Tuesday, February 1, 2011

~Fuyooo...ayah beli Toyota Alphard laa~

Salam semua..

Baru balik keje..hari ni kurang best skit sebab sakit peyut...ohh..tapi2, hari dapat la jugek 3 bijik limau dengan sunsweet yang suwiittt tu..huhu..baru smlm cakap xde sebijik limau pun kat opis..mereka mendengar kata2 saya agaknya..haha

Berbalik pada tajuk entry ni yea..suatu hari yang hening..hujan renyai2 tapi takde guruh pun..dah hujan pun renyai2 ala2 gerimis je pun..matahari pun ada lagi..maknanya nak hujan panas la tu..huh, panjang pulak explain ek..waktu tu ada sukan di kolej..bukan la waktu melawat pun hari tersebut w/pn sukan tu diadakan pada hujung minggu..

Ayah dan keluarga datang melawat saya..waktu tu adik lelaki saya juga masih bersekolah dan yang lagi sorang masih bersekolah rendah..adik bongsu kecik je lagi..Saya terpaksa la tinggalkan sukan tersebut untuk menyambut kedatangan mereka..

Borak punya borak, baru la prasan ada Toyota Alphard kaler putih berdekatan tempat kami berborak2..terus keluar dari mulut saya;

Gambar hiasan dari google..

Me: kereta sape tu ayah?
Ayah tidak menjawab tetapi hanya tersenyum..

Me: Waaa...beli kete baru ek...fuyyooo...nak cuba...(terus minta kunci kete ngan ayah)

Adik laki: kak, nak ikut..

Me: Jom2..kita pusing2 sini je..

Saya dengan excitednya mencuba kereta tersebut..canggihhh...tak payah masuk kunci punnn...tekan suis pastu dah boleh jalan..kami pusing2 kawasan berdekatan..tapi saya tak suka sangat sebab terlalu tinggi pulak rasanya bila duk dalam tu...tengah bawa, nak la reverse pulak...

Me: alamak, macam mn nak reverse ni dik..tak boleh pun.

Adik diam je kat sebelah..adeiii..dah la panjang..tinggi pulak tu...canggih pulak sampai tak tau nak tekan butang yang mana satu..aahh...malas la reverse..parking je kat tepi tangga ni...

Dah nak petang sikit, sukan pun dah nak habis..tinggal acara merentas desa sambil berbaju kurung je yang sedang berlangsung..family pun dah nak balik...sempat lagi duduk2 kejap atas kereta baru...skali terasa kaki tak terpijak tanah masa nak turun tu...adeiiii..sakit nyaaaa...




*************************************************************************************
Alaaa...mimpi rupanya...hahahaha.....dasat betul mimpi ayah beli TOYOTA ALPHARD tuuuu...fuyyyooooo....mana la mampu nak beli kereta mewah idaman Malaya tu...yang ada ni pun sakit nak berbayor..xdapat Alphard, dpt adik beradik sama brand Toyota pun jadi la...huhu

p/s: ada ke merentas desa sambil pakai baju kurung?...wahahaha..;P
mimpi memang mengarut kann...hehe

12 comments:

Fida Ghazi said...

mintak2 mimpi ko jadi nyata eda oiiii!! aminnn!!

Eda said...

hahaha...amin..=)

Rozali said...

Assalamualaikum Eda

saya baca punya le semangat
dlm hati..apa le kerja bapak dia ni
rupa2nya.....

Wassalam

Eda said...

rozali: waalaikumussalam..
hehe..rupa2nya mimpi je...mimpi tu buat saya excited jugek...huhu

iskandarzulkarn9 said...

ceittt..mimpi rupanyee..
hahaha

Eda said...

iskandarzulkarn9: hehe..moga2 jadi kenyataan!!...hehe

Nasriq said...

nak mimpi camgini jugak la... ok sama2 set mimpi.... saya menang motor...eh...

Eda said...

Nasriq: ala...moto takyah mimpi pun mmg dah dpt..cuba set mimpi menang kapal terbang ke...ahaks..;P

deefaLya~ said...

wahh, tumpang excited ngan mimpi eda.haha.btw, thanxs for your advice. =D

Eda said...

deefaLya: hehe...u r welcome..;-)

Juraidah Hashim said...

aku penah gak mimpi kete beso tp xla smp alphard tuh...sebabnyer baru je join reader's digest contest utk menang luck draw 220k....syoknyer kalo menang..huhuhu

Eda said...

jue: semoga berjaya...jgn lupa blanjer saya kalau dapat yea..hehe

Kamu semua akan dijejaki..=)

 

~~**sTorY oF mE**~~ Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template