Thursday, February 17, 2011

~Tepi-tepi...ambulans nak lalu nih~

Salam semua...


Susur masuk highway plus dari Seremban...sampai depan tol tetiba bunyi alarm...oh, kat tol tu mmg slalu bunyik pon alarm tuh...ntah nape ntah bunyik tiap kali nak lalu situ...saya tak besalah!!..


Kete pon masuk la...ambik tiket pastu senyum2 manis skit kat penjaga tol tu kann...tapi senyuman tak dibalas..demm...sombong gler jurutol nih..ape ntah nama pompuan nih...pastu bukan nak pandang saya yang tersenyum manis ala2 kulit kayu manis tuh..erkk..pe kaitan lak nih..

Fine kalu ko tak nak senyum pon...tapi pandang la muka ai yang halus lagi mulus ni..licin bak kulit epal..takde la macam kulit limau purut maupun kulit derian yang banyak duri tu..ibarat macam jerawat batu la..eh, tetiba ek...


Apsal alarm ni makin kuat lak nih masa kete saya lalu...tetiba bunyi kete hon kat blakang...

Ne no ne no ne no...pon!..pon!..

Alapakkkkkk...ambulans nak lalu upanya...adeiiii...kenapa saya tak prasan nih...tak pasal2 dah menghalang laluan kete yang selalu desup desap desip lajunya...huhu..

Wow...pemandu ambulans tu jeling kat saya macam tak makan selama 4 hari 4 malam jer mau telan orang..huhu..

Sori la bang...ai ingat kan alarm dekat tol tu yang bunyik...rupanya2 alarm dari ambulans kamu rupanya...elehhhh...hon2 kete saya bukan nya bawa laju pon ambulans tuh...last2 saya potong jugekk...ni kalau de orang nak beranak dalam tu mau dah terberanak dalam ambulans...bunyik siren kemain, tapi bawa slow ala2 bersiar2 di tengah highway pulak..

Moral of the story:

1) Sila la senyum balik kat orang yang senyum kat kita supaya org yg tersenyum tu tak perasan seperti perempuan yang disebut di atas...erkkk..cam tau jer sape..*blushing*

2) Bila dengar siren, sila pandang cermin pandang belakang...sebab nye cermin pandang depan belum diwujudkan lagi...jadi belakang je boleh pandang..

3) Sila bagi laluan kat kete ambulans atau yang sewaktu dengannya agar pemandu ambulans tu tidak menjeling seperti mau telan orang jer..huhu

16 comments:

Nasriq said...

jgn salah faham, driver tu bunyi siren sebab dia dah tak tahan nak memerut, tu yang jeling semacam jea... dah terkincit la tu agaknya...

KUREKURE COMEL said...

hai eda....

hehehe....lain kali bile org xmau senyum...eda kenyit mata ckit...
sure org tu kagum...kihkihkih...


ambulans tu..perhhh...kdg2 bkn ade pesakit pun...sje je...kasi sekeh ckit...huhuhu...

Eda said...

Nasriq: kalau dah tak tahan nak memerut pon rasanya mesti la berdesup desap lajunya..ini ala2 bersiar je bawa..huhu



Mina:nak kenyit kena tgk gak,,kang kenyit kat pompuan kang di kata buang tebiat lak..

ambulans yang nagada2..hihi..teringat peristiwa kat kem PLKN dulu..naik ambulans sambil bunyi kan siren padahal takde pesakit pon...hhehehe..

semua kete ketepi..jalan raya kami yang punya..haha..opppss..;-)

Nasriq said...

Ha!!! kantoi sudah!!!

Eda said...

oppsss...kisah lama la tukang karut...3 tahun yang sudah...hehe

Mat Ganu said...

betul2, senyum sokmo...hehehe

Eda said...

senyum kan sedekah..kan kan mat ganu kan..heehe

khaifaiz said...

kekadang ckp salam pn tak berjwab.. sedey gle ngan penjaga tol ni..

iwan_dextrous said...

tu r kn..kdg2 rase mcm nak shoot je org yg x reti nk senyum nie..hahaha...

Zulfikar Hazri said...

erm... lain kali redah je takyah bayar tol tu.ikut undang2 anda takkan didapati bersalah kerana memberi laluan kepada ambulan...

Eda said...

khaifaiz: tu la kan..tapi kalau yang terlebih peramah tu sampai aksesori dalam kete pon ditegurnya..



iwan_dextrous: haha...sabar2...kang kena batang hidung sendiri lak kang..

Eda said...

zulfikar: kalau belum ambik tiket lagi waktu tu mmg dah redah je tu..tapi bila nak kuar tol kang bermasalah pulak kan..huhu

Lizzie Yasmin said...

moral yang ke3.. adalah sangat kene dengan keadaan.. hahaha

KUREKURE COMEL said...

kalo kenyit kat pompuan cm pelik..
ape kate eda jelir lidah...ala..mcm budak2 tu..
buwekkk...hahaha...




p/s:gurau je...hehehe

Eda said...

katak pink: hehe...memang kena pon..


mina: ahaha..rasa mm nak try jer...hihi

perangai cam budak2 jelir2 lidah sbb tak puas hati!..haha

zati embong said...

haha..kesian eda.mesti ambulans 2 malas nk beratur 2.xpun, pesakit yg urgent sgt dlm ambulans 2 dia da drop mane2 kat tgh2 highway 2 O.o

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template