL..

Sambil2 borak ngan akak kat sebelah..

Me: Ni dalam kul 3.30 am sampai la ni kan..
Kaklong: A'ah, sib baik juga kan lewat2 skit baru masuk hgway..

Lepas 5 minit cakap macam tu, sampai la di Bentong...mak aiiiiiii...dah start jem dah...waktu tu baru pukul 2.15 am..kalau kat Bentong pun dah jem bayangkan la kul bape nak sampai..jarak ngan KL hanyalah dalam 66 km je lagi...tapi nak gerak 5 km pun ambil masa sejam..bayangkan la kul bape sampai KL...

Sampai je kat Genting Sempah, saya dah tak larat, tugas jadi driver diserahkan kembali kepada along...waktu tu dah kul 5.10 am..lum sampai KL tuu..tapi, yang geramnya lepas je dari Genting Sempah tu jalan clean & clear...yang menyebabkan jem adalah sbb terlalu byk kete yang parking tepi2 jalan..jadi, lorong dah jadi bertindan2 dah...tu belum yang kete overheat lagi tu...mmg byk la kete yang terangkat bonet depan tu...

Sampai je KL terus pi skolah akak dulu then baru balik umah..sampai umah akak kul 7.15am...mandi dengan secepat kilat..siap2 pun ala kadar je..pakaian pun blouse ngan jeans je..huhu..terus pecut pegi seremban pulak..sib baik tak banyak kete sangat dekat trafik light..so, takde la que pjg..

Dan skarang mood nak buat keje pun slow je...mata pun nak tak nak terangkat je..huhu...adeii...penin2...melayang2...rasa nak tidoooooo..huhu

4 comments:

Nasriq said...

pergi amik lidi buat tongkat mata tu...

Eda said...

uit...cepatnya komen..

takde lidi nak wat tongkat mata la..huhu

KUREKURE COMEL said...

alolo...ciannye...nnti tido puas2 ye...hehehe

Eda said...

huhu..mmg tdo sepuas2 nye la kurekure comel..;-)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template