Monday, February 14, 2011

~Fuhh..;-)~

Salam semua..

2 hari tak update blog..bukan apa, bizi sikit wiken ni..entah mana datang nya activity yang begitu padat pon tak tau la..hehe..statement ape tu...hihi..

Fuhhh...semalam merupakan hari yang berpeluh2..haha..kenapa??..oh, saya bukan la ke bionic gym seperti Ben Ashaari tu..hhehe..berjemur, eh berteduh di bawah khemah daripada pancaran terik matahari...senang citer hadiri kenduri kawen la..hehe..

Lokasi kenduri adalah di Kelana Jaya, umah kawan akak, adik nye kawen..disebabkan family mereka sangat closed dgn kami, jadi satu family la dijemput..saya pon apa lagi, dapat mkn free kann..hihi..memula ingat majlis ni pihak perempuan, rupa-rupanya majlis sambut menantu...woooohaa...grand gler..huhu

Risik punya risik dengan adik bradik pengantin dapat la info serba sedikit tentang perbelanjaan utk majlis tu...Pengantin lelaki seorang doktor, tapi keje kat UK, pengantin perempuan masih blaja juga di UK...jadi mereka2 ni pulang semata2 utk kawen la...Kami pon tanya la brape wang hantaran yg di beri..adalah dalam 20K ++...fuhh...macam mana pulak dengan makanan utk tetamu??...jawab kakak pengantin tu pulak, satu kepala dalam RM25 ++.....mak aiiii....mahai nyeerrrrr....fuhhhh lagi...tapi makanan mmg marveles la semalam..tu belum lagi barang2 hantaran...pelamin, khemah2 yang diguna...kumpulan berzanji lagi..PA system..souvenir tuk tetamu..utk kanak2 lain pulak..fuhhhh...berpeluh tu..

Tapi tu la kan, bila duit berkepuk2..nak buat majlis besar mana pon takde masalah..ni mau 100k agaknye berhabis..tu baru majlis sambut menantu..itu pon keluarga pengantin komplen pasal pelamin tak seindah yang di rancang...aiyaakk..huhu...takde gambo la pulak nak upload..huhu

Apa2 pon selamat pengantin baru kepada Shahril & Ainaa..=)


p/s: semalam hari yang penat..badan sampai sakit2..akhirnya suara pon makin ngangau jadinya...huhu

12 comments:

Nasriq said...

Tiap2 hujung minggu badan jadi penat... cam ne la tak demam...


Garu2 kepala jugak ni baca entry ni...

Eda said...

nak wat guano...tak cukup rehat tu yang domam tu..


garu2 kepala...bank rakyat kan ado..huhu

Nasriq said...

asyik bank rakyat jea... kecian kat rakyat...

nak pinjam dekat bank pemimpin pulak la, tak ada la rakyat merana lagi...

Eda said...

pinjam la...jangan kan pemimpin jea, nak pinjam kat bank negara pon boleh...huhu

Rozali said...

Assalamualaikum Eda

moga pengantin tu berkekalan

moga eda sihat selalu

salam Maulidul Rasul

Wassalam

Eda said...

Rozali: semoga rumahtangga mereka dirahmati..=)


mekasih..:)

KUREKURE COMEL said...

perhhh..mewah betul...kite org kg ni kemain nk murah lg..

kenduri mina pun satu kepala bru RM5.30 sen je satu kpale...
hehehehe...

Eda said...

kurekure comel: nak yang murah dan sedap kannn..hehe..

Nasriq said...

kalau nak murah dan lagi sedap, apa kata hidang magi jea...pastu letak telur, letak sayur ckit....



ermmmm...yummmyy...
tak sampai RM1.50 pung...

Eda said...

Nasriq: nak jamu orang bagi la makanan yang berkhasiat skit...ish2..jgn la kedekut sangat...huhu

iwan_dextrous said...

ad duit mcm2 ley buat..

hihhi..law penat g ler berehat

Eda said...

tu la iwan..

masa nak beradu dah tiba...=)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template