Tuesday, February 8, 2011

~Orang lain ada ke jaga hati kita? Fakta atau auta~

Salam semua..

Sok sek sok sek dah hidung ni..kalau solat kompem ada air meleleh kuar kut idung..huhu..eh, tajuk takde kena ngena lak ek..

Dalam kehidupan kita seharian, mesti tak dapat lari dari berdepan dengan bermacam2 ragam manusia yang pelik dan yang tak brape nak pelik kan..Tak kira la lelaki ke perempuan ke..

Antara fakta atau auta mesti la orang lagi suka yang fakta dari yang auta kan...ye la, auta tu macam2 benda boleh di reka untuk menambah perasa jadi labih seronok di dengar..lalu jadi la fitnah sana sini macam yang kebanyakan golongan artis2 tu hadapi..auta juga boleh jadi satu jenayah..iaitu penipuan...ini sape2 yang penah buat tu pandai2 la tanggung sendiri yea..

Antara fakta atau auta juga, kita slalu nak jaga hati orang lain..kalau bercakap tu seboleh mungkin la tak nak bagi pihak yang lagi satu tu tak terasa ke, tak kecik hati ke dan yang sewaktu dengan nya lah..tapi, orang yang kita nak jaga sangat hati dia tu jaga ke hati kita ni?..atau bila org bagi muka dia pulak boleh ambik kesempatan, di pijak nya pulak kepala kita..

Kebanyakan nya fakta la kan...bila kita jenis yang easy going/ happy go lucky, orang jarang nak jaga hati kita..sbb nya satu..mereka2 ni jenis yang tak ambil kisah sangat hal2 yang remeh..tapi, semua orang pun ada hati dan perasaan kan..jadi, jangan la sesuka hati hentam kromo jer bila bercakap tu...nak pulak bila diri tu dah matang dan tau berfikir secara rasional..

Erkk...entry yang serius barangkali...sekadar nak berkongsi je..takde kaitan ngan yang ada blog mahupun yang takde blog..=)

10 comments:

Nasriq said...

Ini serius... wonderpet datang membantu... kami tak besar, kami tak kuat, (sila baca dalam watak kartun yea)

Eda said...

wonderpet?..sambil garu2 kepala nak baca dalam watk kartun...huhu...2 kali je kut penah tengok kartun tu..huhu

Nasriq said...

Garu2...

Lepas garu kepala garu kepala lutut pulak ek...

ini serius...

Apa-apa hal pm la yea...

KUREKURE COMEL said...

kalo jujur...takut bermasam muke...
kalo tipu...kite ni yg naik meluat..

pening2...huhuhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehe...mmg org jrg nk ambil tahu perasaan kita eida.klu mereka terkecik hati tau lak wat muka sentap..huhu

Eda said...

Nasriq: kalau garu dua2 skaligus boleh?..

ok..noted..=)



Kurekure comel: tu la kan..bak kata pepatah, diluah mati mak ditelan mati bapak..huhu


LM: tu la...otomatik muka berubah jadi sentap..huhu

norh said...

memang tak dapat lari dari mengadap ragam manusia..hu hu

Eda said...

norh: Ragam manusia yang pelbagai jenis kan..penat nk layan org macam nih..

LiErOSe~QiEmi said...

jom kita jaga hati kite sendiri je la klu camtu ihihihih..

Eda said...

bunga: hati sendiri memang di jaga..sape lagi nak pujuk hati sendiri kalau bkn diri sendiri kann..=)

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template